Skip to main content

CTP, despre atacurile la Digi 24: „În clipa în care voi considera că Digi24 a devenit un post de propagandă, nu mă mai vedeți prin studio”

 
CTP, despre atacurile la Digi 24: „În clipa în care voi considera că Digi24 a devenit un post de propagandă, nu mă mai vedeți prin studio”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit aseară despre situația de la postul de știri Digi 24, chiar în emisiunea Jurnalul de seară realizată de Cosmin prelipceanu. Despre afirmațiile acestuia a scris și site-ul Digi 24. A vorbit despre o posibilă încetare a colaborării cu psotul de știri:

„În clipa în care voi considera că Digi24 a devenit un post de propagandă, să n-aveți nicio îndoială: nu mă mai vedeți pe-aici, prin studio.”

Publicitate

A menționat că acesta a fost motivul pentru care în trecut a renunțat la colaborări cu posturi ca Antena 3, România TV sau Realitatea TV. 

CTP  a punctat atât aspecte pozitive cu privire la postul de televiune, dar a vorbit și despre anumite aspecte negative pe care le-a remarcat. 

„Sunt cinci ani de când colaborez cu Digi 24 și pot să vă spun că m-am aflat aici tocmai pentru că a fost și este și în acest moment un post de televiziune echilibrat, decent, cu o calitate uriașă în ziua de azi și axat pe jurnalism nu pe propagandă.”

În plus, el a comentat și atacul filosofului Mihai Șora care a scris pe Facebook că „o televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare (Flroin Iordache - n.r.) în fața românilor trebuie să dispară”: 

CTP: „Cum să interzici unei televiziuni să invite un politician? Care este treaba unui organ de presă? Într-o democrație, treaba unui organ de presă este să invite oameni politici relevanți ai evenimentelor zilei. Asta este chiar datoria... Dacă nu face asta, atunci nu face gazetărie.

Cum să nu-l inviți pe Florin Iordache aici, când el este acum în centrul unor discuții extrem de aprinse și tensionate în legătură cu legile justiției, în legătură cu Ordonanța 7 și poate veni aici să spună niște lucruri. Cum să spui așa ceva? Că merită să dispară Digi24 pentru că l-a invitat pe Florin Iordache. ”

Jurnalistul a continuat: 

„De pildă, cu acest Iordache, problema e că persoana, jurnalistul care l-a intervievat n-a știut cum să-i întrerupă retorica găunoasă, minciunile, dezinformările, pe care le practică ca orice politician.

V-am și spus de mai multe ori: când invitați mistreți de-ăștia - nu numai din PSD, toți, fiecare politician vrea să-și plaseze ouăle, când vine, pe ecran - puneți-le în față niște jurnaliști pe măsură.”

Despre site-ul Digi24.ro și despre plecarea conducerii acestuia, pe care Paginademedia.ro a anunțat-o AICI. Cristian Tudor Popescu a comentat: 

„S-a spus acum că a fost dată afară conducerea site-ului - nici nu știu cine era conducerea asta a site-ului, dar sper că dacă se schimbă ceva pe acolo”, a spus CTP la Jurnalul de seară. 

Jurnalistul spune că site-ul ar face „transcrieri aberante”:

„Sper că dacă se schimbă ceva pe acolo, să nu mai văd transcrieri aberante, prostie floridă: luat ce spun aici cu dumneavoastră și transcris pe site, făcut știre, știre care se duce după aceea ca pe șine, nemodificată, cu toate tâmpeniile, pe nu știu câte site-uri”, completează acesta.

VIDEO. CTP în emisiunea Jurnalul de seară:

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • CTP, las-o jos. Un vechi proverb afgan spune așa: dacă miroase ca un ***, arată ca un *** și are consistența unui ***, atunci, foarte probabil avem de-a face cu un ***. Iar ce vedem că se întâmplă la Digi24 de vreo câteva săptămâni exact așa arată: ca o emasculare, din interior, a unui canal media care încă avea resursele și voința să fie critic cu actuala putere politică. Nu cred, personal, că or să-l transforme într-un canal de propagandă PSD-istă deci, din punctul ăsta de vedere, ți-ai ales bine cuvintele. Probabil, planul este ca Digi24 să fie reconfigurat într-un post "căldicel", cu un discurs editorial irelevant, care să nu supere pe nimeni. În strategia actualei puteri cu privire la media, să amunțești editorial un post ca Digi24 poate fi chiar mai important decât să îl transformi într-o trompetă "pro", loc care e, oricum, ocupat în piața TV autohtonă de cântăreți în strună cu ștate vechi. Inocularea ideii că nu mai ai unde să faci presă de opoziție (implicit, nici unde să mai practici discurs de opoziție) poate fi la fel de eficientă ca și anihilarea efectivă a opoziției, pentru că în felul ăsta omori speranța și, dacă speranța moare, nu mai ai pentru ce să mai lupți. Înțeleg că, la vârsta matale, te bântuie angoasa că ai putea deveni, brusc, irelevant, adică invizibil pentru public, dacă nu te mai găzduiește nimeni prin studiouri. Dar nici măcar angoasele ctp-iste nu cred că pot cauționa tentativa de prostire a publicului, vizavi de ce se întâmplă la postul lui Teszari. Îmbătrânești urât, domnule. Ești la ani-lumină de starea de spirit a scriitorului care povestea, cu artă, cum înnebunea inginerul Leșu în "A treia invazie a marțienilor" / "Vremea mânzului sec". Cu dezamăgire,

    K. Sura Cassargoz
  • CTP, lasa-neeeeeee, du-te si culiva-ti semidoctia la tara, unde vrei tu, dar iesi odata din sticla aia ca te-ai bagat si te ai ingrasat si nu mai putem scapa de parerile tale in orice...
  • Adica un "comunist mai tanar" se ia de unul mai batran. Tovarasi, nu va mai certati. E loc pentru toti sustinatorii si simpatizantii partidului comunist roman.

Trimite un comentariu