Skip to main content

Irina Radu: Starea Naţiei se va finanţa din ce produce. Pătraru: Am promis ca ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal. Când se difuzează şi cine face parte din echipă

 
Irina Radu: Starea Naţiei se va finanţa din ce produce. Pătraru: Am promis ca ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal. Când se difuzează şi cine face parte din echipă

Emisiunea Starea Naţiei se va finanţa din ce produce, spune Irina Radu, preşedintele TVR, despre revenirea lui Dragoş Pătraru la Televiziunea Publică, mutare despre care Paginademedia.ro a scris aici.

Publicitate

Irina Radu:

”A fost şi condiţia lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanţată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate.

În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, Starea naţiei a adus nu doar cifre foarte bune de audienţă TVR-ului, ci şi un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producţii.

Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producţii în grila noastră.”

Ce spune Pătraru?

”Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunţaţi că nu se ştie dacă vom mai putea fi plătiţi. Am promis ca ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal.”


Când va fi în grilă?

La aceeaşi oră ca şi până acum, 22,30, cu reluare la ora 6.00 pe acelaşi canal şi după amiază, pe TVR 2. Producţia va fi disponibilă şi pentru românii din străinătate, pe TVR Internaţional.

Citeşte şi: La ce post revine Dragoş Pătraru cu Starea Naţiei. Nu la Digi 24

Potrivit reprezentanţilor TVR, potrivit unui sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda SRTv, emisiunea Starea naţiei era asociată de respondenţi cu televiziunea publică, iar Pătraru era perceput, chiar şi la multe luni după plecarea de la TVR, în topul vedetelor postului.

Irina Radu:

”TVR a avut rezultate de audienţă foarte bune, cât timp Starea naţiei a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înţelegem, noi, toţi cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni şi pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiţie pentru a realiza efectiv aceste funcţii este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre.”

AUDIENŢE. TVR 1 a înregistrat, în perioada 23 septembrie 2014 - 25 iunie 2015, pe tronsonul emisiunii Starea naţiei (luni-joi 22:30-23:30), un rating* mediu de 2,6% şi o cotă medie de piaţă** de 7,2 % la nivel naţional cifre de audienţă, cifre de aproape patru ori mai bune decât cele înregistrate pe aceleaşi interval orar, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, când emisiunea nu s-a mai aflat în grilă: rating mediu de 0,7% şi o cotă medie de piaţă de 2 % la nivel naţional.

Dragoş Pătraru, despre revenire:

”Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunţaţi că nu se ştie dacă vom mai putea fi plătiţi. Am promis ca ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal.

Mergând prin ţară, cei mai mulţi dintre oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au răspuns fără să ezite că la televiziunea publică. Mi-aduc aminte că la Piatra Neamţ un domn a venit la întâlnirea cu mine însoţit de tatăl său, care avea peste 90 de ani. Mi-a spus cu lacrimi în ochi că noi trebuie să ne întoarcem la TVR, pentru că dânsul doar aici ne poate vedea”.

”Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credinţa mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democraţie tânără ca a noastră se află în mare pericol.

Iar televiziunea publică cred că are forţa să se detaşeze total de luptele politice şi să slujească interesul public, readucându-i pe români în faţa televizoarelor, pe oricare dintre canalele sale. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR”.

Ne propunem că combatem stereotipurile, pentru că ele ne amorţesc gândirea. Prin tot ceea ce facem, încercăm să cultivăm spiritul critic al telespectatorilor şi să-i creştem rezistenţa la manipulare”, spune Dragoş Pătraru.

Cine face parte din echipa Starea Naţiei:

  • Mihai Radu, Gabriel Drogeanu şi Dan Panaet, care scriu textele emisiunii
  • producătorii Raluca Damian şi Mirela Oprea
  • jurnaliştii Elena Şerban şi Dalia Tăbăcaru
  • reporterii Răzvan Anghelescu (Vax Populi) şi Cristina Hurdubaia (Ceasul bun)
  • actorii Claudia Prec şi Bogdan Talaşman
  • Pe partea de regie, montaj şi grafică, Starea naţiei mizează pe Adi Butoi, Mădălin Gioancă şi Dragoş Vâţă.
  • Voice-over este Adrian Blaj
  • vocea de pe parodiile cântate îi aparţine Georgianei Mototolea.

Citeşte şi: La ce post revine Dragoş Pătraru cu Starea Naţiei. Nu la Digi 24

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MARIA MARIA
    " ZGABE " cat timp ai lucrat la cineva care nu te platea ( in cazul in care nu esti o "beizadea ") ???? Bravo, Domnule Patraru ! Cred cu tarie ca e cea mai buna alegere. Numai ca as fi vrut ca ST sa fie si vinerea, ce sa fac ? sant cam egoista .
  • ELLA GRIGOROIU ELLA GRIGOROIU
    Comentariile incisive,chiar de subcultura si agramate releva nu doar agresivitate,ci si o pasiune teribila distructiva! Cati ati creat macar un eseu si sunteti atat de creativi( in afara celui de la BAC,unde cred ca ati pierdut punctaj)? Grila de programe a TVR-ului este net superioara multor posturi (Exclusiv.., Izolati...,Creativ,Convietuiri etc.) Comparatia cu Rtv este penibila! (ar trebui "pilita" exprimarea, razbat niste frustrari?!)Dragos Patraru are umor si este sarcastic are o emisiune Intr-un program mult diversificat si interesant! Lasati frustrarile si animozitatile sau alegeti posturi dupa preferintele "elevate"! SUCCES,Dragos Patraru! FELICITARI TVR!
  • Zgabe Zgabe
    Se dovedeste ca din TVR pleci cand nu s bani si revii cand se șterg datoriile.Mai arunci si cu *** la plecare ca ti permiti si culmea e ca cei incriminati te reprimesc bucurosi!Bravo,Patraru...
  • Mihai Mihai
    Ce va produce? Ca peste tot a avut audiente ce tindeau spre zero, deci nu producea nimic. Doar pe facebook si PR la greu, in schimb la tv nu producea nimic.
  • GABRIEL GABRIEL
    Este perfect: emisiunea lui Patraru este la nivel de TVR. Acolo ii este locul.
  • liviu liviu
    Pt. Geo. Patraru a criticat puterea si inainte la tvr. isi batea ce avea de Ponta si nu la dat nimeni afara. Dar la tine pe Facebook nu aparea asta. La digi e UM 24, o sa iti dai si tu seama la fel cum parintii tai si-au dat seama ca Iliescu e rau si Basescu e comunist .Problema care o vad eu e ca Patraru ia scuipat rau pe cei de la Tvr.Daca aia aveau demnitate ceea ce nu au avut in 27 de ani nu l-au fii adus inapoi.Patraru imi place dar daca avea demnitae nu se intorcea la Tvr , mergea in online sau la fabrica, in agricultura sau unde credea el.Eu daca as lucra in TVR si l-as vedea pe hol i-asa spune ce cred despre el. Dar suntem ceea ce suntem..............Ca concluzie, toti sunt fatarnicii, aserviti sau oamenii ai serviciilor dar tu spera ca unii sau alti sunt buni sau rai .Te vei trezi mai devreme sau mai tarziu sau nu....
  • mile mile
    The real mile - si pe cine nu te lasa? De la ce unitate esti?
  • mile mile
    fake mile , comenteaza si tu cu nume real , cine nu te lasa
  • mile mile
    Pila si cu mila = 2 pacalici care dau din gura tot timpul. Sunt ca mosii aia din papusile Muppets.
  • mile mile
    livia, mai bine taci, pana acum ziceai ca tvr are audienta mica
  • Livia Pila Livia Pila
    Iti vine sa vomiti cand vezi cu cata ipocrizie isi construieste constiinta si caracterul in functie de conjunctura acest actor slab Patraru! "Am plecat din tvr cand nu mai aveam cum sparge banii, dar acum cand tvr e iar pe cai mari, am de unde stoarce bani!" Fraieri sunt cei care ii urmaresc emisiunea! Vax spectacol, vax texte, vax actor, vax echipa!
  • Livia Pila Livia Pila
    @ Sorin Radulescu. CA al TVR nu a probat starea natiei, irina radu vrea cu orice pret sa faca din tvr1 o televizune de cancan. Nu stiu ce public are patraru dar cel mai probabil se incadreaza pe sectorul publicului romania tv.
  • Roman Vlad Roman Vlad
    Ce face Patraru ... este remarcabil faptul ca a reusit sa gaseasca o modalitate originala in transmite mesaje catre o populatie ....indobitocita !!!!Patraru este original si unic !!!
    Bafta multa !!!
  • BIRCEA MADEA BIRCEA MADEA
    Cine face parte din echipa Starea Nației:

    Mihai Radu, Gabriel Drogeanu și Dan Panaet, care scriu textele emisiunii
    producătorii Raluca Damian și Mirela Oprea
    jurnaliștii Elena Șerban și Dalia Tăbăcaru
    reporterii Răzvan Anghelescu (Vax Populi) și Cristina Hurdubaia (Ceasul bun)
    actorii Claudia Prec şi Bogdan Talaşman
    Pe partea de regie, montaj şi grafică, Starea naţiei mizează pe Adi Butoi, Mădălin Gioancă și Dragoș Vâţă.
    Voice-over este Adrian Blaj
    vocea de pe parodiile cântate îi aparține Georgianei Mototolea.


    15 INDIVIZI ? CE SUME VA FACE GOGOSARUL ASTA CA SA ACOPERE SALARIILE ???
  • Airinei Alexandru Airinei Alexandru
    În sfârșit revine la TVR 1. A fost una dintre emisiunele mele favorite, și fără ei cei de la TVR erau practic morți. Una dintre emisiunile la care mă voi uita regulat. Dar am o întrebare ce se v-a întâmpla cu "Ora de știri" din moment ce emisiunea începe de la 23:00, iar "Starea Nației" se termină deobicei la 23:30!!! Ori e mutată înapoi la TVR 2 sau v-a ieși din grila tuturor canalelor TVR, deoarece nu văd să mai revină prea curând emisiunea "Ora de știri" pe TVR 2.

Trimite un comentariu

sus