Skip to main content

Pătraru, interviu EXCLUSIV: La Digi 24 mi s-a pus în vedere să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. N-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta

 
Pătraru, interviu EXCLUSIV: La Digi 24 mi s-a pus în vedere să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. N-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta

INTERVIU EXCLUSIV. "Domnii care reprezintă patronatul erau foarte supăraţi pe mine că nu reprezint interesele RCS-RDS" spune Pătraru despre plecarea de la Digi 24 în primul interviu de la revenirea la TVR, acordat Paginademedia.ro. "Şi n-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta", continuă realizatorul Starea Naţiei.

Publicitate

Dragoş Pătraru, pentru Paginademedia.ro:

"Ei bine, mie mi s-a pus în vedere la Digi 24, după ce am spus că unele lucruri nu mi se par în regulă acolo, că trebuie să reprezint, atenţie, să reprezint interesele companiei care mă plăteşte.

Am o diplomă în Relaţii Publice, poate asta i-a indus în eroare, dar eu nu-i pot reprezenta decât pe oamenii care se uită la televizor. Orice altceva e PR.

Am reziliat contractul de comun acord, după ce am ajuns la o înţelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care nu au înţeles un lucru: că noi, jurnaliştii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc."

Din interviul acordat Paginademedia.ro:

Despre ţintele de rating:

"Trebuie să facem minimum 1,5. Avem nişte bonusuri până la 2,5. Atât, că nu sunt bani. Sigur noi vom face mai mult, pentru că emisiunea nu făcea sub 2,5 pe urban 18 plus, când am plecat. Am venit la TVR în 2014, când slotul ăsta era la 0.4. L-am dus la 2,5, am plecat, acum e undeva la 0,5. Punem mâna pe lopeţi şi ridicăm din nou. Sper eu, mult mai sus decât 2,5."

Despre relaţia cu Cosmin Prelipceanu:

"A fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, şi lui Mihai Radu, că nu vom face audienţă deloc şi că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic"

Mă rog, am înţeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate.”

Despre Digi 24:

"Problema e filosofia impusă acestei televiziuni. Trebuie să fii acolo ca să înţelegi. Dar nu poţi să funcţionezi doar în interesul unor instituţii şi al unor corporaţii. Publicul te simte imediat, şi de-aia Digi nu are audienţă mai mare. Pentru că nu vede o societate construită în jurul omului, ci în jurul unor instituţii.

Nu poţi să te numeşti jurnalist când aperi instituţii şi corporaţii (aţi văzut cum li se plânge de milă marilor investitori acolo şi cum se ţipă la români, că sunt leneşi şi proşti şi trebuie să muncească pe doi lei?) înaintea oamenilor.

Ştiu că există nemulţumiri mari la nivelul patronatului. Staţia pierde foarte mulţi bani. Am comunicat opiniile mele patronatului, atunci când mi-au fost solicitate. Le-am spus şi de ce cred că nu există audienţă. Apoi, am văzut pe post aroganţa aceea cu ”asta am văzut, asta am spus, ăsta e adevărul.” Am râs cu poftă în redacţie şi am înţeles cum văd aceşti oameni lumea."

Despre întoarcerea la TVR, instituţie pe care a criticat-o în trecut:

"Şi cu soţia am acasă dispute. Nu înseamnă că suntem duşmani, că nu ne iubim.

Eu revin la Televiziunea publică. De unde am plecat când conturile erau blocate şi nu se vorbea decât de închidere. Am întrebat atunci ce e de făcut şi ni s-a spus de sus până jos că nu ni se poate garanta nimic. Suntem vreo 14 familii care trăiesc de pe urma acestei emisiuni, ce era să fac? Am plecat, pentru că am avut oferte, pentru că funcţionăm pe o piaţă liberă, pentru că ni s-a prezentat un proiect care ne-a plăcut, pentru că ni s-au oferit condiţii tehnice impecabile."

Interviul acordat Paginademedia.ro de către Dragoş Pătraru, INTEGRAL:

Paginademedia.ro: Ai încercat o reconciliere cu Digi 24? Ce nu a mers?

Dragoş Pătraru: Am reziliat contractul de comun acord, după ce am ajuns la o înţelegere cu oamenii din conducerea companiei RCS RDS, care nu au înţeles un lucru: că noi, jurnaliştii, suntem în slujba publicului, nu a companiilor care ne plătesc. Licenţele de emisie sunt ale populaţiei. Ele sunt date de noi, de popor, prin CNA. Iar CNA îţi poate lua licenţa - scrie în lege - dacă tu, patron, te bagi în conţinutul editorial.

Ei bine, mie mi s-a pus în vedere la Digi 24, după ce am spus că unele lucruri nu mi se par în regulă acolo, că trebuie să reprezint, atenţie, să reprezint interesele companiei care mă plăteşte. Am o diplomă în Relaţii Publice, poate asta i-a indus în eroare, dar eu nu-i pot reprezenta decât pe oamenii care se uită la televizor. Orice altceva e PR.

Paginademedia.ro: Conflictul tau a fost cu Cosmin Prelipceanu. Ai încercat o înţelegere cu el? Dar cu patronatul?

Dragoş Pătraru: Relaţia mea cu domnul Prelipceanu a fost excelentă. În sensul că am stat de vorbă o singură dată, la început, până să începem emisiunea, când noi semnaserăm contractul peste capul lui. Ne-a spus atunci, mie, producătoarei mele, Raluca Damian, şi lui Mihai Radu, că nu vom face audienţă deloc şi că vom pleca de la Digi rapid, pentru că acesta ”este un post atipic”. Mă rog, am înţeles că domnul Prelipceanu merge pe calitate, nu pe cantitate. Noi, mai cu oamenii ca noi, aşa, mai limitaţi…

Paginademedia.ro: Chiar nu mai era loc?

Dragoş Pătraru: Noi am spus în ultima emisiune că vom pleca. Şi nu e vorba de oamenii de acolo. Am lucrat cu nişte profesionişti desăvârşiţi pe partea tehnică, de pildă. Problema e filosofia impusă acestei televiziuni. Trebuie să fii acolo ca să înţelegi. Dar nu poţi să funcţionezi doar în interesul unor instituţii şi al unor corporaţii. Publicul te simte imediat, şi de-aia Digi nu are audienţă mai mare. Pentru că nu vede o societate construită în jurul omului, ci în jurul unor instituţii.

Nu poţi să te numeşti jurnalist când aperi instituţii şi corporaţii (aţi văzut cum li se plânge de milă marilor investitori acolo şi cum se ţipă la români, că sunt leneşi şi proşti şi trebuie să muncească pe doi lei?) înaintea oamenilor. E problema lor, dar nouă, celor de la SN, nu ne place asta. Probabil de-aia ne şi vor oamenii înapoi la TVR.

Pătraru: "Staţia pierde foarte mulţi bani. Domnii care reprezintă patronatul erau foarte supăraţi pe mine că nu reprezint interesele RCS-RDS"

Paginademedia.ro: Care a fost reacţia patronatului în legătură cu ce ai spus tu în emisiune la adresa staţiei de ştiri?

Dragoş Pătraru: Patronatul nu ştiu. Dar domnii care reprezintă patronatul erau foarte supăraţi pe mine că nu reprezint interesele RCS-RDS. Şi n-au înţeles de ce eu nu trebuie să fac asta. Mă rog, ne-am înţeles până la urmă. Sper ca plecarea noastră să fi rezolvat toate problemele de la Digi 24.

Paginademedia.ro: Aţi plecat înainte de finalizarea contractului. Care au fost efectele? Nu aţi avut penalităţi de plătit?

Dragoş Pătraru: Nu am voie să vorbesc despre asta timp de un an, aşa zice hârtia pe care am semnat-o când am plecat. Aveam contract pe trei ani, trecuse unul, am făcut o înţelegere bună pentru ambele părţi. Noi voiam să plecăm, ei voiau să plecăm, deci a fost uşor.

Paginademedia.ro: Tolontan vorbea de planuri de închidere ale Digi 24. A ajuns şi la tine acest zvon? A contat în decizia de a pleca?

Dragoş Pătraru: Ştiu multe lucruri de acolo. Mai multe decât mi-aş fi dorit. Ştiu că există nemulţumiri mari la nivelul patronatului. Staţia pierde foarte mulţi bani. Am comunicat opiniile mele patronatului, atunci când mi-au fost solicitate.

Le-am spus şi de ce cred că nu există audienţă. Apoi, am văzut pe post aroganţa aceea cu ”asta am văzut, asta am spus, ăsta e adevărul.” Am râs cu poftă în redacţie şi am înţeles cum văd aceşti oameni lumea. E problema lor.

Paginademedia.ro: Ai mai avut şi alte oferte? Ce ai pus în balanţă?

Dragoş Pătraru: Am avut, desigur. Până aseară, era valabilă o altă destinaţie. Dar la fel cum ni s-a întâmplat în 2014, când te cheamă echipa naţională laşi tot şi te duci. Chiar îmi pare foarte rău că am dezamăgit un prieten foarte bun, care ne-a pus pe masă un contract excelent, la un post comercial. Sper să mă ierte.

Revenirea la TVR: Şi cu soţia am acasă dispute. Nu înseamnă că suntem duşmani, că nu ne iubim

Paginademedia.ro: De ce TVR?

Dragoş Pătraru: Pentru că telespectatorii vor să ne vadă la TVR. Am avut şi o altă opţiune, mai bună din punct de vedere financiar, care încă era valabilă aseară. Toţi oamenii pe care i-am întrebat unde vor să ne vadă au spus TVR. Iar când m-a sunat Irina Radu să-mi spună că ne vrea înapoi i-am zis că venim cu mare bucurie s-o ajutăm să fie dată afară.

Paginademedia.ro: La plecarea din TVR, criticile tale la adresa instituţiei erau foarte dure. Ce s-a schimbat?

Dragoş Pătraru: Şi cu soţia am acasă dispute, Petrişor. Nu înseamnă că suntem duşmani, că nu ne iubim. Televiziunea publică le aparţine cetăţenilor, nu doar celor care lucrează acolo. Asta nu vor unii să înţeleagă. Se primesc bani de la cetăţeni pentru a face un conţinut de calitate, la care oamenii să se uite. Nu se uită, nu îţi îndeplineşti misiunea publică.

Nu poţi să spui că tu faci ceva de calitate, dar oamenii sunt tâmpiţi pentru că nu se uită la ce-ai făcut tu. Nu merge aşa. Nu se uită lumea, tu greşeşti undeva. Şi trebuie să schimbi ceva.

Paginademedia.ro: Te întorci unde ai lovit dur?

Dragoş Pătraru: Da, am auzit-o pe asta foarte mult azi şi mă distrează. Eu revin la Televiziunea publică.

De unde am plecat când conturile erau blocate şi nu se vorbea decât de închidere. Am întrebat atunci ce e de făcut şi ni s-a spus de sus până jos că nu ni se poate garanta nimic. Suntem vreo 14 familii care trăiesc de pe urma acestei emisiuni, ce era să fac?

Am plecat, pentru că am avut oferte, pentru că funcţionăm pe o piaţă liberă, pentru că ni s-a prezentat un proiect care ne-a plăcut, pentru că ni s-au oferit condiţii tehnice impecabile.

Target de audienţă: Trebuie să facem minimum 1,5

Paginademedia.ro: Ai target de audienţă? Care este?

Dragoş Pătraru: Da, trebuie să facem minimum 1,5. Avem nişte bonusuri până la 2,5. Atât, că nu sunt bani. Sigur noi vom face mai mult, pentru că emisiunea nu făcea sub 2,5 pe urban 18 plus, când am plecat.

Am venit la TVR în 2014, când slotul ăsta era la 0.4. L-am dus la 2,5, am plecat, acum e undeva la 0,5. Punem mâna pe lopeţi şi ridicăm din nou. Sper eu, mult mai sus decât 2,5.

Paginademedia.ro: Ai pus anumite condiţii speciale? Care?

Dragoş Pătraru: Să fie finanţată emisiunea din surse proprii. Adică, din ceea ce produce, nu de la buget.

Paginademedia.ro: Ce înseamnă „emisiunea se finanţează din ce produce”?

Dragoş Pătraru: Adică, va fi vândută ca proiect special şi va aduce din publicitate mult peste costuri. Aşa cum se întâmpla şi înainte, când eram aici. În nicio lună din cei doi ani, cât am avut emisiune la TVR, încasările din publicitate nu au fost mai mici decât costurile emisiunii.

Vor fi şi acum situaţii periodice, ţi le voi trimite să le publici, să-şi înghită veninul cei care spun că am venit să sugem bani de la buget. De-aia am pus condiţia asta, când am primit oferta TVR.

Paginademedia.ro: Care este natura contractului? Pe firmă sau pe persoană fizică?

Dragoş Pătraru: Sunt mai multe contracte, în funcţie de ce face fiecare om la emisiune. Va fi producţia TVR.

Paginademedia.ro: Eşti angajat al TVR?

Dragoş Pătraru: Nu sunt. Dar dacă fac bine, vorba regelui nostru, Gică Hagi, poate mă angajează.

Paginademedia.ro: Ce se va întâmpla dacă vei critica instituţia?

Dragoş Pătraru: Nu cred că la TVR nu se acceptă critica. Eu am spus tot ce am vrut acolo. S-au supărat unii, e drept, dar asta e. Importante sunt rezultatele. Se uită oamenii la noi? Au încredere în noi? Se simt informaţi când se uită la TVR? Le place, se distrează? Este TVR o platformă neutră pentru dezbateri?

Eu citesc tot timpul despre oameni din TVR, de la simpli angajaţi până la nivelul Consiliului de Administraţie, care critică TVR-ul. Şi fiecare îşi spune argumentele. Contează cum devenim mai buni după aceste dispute. Cum reuşim să le oferim oamenilor producţii mai bune.

Sunt aceleaşi clauze ca-n contractul anterior. Sunt clauze tip, nu cred că alţii au alte clauze. Nu am avut atunci probleme, nu vom avea nici acum. Am avut şi la Digi clauzele astea şi n-a contat. Sancţionăm derapajele, indiferent ale cui sunt. Repet, funcţionăm în interesul publicului, nu al unei instituţii.

Vom filma în TVR, cu oameni din TVR

Paginademedia.ro: Unde se va filma? Vor fi schimbări în format?

Dragoş Pătraru: Schimbări noi facem tot timpul. Experimentăm săptămânal câte ceva. Sunt prostii pe care le face şi care nici nu mai ajung pe post. Tăiem zilnic nişte minute din emisiune. Cele care nu ne plac. Păstrăm ce credem că merge, aruncăm chestiile cu care ne frigem.

Greşim, revenim, iar greşim. Ăsta e luxul pe care ni-l permitem de când am început acest proiect, să greşim pentru a deveni mai buni. Vom filma în TVR, cu oameni din TVR şi vom face o producţie a TVR, la care oamenii să se uite cu plăcere.

Paginademedia.ro: Vei avea şi „pastile”?

Dragoş Pătraru: Deocamdată nu au fost stabilite toate datele. Vom începe emisiunea, probabil că vom livra şi acele pastile.

Eu susţin revenirea taxei

Paginademedia.ro: Cand ai plecat, in TVR era taxa. Acum, TVR este de stat, 100% finantata de la buget. Daca atunci reclamai probleme, cum crezi ca va fi acum?

Dragoş Pătraru: Era taxă şi era mult mai bine. Taxa este modul sănătos în care trebuie să funcţioneze o televiziune publică. Omul plăteşte şi trebuie să primească ceva în schimb. Cu bani daţi de la buget, politicienii, mai ales ai noştri, ar putea avea impresia că ei dau banii, nu cetăţenii. Şi de aici pot apărea tot felul de dependenţe periculoase şi presiuni.

Din ce-am văzut eu, TVR a reuşit de când a trecut la buget să-ţi păstreze echidistanţa. Asta e important. Eu susţin revenirea taxei.

Paginademedia.ro: În afară de Starea Naţiei, vei mai face şi altceva la TVR?

Dragoş Pătraru: Voi face orice mi se va solicita să fac. Trebuie să facem audienţă mai mare, să ridicăm postul. Mie îmi vine să plâng când văd audienţe de 0,5, 0,8, 1,1.

E mult de muncă, ne-am propus şi noi asta, să muncim mai mult şi să dăm din gură aiurea mai puţin, în legătură cu problemele din interior.

Dacă e să-mi reproşez ceva legat de perioada anterioară la TVR, asta ar fi. Cred că toată lumea trebuie să găsească soluţii pentru ridicarea postului public.

Eu voi merge în ţară în fiecare weekend, să mă întâlnesc cu oamenii, să îi conving să ne acorde din timpul lor şi să urmărească programele canalelor publice. Ideea e să lucrăm doar pentru oameni şi să-i facem să aibă încredere în noi.

Citeşte şi: La ce post revine Dragoş Pătraru cu Starea Naţiei. Nu la Digi 24

Irina Radu: Starea Naţiei se va finanţa din ce produce. Pătraru: Am promis ca ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal. Când se difuzează şi cine face parte din echipă

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Doru Visan Doru Visan
  @ mile Bai desteptule. Nu faci referndum sa intrebi oamenii daca vor sa iasa din uniunea europeana, cum au facut grecii, nu faci referendum sa intrebi oamenii daca trebuie sa aiba parte de cultura si informatii echidistante, nu faci referendum sa inchizi tvr si sa la societatea la mana televiziunilor private. Ai buba la cap? Si ce ai tu cu livia pila, ea spune lucrilor pe nume din tvr! Daca nu ai suficienti neuroni, stai acasa macar.
 • mile mile
  livia pila, sa se faca un refendum daca oamenii mai vor sau nu tvr , ce zici
 • Alexander The Great Alexander The Great
  "Intelectualul" face intre 20.000 si 25.000 de euro pe luna cu emisiunea asta din banii de publicitate servind diferitelor interese private fix in televiziunea publica. Probabil plaseaza cateva mii de euro "mafiei" din tvr ca sa isi asigure difuzarea si restul ii papa el si echipa " valoroasa". E aceeasi practica pe care o adopta si Iuliana Tudor, Irina Pacurariu, Gabi Gherghescu si alti "valorosi" prezenti cu emisiuni penibile, dar plini de premii tot datorita aceleasi practici, din televiziunea publica. Bine ai venit in club, Patrare! Sa te bati cu pumnul in piept in fata televizorului in fiecare seara ca esti independent editorial si ca faci emisiune de satira cu adevaruri "grele" in spate pentru oamenii asupriti de acasa. Dar la un moment dat oamenii isi vor da seama de adevarata ta natura si atunci chiar ca vei vinde doar banane in piata, asa cum ai promis dar nu te-ai tinut de cuvant desi nu ai atuns targetul de audienta propus la digi. Ups, scuze, doar nu de asta ai plecat defapt de la digi? Iti pierdeai sponsorii daca ramaneai acolo cu audienta pe care ai avut-o, nu? Nu tu ai plecat din principiu: cenzura, ingerinta editoriala, moravuri grele. Si fara sponsori, nu mai faceai si tu un ban grama! De ce sa faci emisiunea? Din principiu? Principiul nu tine de foame, nu iti plateste sala, nu iti intretine traiul pe picior mare, nu?
 • Radu Radu
  Cred ca Dragos Patraru greseste cand spune ca Digi24 sustine institutii sau corporatii. Digi24 sustine mai degraba niste idei iar formatul programelor este orientat in acest sens. Din acest motiv eu nu am inteles inca de la inceput ce cauta Starea Natiei in respectivul format, pentru ca nu se potrivea deloc nici cu ideile postului si nici cu preferintele publicului traditional al Digi24. Adevarat, avea o audienta mai mare decat media postului, dar in ritmul asta putea si Prelipceanu sa invite manelisti si avea o audienta mult mai mare decat Starea Natiei. Se intra intr-un cerc vicios care dizolva chiar ideea de la care a pornit Digi24. Profitabilitatea este o chestiune de alegere/analiza a conducerii, insa este evident pentru toata lumea ca o astfel de linie editoriala nu poate fi profitabila, asa cum probabil nu ar fi profitabila nicio biblioteca. Intotdeauna barul va fi mai profitabil decat biblioteca, asta neinsemnand totusi ca bibliotecile trebuie inchise.
 • Livia Pila Livia Pila
  Patraru tocmai a fost arondat si el de mafia TVR. La felul in care s-a purtat discutia fiind invitat la Pulsul zilei, unde nu a primit nicio intrebare deranjanta, a fost lasat sa isi propage minciunile si despre digi si despre plecarea lui din TVR, constatam ca pentru Patraru emisiunea asta este doar o afacere, exploatand frustrarile oamenilor intr-o emisiune prost realizata. De ce minti Patrare ca nu ti-ai fi luat banii de la tvr atunci cand a fost in impas financiar? Tu esti platit din publicitatea pe care o difuzeaza postul respectiv adusa de tine, nu esti platit de tv unde iti difuzezi emisia. Deci orice probleme financiare ar avea tv respectiva, tu tot iti iei banii. De ce nu ai sondat publicul cand ai plecat din tvr prima oara, daca tot spui ca lumea te vrea la tvr? Si ce public te vrea la tvr? 65+? De ce minti despre digi ca ai fost cenzurat si ca ai avut parte de personal tehnic slab? Si cireasa de pe tort: in tvr o familie e platita pentru realizarea a cel putin doua emisiuni. Din emisinea ta, asa cum ai spus tu, traiesc 14 familii. Va dati seama ce afacere face acest mincinos de pe urma frustrarilor si a suferintelor oamenilor?
 • arcu de triumf arcu de triumf
  Altu care se da victima. Prietene nu poti sa fii intr-o echipa si sa injuri antrenorul. Nu-ti place ce fac aia acolo pleci. Libertatea de exprimarea are niste limite morale de bun simt. Orice adunatura de oameni orice echipa se bazeaza pe niste afinitati, chestii in comun, cand nu mai sunt, pleci. Umorul lui Patraru e discutabil si nu e singuru care pupa unde a scuipat ca viata costa facturile tot vin. Iar umorul e treaba grea nu e asa simplu desi pare. Vedeti cati se chinuie sa faca satira si umor si cati reusesc si cati se scalda in penibil si nu le pasa. Digi incearca sa ridice calitatea produselor tv nu e OTV sau RomaniaTV, nu baga titluri bombastice cum a inceput si A3 ca a pierdut teren, nu baga tipete urlete exclusivitati anunturi de ultima ora care sunt nimic si chestii ieftine de PR. Pana la urma e cam singurul post care incearca sa tina un anumit nivel chiar daca asta ii costa audienta. Vrei audienta dai filme porno. Ca unii din conducere au probleme, or avea, dar e mai complicat, sunt niste jocuri pentru care chiar si un Patraru e mic sa le inteleaga.
 • K K
  Mult mai OK e Digi24 acum, cu In Fata Ta. Nu se poate compara o emisiune precum cea din seara asta, invitat Medeea Marinescu, cu circul lui Patraru. Extrem de jenante scuzele din interviu, dar probabil prind la publicul lui, e samanta aia de scandal pe care o cauta. Sper ca doar mi se pare mie, si paginademedia nu e cumva partinitoare in conflictul asta, ca am pretentii.
 • marcos marcos
  Are stofa, insa se vede la croiala ca - ori greseste cateodata croitorul, ori cerinta modelului clientului e cam cusuta cu ata ...alba... N-are echidistanta in discursurile lui. Totul depinde pe ce parte a dormit, si cine l-a suparat in ziua respectiva. De asta nu-l urmaresc.
 • Gogu Gogu
  Bai Patrarule...da ce iti place sa lingi acolo unde acum catva timp ai scuipat ,,,,Cum ai acum tupeul sa te intorci la cei pe care i-ai facut mafioti ? Mori dupa bani, asta e ! Digi ti-a oferit totul si tu tot i-ai scuipat si pe ei...da...asa faci tu...maine o sa pleci de la TVR cu scandal iarasi la DIGi si o sa spui ca ce bine e ca ce rau a fost la TVR...Asta dupe ce mai scoti 3 carti sa te asiguri cu banii ...Oportunist...si mai zici de etica...***...Clar este ca nu ne mai uitam la tine ca manipulezi ca draq
 • didi didi
  revin cu un comentariu, citat din patraru in mai 2016. l-am gasit pe net:

  Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii „Starea Nației”, care este difuzată de TVR, a comparat situația postului public cu cea a „mafiei”.

  „Din 2500 de oameni de la TVR, dacă mâine dai afară 1000, nu se vede. Se simte doar că e mai liber în curte, prin birouri. Există zeci, sute de oameni care nici nu apar la muncă în acea instituție. Mâine, dacă dai 1000 afară, nu se vede.

  Problema e că s-a făcut o mafie care funcționează de 26 de ani. Oamenii ăia se evaluează pe ei. E ca și cum noi am închide ușa aici și-am zice, cu colegii, tu îl evaluezi pe ăla, eu pe altul. Ieșim perfect. Dar ăia nu fac nimic și ies la evaluări perfect”, a spus Pătraru, citat de pressone.ro.

  Jurnalistul a mai comparat TVR cu o fabrică din vremea comunismului, care nu ar fi suferit absolut nicio transformare în democrație.
 • tbancu tbancu
  cica digi era televiziunea elitelor... si ma rog o groaza de alte fandoseli.
  Realitatea (si nu TV) bate insa orice PiaR. Digi e doar o trompeta de manipulare
 • Andrei Andrei
  Ar fi frumos ca televiziunea națională să fie apolitică și să nu aibă interese ascunse în această direcție. Dar știm cu toții că nu este așa. Îmi păre rău să spun, dar nu cred că există o televiziune în România la care un jurnalist care se vrea echidistant să poată merge. Oricum, umorul lui Pătraru mi se pare unul constructiv și de bun gust. Intențiile sunt bune, TVR are obligația de a susține acest om !
 • didi didi
  dezamagitor... zice patraru: o sa dam din gura mai putin aiurea despre problemele din interior. asta inseamna fix autocenzura. si e identica pana la virgula cu ce nu era dispus sa faca la digi: sa apere interesele institutiei.

  in alta ordine de idei am aflat un lucru interesant din interviu: nu se mai plateste taxa tv in romania? mai sa fie... de cand?
 • mile mile
  livia , si ieri si maine tot ture libere , tu vorbesti bugetaro la stat degeaba
 • F F
  Teoretic omul ăsta ar trebui sa aibă un public mai inteligent? Well, atunci e momentul sa i se întoarcă spatele. Tot circul ăsta nu mai este credibil. Nu trebuie sa faci circ tot timpul când pleci de la o televiziune, mai ales când te a lăsat sa spui ce vrei.

Trimite un comentariu

sus