Skip to main content

Cei doi noi şefi ai CME câştigă împreună mai puţin decât avea Sârbu singur

 

adrian sarbu - foto capitalChristoph Mainusch şi Michael Del Nin, cei doi CEO numiţi recent la conducerea Central European Media Enterprises (CME), compania care operează canalele Pro în România, au fiecare un salariu de 800.000 de dolari pe an. Ca o comparaţie, Adrian Sârbu, fostul CEO al companiei, câştiga 1,8 milioane de dolari pe an, plus alte bonusuri de milioane de dolari pentru performanţă.

Publicitate

Cei doi şi-au intrat în atribuţii pe 16 septembrie fiind numiţi CEO pe o perioadă nedeterminată. Numirile celor doi vin la mai puţin de o lună de la demisia lui Adrian Sârbu de la şefia companiei.

Adrian Sârbu a demisionat, pe 21 august, din funcţia de conducere de la CME, compania care deţine Pro TV în România, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Adrian Sârbu va mai fi angajat al CME până la 1 ianuarie 2014.

Atât Del Nin, cât şi Mainusch mai au dreptul la un bonus de 200.000 de dolari până la sfârşitul acestui an. Apoi cei doi mai pot primi un bonus anual în conformitate cu politica de compensare a managementului companiei, care stabileşte un anumit target. Dacă cei doi ating targetul propus mai pot primi un bonus anual care se ridică la 100% din salariul anual al fiecăruia.

Cei doi CEO mai au şi alte avantaje, legate de achiziţia de acţiuni.

Cine sunt noii şefi ai CME?

Christoph Mainusch: Are o experienţă de 16 ani ca CEO pentru companii de media, ca Alpha Media Group în Greece, RTL Televizija în Croaţia şi ACS Media GmbH. Cel mai recent, a fost consultantul preşedintelui Turner Broadcasting International pe diferite proiecte.

Michael Del Nin: A fost membru în Consiliul de Administraţie al CME din octombrie 2009 până în septembrie 2013. A fost Vice-preşedinte al departamentului de stategie corporate al Time Warner Inc. de la începutul lui 2008 şi până în prezent.

Cât câştiga Adrian Sârbu în calitate de preşedinte şi CEO al CME

Adrian Sârbu a avut în ultimii ani, în calitate de preşedinte şi CEO al Central European Media Enterprises (CME), un salariu anual de 1,8 milioane de dolari, la care s-au adăugat şi alte bonusuri de milioane de dolari pentru performanţă.

În aprilie 2013, Sârbu bătuse palma cu CME pentru prelungirea contractului cu încă trei ani, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Remuneraţia lui Sârbu ar fi fost de 1,8 milioane de dolari pe an, plus bonusuri ce puteau ajunge la 100% din salariu, în funcţie de atingerea anumitor target-uri.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus