Skip to main content

NEÎNŢELEGERI. Canalele Pro TV ies de pe Dolce din 3 ianuarie

 

Publicitate

ACTUALIZARE. În timp ce Pro TV spune că posturile Pro nu vor mai putea fi recepţionate în reţeaua Dolce, Romtelecom spune că „există o probabilitate ridicată ca, începând cu 3 ianuarie 2013, Romtelecom să fie nevoită să înceteze difuzarea celor 11 canale ale ProTV”.

Posturile deţinute de Pro TV nu vor mai putea fi vizionate pe reţeaua DTH deţinută de Romtelecom începând din 3 ianuarie, anunţă un comunicat al companiei. Motivul? „Romtelecom nu a agreat condiţiile de reînnoire cerute de Pro TV pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul PRO TV SA”.

În decursul negocierilor incepute in luna septembrie, Romtelecom nu si-a aratat disponibilitatea de a plati pentru canalele PRO TV un pret care sa exprime valoarea corespunzatoare pe care canalele PRO TV o reprezinta in pretul platit de fiecare abonat Romtelecom, se precizează în comunicat.

Anca Budinschi, Director General PRO TV S.A: “Succesul financiar al distribuitorilor de canale de televiziune, precum Romtelecom, se bazeaza in primul rand pe atractivitatea PRO TV si a altor canale romanesti, care determina intr-o proportie covarsitoare decizia de abonare. PRO TV face in fiecare an investitii masive in continut pentru a satisface asteptarile telespectatorilor. Este corect ca valoarea acestui continut, pentru care distribuitori precum Romtelecom obtin venituri din abonamente, sa se reflecte in pretul pe care furnizorii acestor servicii il vor plati de acum inainte PRO TV.”

Reprezentanţii Romtelecom, compania care deţine Dolce, au emis, la rândul lor, un comunicat în care au precizat că Romtelecom şi ProTV S.A. negociază de mai multe luni cu privire la continuarea difuzării celor 11 canale TV ale grupului, pe platformele de televiziune ale Romtelecom şi că începând cu 3 ianuarie posturile „ar putea” să nu mai fie difuzate în reţeaua Dolce.

„ProTV S.A. a solicitat Romtelecom o creştere semnificativa a costurilor de difuzare pentru cele 11 canale ale grupului, ceea ce ar presupune, în mod automat, costuri mai mari pentru clienţii Romtelecom”, au precizat reprezentanţii companiei.

„În toată această perioadă, a negociat cu bună credinţă cu partenerul său, Pro TV S.A, făcând toate eforturile pentru a proteja interesele financiare ale clienţilor săi pentru a avea un abonament la un preţ rezonabil. ”, au mai spus aceştia.

Canalele Pro TV: ProTV, Pro TV International, Pro TV HD, Acasa TV, Acasa Gold, Acasa HD, Pro Cinema, Sport.ro, Sport.ro HD, MTV Romania, VH 1.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Srainer Srainer
    Salutare, tuturor ! Din ce s-a discutat mai sus, ajung la concluzia , ca nu se poate fara pro tv s-au suntem luati de fraieri . Parerea mea este,ca, avem internet, ne putem uita unde vrem daca search-iuim mai mult. Ce a fost cu antenele?.. :)) nu o sa se intample cu pro tv . Pro tv "supravetuieste" oricand , oriunde si oricum. o sa aiba de castigat in randul telespectatorilor. Cel putin , antena 1 am inteles, ca a castigat in randul telespectatorilor. si as veni cu o gluma... si ar fi: Nici anul asta , se pare ca pro tv-ul nu va fi lider de audienta de revelion. si nu din cauza antenei 1 , din cauza lui Dan Negru. E prea bun in cea ce face!. Sanatate va doresc ! Stati linistiti , Poate dispare " Las Fierbinti" :)). Numai bine!
  • gcallen gcallen
    fara rcs rds pe piata din romania azi am fi platit pt. un abonament cu 60 de programe minim 70 ron !!!! vezi preturile din alte tari , felicitari rcs-rds , au spart piata si monopolul preturilor, eu de exemplu am acelasi pret la abonament de 3 ani !!! asta da , cand toate preturile cresc, la digi e stabil,eu am digi tv satelit de 6 ani, nu as schimba digi tv pt. nimic, am un receiver dublu pt. 2 televizoare platesc un abonament de 29 ron baza+extra 2, echipamentul in custodie =0 lei !!! nu exista oferta mai buna la pret si calitate !! problema e ca digi are atat de multe solicitari de abonare prin satelit , ca nu au echipamente, trebuie sa astepti ca sa te abonezi !!!
  • gcallen gcallen
    ai alta optiune mult mai buna , la pret mult mai mic ,calitate superioara de la digi tv satelit, nu se compara cu dolce amar tv, iti spune unul care are digi de 6 ani...
  • vera vera
    Din pacate ei nu se inteleg , iar noi suntem fraierii care achizitionam niste abonamente care contin canale preferate la achizitie , dar care din varii motive dispar... . Eu de exemplu urmaresc pro tv , anumite emisiuni , anumite programe , efectiv ii urmaresc de cand au aparut , buni rai am achizitionat un pachet in care erau si ei , daca nu vor mai fi transmisi , ce fac? ce drepturi am? Imi e scarba de toti , isi bat jop de noi , ar trebui sa-i taxam si noi ori de cate ori uita de noi!!! Oare suntem in stare?????
  • Un rabdator Un rabdator
    @gcallen: RCS&RDS cu 40% din piaţa de cablu din România este un monopol închis, în sensul în care monopoluri au fost AT&T în comunicaţii şi Standard Oil în petrol. Niciun program de televiziune nou nu este luat în serios în România dacă nu este difuzat de această companie, iar pentru a fi difuzat, condiţiile le poţi afla probabil doar de la o clarvăzătoare, transparenţa este zero. Prin urmare se apropie momentul când autorităţi anticoncurenţiale voi impune dezmembrarea acestei companii, după modelul cunoscut. Războiul declanşat cu Discovery este doar începutul.
  • dorin dorin
    abonamentul la noi e corespondent puterii de cumparare: salariul mediu este de 300 euro, de 5-6 ori mai mic decat afara, si abonamentul are valoare corespunzatoare.
  • dorin dorin
    Voi legal nici nu trebuie sa receptionati Pro TV. Receptia legala, drepturile de autor ale lor pt filme si formate de ,,super-productii'' sunt numai pt.teritoriul Romaniei! Voi sa va abonati la Sky cu abonament de 50 euro lunar. Credeti ca o sa mai tina mult vraja cu Champions league in Anglia ,Spania, Italia cand aia dau miliarde de euro pe drepturi de difuzare pentru tarile lor. O sa reactioneze ei cat de repede cand o sa-si dea seama ca pierd bani!
  • dorin dorin
    Abonatii Dolce au contracte beton; Dureaza 1-2 ani pana va avea efect scoaterea Pro Tv din grila. Si in primavara se va modifica legea audiovizualului si must carry s-ar aplica si pe DTH si Pro Tv ar intra obligatoriu, vor-nu vor, pe DTH! La fel Antena 1 cerea bani de la cablisti si a fost transmisa fara acord de 80 % dintre cablisti!
  • dorin dorin
    Si multiplexurile alea cine le va plati?Crezi ca vor difuza gratuit posturile mari? Crezi ca eu as da 15 % din incasari pentru sport.ro, pro cinema sau acasa gold? As renunta in 3 secunde la balast daca nu m-ar conditiona cu Pro Tv cu tot pachetul.
  • dorin dorin
    pro tv e nr 1 dar antena 1 si 3 sunt nr 2 si 3 si ele sunt scoase de pe digi de exemplu. Eu as prelua numai Pro tv si eventual Acasa, celelalte sunt slabute rau dar cei de la Pro vor o caruta de bani pe tot pachetul. Deoarece la DTH clientii sunt 80 % stranieri, publicitatea nu e afectata (vezi Digi-Intact)
  • silviu85 silviu85
    sincer pentru noi,cei ce locuim in strainatate pierderea fiecarui canal de pe dolce e o problema,fiindca noi aici nu avem alta optiune dekt dolce satelit.....
  • Raul Raul
    Si legat de continutul pe care il ofera cu Las fierbinti sau Oana zavoranu sau Dragusanu. Nu ei sunt de vina, telespectatorii cer tabloide, scandaluri si seriale, iar ei se conformeaza. La fel cum face si Antena1 si Kanald si alte posturi. Las fierbinti a avut audiente bunicele sezonul asta. PS. nu lucrez ptr Pro :)) sunt doar realist si am urmarit cifrele
  • Raul Raul
    Cristi, avand in vedere audientele se cam pot crede regii in Romania! :)
  • Alexander Alexander
    Daca ProTv e 0 atunci Antena1 e -100%
  • Nelu Nelu
    Bogdan, citeste contractul si ai sa vezi ca nu ai semnat pe nicio grila de programe. Ai semnat pentru un numar minim pe programe, nu pentru o lista anume.

Trimite un comentariu

sus