Skip to main content

BURTIERĂ. Salam refuzat la export. Florin Salam. Un titlu din arhive

 
BURTIERĂ. Salam refuzat la export. Florin Salam. Un titlu din arhive

10 ANI. Acum, Florin Salam este subiect la ştiri, după ce ar fi fost bătut la o nuntă din Italia. Şi acum aproape 10 ani, Salam avea probleme cu "piaţa externă".

Publicitate

Burtiera pusă atunci la Acces Direct, surprinsă de Paginademedia.ro: L-au halit! Salam refuzat la export.

De ce această burtieră?

La vremea respectivă, manelistul Florin Salam a ratat şansa de a candida pentru Eurovision.

Burtiera a fost parte a unui articol pe care Paginademedia.ro l-a publicat sub genericul "Pagina de râs". Un material cu un "fonfleu" de la Agerpres (o ştire inventată cu un porc mistreţ care "a forţat intrarea în Prefectura din Brăila") şi cu o nouă "unitate de măsură a temperaturii", inventată de Click.

Textul de atunci, pe care îl reluăm în cadrul secţiunii aniversare 10 ani de Paginademedia:

Trei cazuri remarcabile. Care credeţi că ar fi clasamentul acestora?

1. Găina cu pui vii, varianta Agerpres: cum a trecut un mistreţ Dunărea şi “a forţat intrarea în prefectură”.

2. Copywriting de Acces Direct: Salam refuzat la export

3. Click a brevetat o nouă scală de măsurare a gerului

4. Poveste din Galaţi: Cum a ajuns nefericitul Marola în pământ, "la rece"

Să le luăm pe rând:

Găina cu pui vii, varianta Agerpres

Fonfleu” antologic dat de agenţia de presă Agerpres: Povestea senzatională a unui mistreţ. O ştire ruptă din epoca în care găina năştea pui vii. Vă mai aduceţi aminte de norocoasa galinacee, care a scăpat de la tăiere datorită performanţei? Puii nu, pentru că s-au născut handicapaţi.

Câteva fragmente din ştirea falsă:

"Un mistreţ flămând din Insula Mare a Brăilei a trecut înot Dunărea din localitatea Măraşu şi a ajuns pe faleza municipiului Brăila, iar de aici a urcat scările spre Palatul Administrativ, unde a forţat intrarea în Prefectură.

Mistreţul a izbit de două ori cu capul uşa Prefecturii Brăila, spre stupoarea gardianului care păzea intrarea."

adevarul-mistret

Chifla celor de la Agerpress a fost descoperită de cei de la Adevărul, care fac şi un istoric al fonfleurilor din perioada de glorie a Evenimentului zilei.

L-au halit pe Salam

Tragedie mare în rândul maneliştilor. Când au avut şansa să scoată capul în lume, soarta nu le-a fost favorabilă. Manelistul Florin Salam a ratat şansa de a candida pentru Eurovision.

Redactorii de la Acces direct au găsit repede o găselniţă pentru a vinde subiectul, cu o burtieră originală: “L-au halit. Salam refuzat la export”.

salam

Click măsoară gerul cu piţipoance

Între măsuri de criză, concedieri şi România îngheţată, Click a dat luni un titlu memorabil. Tabloidul a găsit o nouă scală, originală, de măsurare a temperaturii, în pline zile de ger cumplit.

Scala Click, lansată de (cum altfel?) modelul Sânziana Buruiană, se adaptează perfect la fauna prezentă în paginile tabloidului.

click-ger

(click pentru a mări)

Poveste tristă din Galaţi: Cum a ajuns Marola la rece, o capodoperă de scriitură jurnalistică

"Lacrimi multe, sicriul cel mai scump". Titlul anunţă o poveste dramatică, întâmplată undeva, într-un sat necunoscut din Galaţi, unde "o sugativă" şi-a băgat prietenul "la rece". Scriitura articolului din Viaţa liberă este de senzaţie.

Iată drama din Bereşti, prin ochii jurnalistului Ion Trif Pleşa:

Lacrimi multe, sicriul cel mai scump

Criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu bocancu*

Neculai Marola (33 de ani) se află în pământ, la rece, de aproape două săptămâni. Omorât de Vicenţiu Chiricuţă (49 de ani, „sugativă” de Slivna, aflat acum în arest), a îndoliat satul.

A avut parte de o moarte cumplită: criminalul i-a zdrobit capul prin lovituri repetate cu tocul bocancului. Nefericitul Marola: era liniştit, respectuos, strângător.

Cu răbdare, astă-toamnă a adunat, de pe deal, de pe suprafaţa cultivată de tatăl său, până la ultima pălărie de floarea-soarelui, şi beţele uscate, aducând totul acasă.

Două zile a stat într-un hol, inert, la Chiricuţă în casă. Beat, criminalul a trecut pe lângă Marola fără să-i treacă prin minte în ce situaţie se afla consăteanul său.

Dacă totuşi ceva l-a mirat, ei bine, lucrul acesta s-a redus la întrebarea următoare:

De ce o fi dormind atât de greu Marola?”. Venindu-i în vizită un consătean – şi ăsta cu antrenamentul la zi, „la pahar” -, Chiricuţă i-l arată pe Marola: „Ce părere ai, mă, de Neculai? Sunt două zile de când doarme dus…”.

Constatându-se decesul, satul trece printr-un şoc. Nu se mai putea însă face nimic. „Vivi” îl desfigurase pe Marola şi îi luase şi viaţa.

Preluând cazul, poliţiştii de la Bereşti-Meria anunţă judeţul. Se încep cercetările.

Transportat la Morga din Tg. Bujor, a Spitalului Teritorial, Neculai Marola este „deschis” de medicul legist. Moarte violentă! Criminalul, închingat.

Pentru că victima s-a bucurat de preţuire din partea apropiaţilor săi, Tudorache Marola, tatăl său, i-a cumpărat de la Bereşti sicriul cel mai scump găsit în magazinul de profil.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus