Skip to main content

NOU CONFLICT PE CABLU. Discovery Channel nu se mai vede pe platforma Digi a RCS

 
Discovery-nou
Discovery-nou


Postul Discovery Channel a fost scos, azi dimineaţă de pe platforma de televiziune Digi deţinută de operatorul RCS&RDS.

Potrivit unei poziţii oficiale a celor de la Discovery, “acordul de retransmisie între Discovery şi RCS expiră pe 30 noiembrie”.

“În această dimineaţă, am aflat că RCS&RDS a scos Discovery Channel de pe platforma Digi Satelit. Suntem foarte dezamăgiţi de ceea ce se întâmplă şi credem că părerea telespectatorilor contează; îi încurajăm să şi-o exprime contactând operatorul de cablu cât mai curând”, spun oficialii Discovery în poziţia trimisă Paginademedia.ro.

Oficialii Discovery spun că “până în prezent, RCS a respins toate ofertele noastre comerciale, astfel încât nu s-a putut ajunge la un nou acord. Precizăm că nu am cerut, în niciun moment al negocierilor, creşterea tarifelor pentru distribuţia canalelor noastre.”

Şi alte canale Discovery au fost afectate.  Astfel, Discovery World a fost scos din toate pachetele, iar din unele oferte au dispărut TLC şi Animal Planet. Oficialii Discovery spun că schimbările s-au făcut "fără să ne informeze sau să trimită notificări abonaţilor săi în prealabil."

Mutarea vine în contextul în care RCS a lansat de curând, două posturi proprii de documentare, Digi Life şi Digi World. Un alt canal, Digi Animal World, este în pregătire şi urmează să fie lansat în curând.

Până la ora redactării articolelor, oficialii RCS nu au răspuns întrebărilor Paginademedia.ro legate de scoaterea postului Discovery din grilă.

În luna august a acestui an (înainte ca RCS să-şi lanseze propriile canale, posturile Discovery WorldDiscovery TLC RomâniaDiscovery ScienceInvestigation Discovery au fost scoase din pachetul de bază al RCS&RDS. La vremea respectivă. întrebat de Paginademedia.ro dacă scoatere acestor posturi are vreo legătură cu apariţia noilor canale de documentare, Bogdan Chiriţoiu (project manager Digi Wold şi Digi Life) a răspuns:

„Cred că este vorba e o întâmplare. Noi aveam aceste canale în plan de mai multă vreme. Aceste posturi au fost în pachetul de bază, pentru un an, ca o promoţie. Canalele nu au dispărut ci au fost mutate în pachetele superioare.”

Discovery Channel, scos de pe RCS total în Ungaria

Discovery Channel a fost scos deja de pe reţelele RCS din Ungaria, atât de pe reţelele de cablu, cât şi de pe platforma digitală.

În Ungaria, mutarea a fost făcută marţi, 20 noiembrie.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Tanase Mihai Tanase
    Ce tare! Discovery era singurul motiv pentru care mai tineam televizor in casa si RCS decide sa-l scoata si pe ala! "Bine", baieti! Tineti-o tot asa!
  • dan dan
    Mare pierdere nu e si asta pt ca Discovery Channel nu mai e ce a fost odata. Content tot mai slab si multe reluari.
  • Sf Ilie Sf Ilie
    Eu prefer posturile HD de documentare. Imi pare rau ca nu prind Discovery HD, sincer, si cred ca este datorita Discovery, care are contract de exclusivitate cu un operator de cablu concurent RCS. Limitarea conţinutului HD îndreptăţeşte RDS să considere Discovery ca post aparţinând unui operator concurent, şi să ia măsuri ca spectatorii săi să aibă parte de documentare HD, iar postul Discovery să fie tras pe linie moartă.
  • Horica Horica
    au scos antenele, acum scot discovery. tot ce le face concurenta la programele lor. urmeaza sa scoata programele de filme...
  • Georgiana Georgiana
    Ceeee?!!!!!!! Cum sa faca asa ceva?! Aveam si noi un singur canal OK in tara asta si ala dispare? Pai si eu la ce ma mai uit? Sper sa nu se intample totusi asa ceva.......

Trimite un comentariu

sus