Skip to main content

ACUM 15 ani. Povestea Realitatea TV, spusă de fondatorul Silviu Prigoană. Imagini de arhivă, cu Gâdea, Badea, Mădălin Ionescu și alții

 
ACUM 15 ani. Povestea Realitatea TV, spusă de fondatorul Silviu Prigoană. Imagini de arhivă, cu Gâdea, Badea, Mădălin Ionescu și alții

FOTO-VIDEO DOCUMENT. Acum 15 ani, în toamna lui 2001, Silviu Prigoană, cunoscut atunci pentru firma de salubrizare Rosal, lansa prima televiziune de știri din România: Realitatea TV.

Publicitate

Pe la postul de știri au trecut, la vremea respectivă, nume ca Mihai Gâdea, Mircea Badea, Mădălin Ionescu, Mircea Dinescu, Narcisa Iorga, Sanda Nicola și Cătălin Striblea.

În urmă cu cinci ani, la zece ani de Realitatea TV, Silviu Prigoană a povestit istoria primului post de știri la Interviurile PaginademediaTV. Un interviu document, pe care îl reluă, alături de o galerie foto-video cu politicieni, dar și cu realizatori ai acelor vremuri.

Din interviu:

  • La începuturile Realitatea TV, intențiile lui Mihai Gâdea, actualul director de la Antena 3, țineau de zona religioasă, a povestit Silviu Prigoană, în exclusivitate la PaginademediaTV. Absolvent de Teologie, Gâdea a venit la Realitatea cu o casetă de istoria religiei, însă Silviu Prigoană i-a propus un talk-show social.

„A venit la mine – el terminând Teologia și fiind preot adventist - cu o casetă de istoria religiei, pe care să o punem sâmbăta sau duminica dimineața, cu istoria religiei. I-am spus că nu accept chestia asta, pentru că noi nu facem educație religioasă. Dar, având fețițoara aceea, având un speech - știți, preoții neoprotestanți au altă alură, nu au haine dintr-alea ciudate, ei umblă îmbrăcați la costum - am zis că putem să facem o emisiune socială, cu care vom da lovitura. Și am demonstrat, în timp, că chiar am dat lovitura...”

  • Tak-show-ul social pe care l-a prezentat Mihai Gâdea la Realitatea se numea În centrul atenției. Dacă primele două ediții au fost difuzate din studioul Realității, următoarele s-au filmat într-un studio care aparținea Cultului Adventist de Ziua a Șaptea.
  • „A mai venit Mădălin Ionescu, era profesor de istorie. A spus aș vrea să prezint știrile la dumneavoastră. A încercat el de vreo două ori să prezinte știrile (la fel și Gâdea, a încercat să prezinte știrile, dar vorbea ca o mitralieră de pe prompter). N-a ținut cu știrile și i-am zis: măi tu trebuie să faci, totuși, un talk-show social.”

 Am reușit cu domnul Mădălin Ionescu, am făcut la început o emisiune istorică, după care mi-am dat seama că nu merge, și am făcut o emisiune despre chestii oculte, ascunse, pentru că el avea talent în chestii de-astea. Am numit-o Adevărul din spatele adevărului, care se ocupa în general de masonerie și tot felul de lucruri mai puțin cunoscute de public, care atrăgeau și făceau rating. Emisiunea de istorie am dat-o pe urmă domnului Cioroianu.

  • Trebuie să amintesc că eram şase acţionari. Eu eram acţionar majoritar, era Mircea Dinescu - care avea 5%, Paul Ifrimache, Eugen Progloff – cu 10%, Mihalache Dumitru şi Minea George. Noi eram acţionarii postului Realitatea.
  • Narcisa Iorga a fost director în 2002. Ion Cristoiu a plecat atunci la bibliotecă și am numit-o pe Narcisa Iorga până când a venit Dan Andronic"

VIDEO. Silviu Prigoană, la PaginademediaTV

GALERIE FOTO. Mihai Gadea, Mircea Badea, Madalin Ionescu, Catalin Striblea, Victor Ciutacu, Sanda Nicola, la lansarea Realitatea TV

VIDEO. Mihai Gâdea, la începuturile Realitatea TV, în 2001

VIDEO. Mădălin Ionescu acum 15 ani, la începuturile Realitatea TV

VIDEO. Cătălin Striblea, la Realitatea TV, în 2001

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu