Skip to main content

PNL va cere în Parlament o comisie de anchetă în cazul scandalului de la Radioul Public privind jurnaliştii cercetaţi disciplinar

 
PNL va cere în Parlament o comisie de anchetă în cazul scandalului de la Radioul Public privind jurnaliştii cercetaţi disciplinar

Partidul Naţional Liberal va cere în Parlament constituirea unei comisii de anchetă, după cercetarea disciplinară a doi jurnalişti ai postului public de radio, au declarat pentru News.ro surse din conducerea partidului.

Comisia de anchetă parlamentară ar urma să analizeze modul în care Radioul Public a gestionat problema celor doi jurnalişti şi ”cenzura impusă în cadrul postului”.

CONTEXT. Despre cercetarea întreprinsă de conducerea Radioului Public în cazul jurnaliștilor Alexandru Rusu și Cătălin Gomboș, Paginademedia.ro a scris, pe larg, AICI

Reamintim că vineri a avut loc audierea celor doi jurnalişti de către o comisie de disciplină. Aceasta a decis amânarea luării unei decizii pentru a se consulta cu Serviciul Juridic al SRR asupra statutului de "avertizor public" al celor doi salariaţi cercetaţi. 

Publicitate

Liberalii vor ca Parlamentul să decidă constituirea comisiei comune de anchetă, a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Solicitarea de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind RRA a fost discutată de liderii liberali în şedinţa Comisiei de unificare a partidului şi urmează să fie votată în şedinţa Biroului Politic Naţional, potrivit News.ro

Radioul public a fost somat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), în 5 aprilie, pentru nerespectarea imparţialităţii în ştirile şi dezbaterile referitoare la proiectul de modificare a Legii nr. 41/1994.

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) a anunţat în luna mai că îi cercetează disciplinar pe cei trei jurnalişti care au denunţat cenzura din partea conducerii SRR: Cătălin Gomboş, Alexandru Rusu şi Mira Gomboş.

Opt organizaţii nonguvernamentale au transmis, tot în luna mai, printr-o scrisoare deschisă, că această campanie a Consiliului de Onoare al Societăţii Române de Radiodifuziune împotriva celor trei jurnalişti reprezintă o ”lezare a dreptului la liberă exprimare”. În schimb, SRR a afirmat că această scrisoare deschisă a făcut parte dintr-o campanie de denigrare la adresa societăţii.

Citeşte şi:

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu