Skip to main content

RCS – Intact, războiul de sâmbătă: RCS aruncă vina pe Intact – “au cerut 7 milioane de euro.” Antenele întrerup programul şi acuză RCS de manevre politice

 

RCS şi Intact şi-au continuat războiul sâmbătă după ce, vineri, Antenele au fost scoase de pe platforma DigiRCS a acuzat Intact într-un comunicat că a cerut 7 milioane de euro pentru retransmisia Antenelor. "Este prima dată în opt ani când cer bani pentru retransmie", spun cei de la RCS.

Publicitate

RCS a venit şi cu un document care arată că Intact a somat RCS să nu mai transmită posturile (vezi foto).

În replică, Antenele au întrerupt emisia sâmbătă, spre miezul nopţii, pentru un comunicat citit de Sandra Stoicescu, în care, printre altele, au acuzat RCS de “tehnici de manipulare folosite de actuala putere.”

Comunicatul, reluat după miezul nopţii:

Comunicatele RCS şi Intact, în continuare:

RCS: Antena Group a cerut 7 milioane de euro pe an

În comunicatul de sâmbătă, RCS spune că Antena Group a cerut 7 milioane de euro pe an.

“Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor "Antena", daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Este pentru prima data in ultimii 8 ani cand Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor "Antena". (...) Pretentia financiara ar fi obligat RCS & RDS sa majoreze tarifele serviciilor Digi prin satelit.”

Comunicatul RCS:

RCS & RDS precizeaza ca Antena Group i-a cerut peste 7 mil. euro pe an pentru retransmisia canalelor "Antena"

Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor "Antena", daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00.

Antena Group a somat RCS & RDS sa inceteze difuzarea prin satelit a canalelor "Antena", daca nu achita o taxa anuala de peste 7 milioane de euro. Data limita pentru cererea Antena Group era 20 aprilie 2012, ora 00.00. Daca dupa data si ora mentionate, RCS & RDS ar fi continuat sa retransmita canalele "Antena", Antena Group ar fi urmat sa apeleze la "toate masurile legale, inclusiv plangeri de natura penala", (vezi documentul din foto).

Este pentru prima data in ultimii 8 ani cand Antena Group cere bani pentru retransmisia prin satelit a canalelor "Antena". Pretentia financiara ar fi obligat RCS & RDS sa majoreze tarifele serviciilor Digi prin satelit. Compania noastra are in prezent cele mai mici tarife de pe piata, direct corelate cu puterea de cumparare a abonatilor. Acesta este motivul pentru care RCS & RDS nu poate accepta cererea Antena Group prin care abonatii sai ar trebui sa plateasca o factura substantial marita, fara a beneficia de nimic suplimentar.

RCS & RDS ramane consecventa scopului sau de a oferi abonatilor posturile de televiziune pe care si le doresc si de aceea:

RCS & RDScere public Antena Group acordul de retransmisie pentru posturile Antena 1 si Antena 3 pentru a le oferi abonatilor fara plata suplimentara.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Intact: RCS dezinformează grosolan publicul şi îl utilizează ca element de presiune asupra Intact

În comunicatul citit de Sandra Stoicescu, Intact acusă RCS de “abuz de forţă” şi consideră societatea de comunicaţii “integral răspunzător pentru privarea telespectatorilor şi abonaţilor săi de programele Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia şi GSP TV”.

“Utilizand tehnici de manipulare folosite de actuala putere, RCS dezinformeaza grosolan publicul si il utilizeaza ca element de presiune asupra Intact in incercarea de a justifica actiunea cu conotatii politice de scoatere in special a programelor Antena 1 si Antena 3 de pe platforma Digi.”

Comunicatul Intact:

Intact Media Group nu cedează şantajului practicat de RCS

Intact Media Group considera RCS – RDS integral raspunzator pentru privarea telespectatorilor si abonatilor sai de programele Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia si GSP TV. RCS nu a respectat nici cele mai elementare norme de conduita comerciala, ignorand cu rea credinta solicitarile Intact Media Group de a ajunge la un acord si luand decizia intempestiva de a scoate din grila de programe de pe satelit posturile Intact cu o zi inainte de termenul stabilit pentru negocierea conditiilor comerciale privind retransmisia.

RCS RDS a ales cu rea vointa sa intrerupa discutiile, facand abuz de forta, incalcand grav interesele abonatilor si contractele incheiate cu acestia. Compania de cablu si DTH a incasat sume fabuloase, de ordinul sutelor de milioane de euro, din abonamentele incheiate cu telespectatorii, sume de bani care au fost investite in posturi proprii de televiziune inchise dupa sase luni de la lansare, sfidand astfel interesele clientilor.

RCS-RDS plateste in mod constant sume de zeci de milioane de euro anual pentru retransmisia a zeci de posturi cu audiente nesemnificative. Compania de cablu incearca sa obtina difuzarea gratuita a posturilor celui mai important grup de presa romanesc, care inregistreaza audiente importante. RCS-RDS incaseaza astfel sume mari de la telespectatorii televiziunilor Intact si ii foloseste pentru a isi finanta propriile posturi lansate din interese politice.

IMG solicita RCS-RDS sa faca publice telespectatorilor sumele de bani pe care le plateste pentru retransmisia posturilor tv din grila de programe. In acest fel, publicul se va convinge de reaua credinta si maniera abuziva pentru RCS o are fata de posturile romanesti cu audienta semnificativa in dauna interesului legitim al telespectatorilor.

Utilizand tehnici de manipulare folosite de actuala putere, RCS dezinformeaza grosolan publicul si il utilizeaza ca element de presiune asupra Intact in incercarea de a justifica actiunea cu conotatii politice de scoatere in special a programelor Antena 1 si Antena 3 de pe platforma Digi.

Intact Media Group multumeste telespectatorilor pentru solidaritatea manifestata in ultimele zile. Pentru reclamatii privind scoaterea abuziva de pe platforma Digi a posturilor TV Intact, publicul poate suna la numarul de telefon 0214091791,unde operatorii preiau apelurile 24/24.

Vezi filmul evenimentelor de vineri, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • aslan aslan
    Am fost pe 10 octombrie sa reziliez contractul de internet la ei si mi-au spus sa revin in decembrie pentru a mi se rezilia contractul cu data de 1 ianuarie 2012. Asta in conditiile in care trebuie sa stai sa astepti la cozi kilometrice pentru orice problema/solicitare pe care o ai deoarece toate lucrurile se rezolva la acelasi ghiseu.
    Deci in concluzie a trebuit sa platesc doua luni si jumatate degeaba un serviciu pe care nu-l mai folosesc, si in plus sa mai pierd trei ore din nou in decembrie pentru ca minunea rezilierii sa se infaptuie !!! De ce nu intervine OPC in rezolvarea problemei cu aceste posturi tv ??????
    In ce tara traim ?????????!!!!!!!!!!
  • ghetarul ghetarul
    Basescu incearca sa duca un razboi impotriva trustului si, indirect, impotriva lui Voiculescu si USL. Acest joc politic murdar nu trebuie sa ne afecteze pe noi.
  • ghetarul ghetarul
    Telespectatorii au in primul rand de suferit, iar compania va trebui sanctionata cum se cuvine. Astia nu respecta prevederile contractuale.
    E bine ca Intact nu cedeaza, pentru ca nu e prima data cand RCS creeaza probleme.
  • ghetarul ghetarul
    RCS RDS face jocul baietilor destepti, pentru ca tot va debuta campania electorala in curand.
  • HDTV HDTV
    EDIT: Am vazut meciul de vineri (STE-VAS) in conditii JENANTE prin comparatie cu meciurile transmise pe DIGI-HD.
  • HDTV HDTV
    Marea companie media Intact nu transmite, inca, in anul 2012 in formt HD. Am vazut meciul de vineri (STE-VAS) in conditii prin comparatie cu meciurile transmise pe DIGI-HD. Cand am auzit ca meciul se transmite pe A1 primul impuls a fost sa ma duc la stadion sa-mi cumpar bilete. Nu m-am dus si rau am facut. Comentariul meciului a exact ca in urma cu 20 de ani. Nici macar farmatul 16:9 nu "le-a iesit". Rusine.
  • Mariana Mariana
    Mi se pare incredibil. Ei sunt pe fata RCS-PDL! Chiar inainte de inceperea campaniei, cata nerusinare sa ai sa cenzurezi niste canale TV. Am incercat sa ma dezabonez. Dar e nebunie! Cei de la RCS imi cer bani ca sa ma dezabonez! Dar de fiecare data imi dau alta suma. Sunt niste hoti!
  • valyy valyy
    in sfarsit mai trebe sa le scota si de pe cablu si mise indeplineste visul si a-si plati mai mult cu 10 roni la rds doar ca sa nu mai transmita antenele :)
  • Catalin Catalin
    Urasc Basismul si mafia Pdl. Dar sa fim totusi rationali, Ce fac acum antenele se numeste auto-victimizare, vor sa arate cata presiune pun Basisti pe ei. Ii adevarat ca sunt situatii in care Pdl si Basismul pun presiuni mari pe media non-basista, dar cum am spun antenele acum delireaza si ei si Rds
  • ionutzu ionutzu
    rds face bani pe spatele romanilor ?????? da Voiculescu de unde a furat miliardul de euro ?? nu de la romani??? si ma doare-n cot ca nu mai am antena 3
  • ciudatu' ciudatu'
    Nu conteaza cat plateste RCS pentru altceva. Ei si-au facut niste calcule, au facut un pachet de programe, pentru care cer o suma de bani. Oamenii vor plati sau nu vor plati pentru acest pachet.
    Vom vedea daca abonatii vor migra in masa catre alti operatori care ofera antenele sau nu. Se va vedea cu siguranta daca decizia lor a fost una buna sau nu. Ideea e ca nu te obliga nimeni sa contractezi servicii RCS atata timp cat nu-ti ofera ceea ce doresti (adica antene).
    A compara insa Pro cu antene in momentul asta... e ca si cum ai compara mere cu soia. Eu unul, in niciun caz nu voi plati acelasi pret pentru Master Chef, The Voice, Talents ca si pentru productiile lui Dan Negru, asta ca sa intru in scenariul tau.
  • bch bch
    Sunt si eu curios, cei care se tot vaita ca ei platesc anumite posturi si sunt suparati ca se scoate unul sau altul. Cand ati semnat contractul de abonare la RCS, ati semnat pentru un pachet cu un anumit numar de posturi, sau ati semnat pentru niste posturi clar definite? Pt. ca daca ati semnat pt. un pachet cu 52 de posturi, in timp, unele dintre ele pot fi inlocuite, chiar fara acordul abonatilor. La fel vi se schimba si presiunea la gaze, curentul electric are fluctuatii, calitatea benzinei difera la aceiasi pompa, dar nu va mai agitati atat... Iar Intactul cred ca incearca sa cada in derizoriu, facand din orice paralele cu Puterea, Basescu etc. Curand, daca vor dori energie electrica gratuita de la eolienele din Dobrogea, iar firma care exploateaza vantul de acolo nu va dori sa le dea, va fi tot vina Puterii sau a unuia sau a altuia. Daca nu sunteti cu noi, clar, sunteti impotriva noastra, pentru ca nu exista alternativa in afara de noi. Zau?
  • Autholycus Autholycus
    Bravo , RCS - RDS aveti tupeu sa i-o trageti asa lui Felix . Sunt patetici cei de la Antene , fac apel la manelistii din Italia si Spania sa ii sustina . Oricum , risca foarte mult Teszari cu pokerul asta . Eu nu cred ca e nebun sa faca jocuri politice mai ales de partea lui Basescu , care e clar o carte pierzatoare , cred mai degraba ca pur si simplu nu inghite trustul Intact .
  • AlexSipos AlexSipos
    Delia , te forteaza cineva sa dai bani lunar la RCS ? Du-te si plateste acei bani la alta companie DTH , sunt vreo 3 pe piata cel putin ! Daca asta e intr-adevar problema ta !
  • matei matei
    Smecherie mare in ambele parti, lupta pe ciolan si li se rupe de telespectatori.

    Oare Felix nu s-a gandit sa ceara multi bani tocmai inainte de alegeri, ca daca nu ii primeste sa faca pe victima? Vai...

Trimite un comentariu

sus