Skip to main content

NOU CONFLICT PE CABLU. Discovery Channel nu se mai vede pe platforma Digi a RCS

 
Discovery-nou
Discovery-nou


Postul Discovery Channel a fost scos, azi dimineaţă de pe platforma de televiziune Digi deţinută de operatorul RCS&RDS.

Potrivit unei poziţii oficiale a celor de la Discovery, “acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie”.

“În această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, spun oficialii Discovery în poziţia trimisă Paginademedia.ro.

Oficialii Discovery spun că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.”

Şi alte canale Discovery au fost afectate.  Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC şi Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut "fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil."

Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire şi urmează să fie lansat în curând.

Până la ora redactării articolelor, oficialii RCS nu au răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de scoaterea postului Discovery din grilă.

În luna august a acestui an (înainte ca RCS să-şi lanseze propriile canale, posturile Discovery WorldDiscovery TLC RomâniaDiscovery ScienceInvestigation Discovery au fost scoase din pachetul de bază al RCS&RDS. La vremea respectivă. întrebat de Paginademedia.ro dacă scoatere acestor posturi are vreo legătură cu apariţia noilor canale de documentare, Bogdan Chiriţoiu (project manager Digi Wold şi Digi Life) a răspuns:

„Cred că este vorba e o întâmplare. Noi aveam aceste canale în plan de mai multă vreme. Aceste posturi au fost în pachetul de bază, pentru un an, ca o promoţie. Canalele nu au dispărut ci au fost mutate în pachetele superioare.”

Discovery Channel, scos de pe RCS total în Ungaria

Discovery Channel a fost scos deja de pe reţelele RCS din Ungaria, atât de pe reţelele de cablu, cât şi de pe platforma digitală.

În Ungaria, mutarea a fost făcută marţi, 20 noiembrie.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bahmuteanca bahmuteanca
    asta cam asa este. Discovery sa nu mai ceara bani celor de la RCS@RDS...
  • ionut ionut
    cand spui Discovery spui documentare doar ca acum totul se rezuma la telenovele ,nu cred ca e asa mare pierderea, cui ii plac documentarele cu adevarat sunt o multime de alte optiuni
  • Untelespectator Untelespectator
    Or fi pentru tine programe de zero lei, ca nu le intelegi. Insa unii dintre noi ajungem de la serviciu seara si vrem sa vedem si chestii mai interesante decat otevismele cumplite. Vreau sa vad ce s-a mai inventat in lumea asta, vreau sa ma uit impreuna cu copiii mei la stiinta, la inventii, la noutati. Dar uite, ma cenzureaza RCS. Care oricum sunt cea mai ingrozitoare companie din tara asta cand vine vorba de respectat clientii de pe urma carora fac atatia bani.
  • Anonim Popescu Anonim Popescu
    Hai, ma, lasa-ma cu asta cu documentarele noi in Anglia si mai stiu eu ce! Ba nu vrei Discovery de azi, ca nu mai e ce a fost, ba zici ca da numai programe vechi. Nu titrarea e problema, ci spectatorul de azi care nu mai stie ce vrea. Discovery da tot felul de programe noi, pun pariu ca nu te-ai mai uitat de cativa ani pe post, da te grabesti sa comentezi.
  • Incredibil Incredibil
    Este chiar incredibil. Cine posteaza p-aici nu intelege nimic. Astia de la Discovery prabusesc avioane ca sa produca emisiuni si se bat cu NASA in experimente si noi o sa ne uitam la un canal TV facut de 2 fete intr-un apartament?? RCS asta trebuie sa dispara, nu inteleg de ce nu reactioneaza CNA. Spaga nenica, spaga!
  • Stanciu Viorel Stanciu Viorel
    Astia in curand or sa scoata tot ce nu le convine lor, inclusiv la internet! O sa ajungem sa facem search pe Digioodle ( in loc de google), digiplay in loc de vplay etc. Deja ne impun posturile lor slabe in locul celor clasice ca Discovery. Eu oricum ma dezabonez, vai de cei care raman. Pacat ca au Liga 1 ca in rest nu mai ai la ce sa te uiti...
  • Anonim Anonim
    Nu ii poate obliga nimeni sa plătească milioane de euro pe programe de 0 lei
  • cristi cristi
    mai inventeaza bosu 5/6 canale si o sa va uitati la digi ....... am avut inspiratie cind mi am schimbat firma oricum bafta la cei ce mai stau la digi. v-am pupat
  • BOG BOG
    Era printre posturile mele preferate, acum la ce ma mai uit :(
  • cristi cristi
    ha ha ha !!! e numai inceputu !! stati ca vine luna cadourilor .........
  • Clujeanu Clujeanu
    Un nume care doar promite dar care in ultima vreme difuzeaza un procent foarte mare de mizerii. Daca ceea ce il substituie e mai bun, atunci nu e nici o pierdere.
  • 2 ugere 2 ugere
    Amicii de la Discovery ar trebui sa faca mai putin scandal . In fond telespectatorul abonat plateste de 2 ori : o data partea de abonament cablu care reprezinta programul Discovery ( cel mai scump canal din pachet , de altfel ) si publicitatea . Cei de la discovery ar trebui sa aleaga : ori lasa programul fara publicitate ca in multe alte tzari , ori "baga" publicitate si renunta sa ceara bani de difuzare cablistilor. De altfel Discovery e un caz perfect de concurenta imperfecta. In competitia sa cu producatorii de content romanesc cei de la disco au 2 surse de venit si isi pot permite sa vanda la orice pret publicitatea influentand astfel negativ eforturile tuturor celorlalti care , nebeneficiind de globalizare, produc romaneste.... Asa ca , mai subtire cu lacrimile , Discovery scoate f multi bani in Ro. ...
  • Untelespectator Untelespectator
    Actiunile RCS sunt infioratoare. Unde sunt mecanismele de reglare? Chiar au voie sa faca ce vor? Nu exista legi care sa-i controleze, sa protejeze consumatorii? CNA nu exista? Chiar nu apare nici o institutie a statului sa-i tina pe astia in frau??
  • Toader Toader
    Interesanta miscarea celor de la RCS-RDS. Isi fac ei canalele proprii si le elimina pe toate celelalte. In curand, vom avea canale precum: Digi PRO TV, DIGI Antena 1, DIGI B1 TV, DIGI Canal D. Pacat ca in razboiul asta nu se tine cont si de consumatori..
  • Anonim Anonim
    Am DIGI world, DIGI life, DIGI animal, nat geo, nat wild etc... Nu am nevoie de programe lor expirate, când ne vor respecta cu documentare noi asa cum e in Anglia atunci voi urmări discovery
    Pana atunci sa tot repete documentarele vechi de 10 ani ca la discovery România e mai greu sa titreze documentare noi le repeta pe cele vechi pentru a economisi bani
    In alte tari sevplateste mulți bani pe dublare la noi se plătește bani putini pe titrare si tot nu-si permit.

Trimite un comentariu

sus