Skip to main content

Alice Iacobescu, primul interviu la Europa FM. Invitat: medicul care a dat cel mai curat spital din Europa. Un spital românesc

 
Alice Iacobescu, primul interviu la Europa FM. Invitat: medicul care a dat cel mai curat spital din Europa. Un spital românesc

Invitat special la primul interviul pe care jurnalista Alice Iacobescu îl va avea la Europa FM. Interviu care va fi difuzat astăzi, de la ora 18.15.

Publicitate

Un medic infecționist este invitatul lui Alice Iacobescu. De ce un medic infecționist, care nu este (și nu a fost) nici director de spital?

În 2013, un spital din România - spitalul Sf. Constantin, din Brașov - a fost desemnat cel mai curat spital din Europa, la o competiție organizată de Organizația Mondială a Sănătății.

Andreea Moldovan este medicul din spatele acestei performanțe. Ea era infecționistul responsabil cu prevenirea și controlul infecțiilor spitalicești de acolo.

Alice Iacobescu explică alegerea, pentru Paginademedia.ro:

"Mi se pare extraordinar că, în țara infecțiilor nosocomiale, poți să ai un spital în regulă. Stând de vorbă cu Andreea Moldovan am realizat că această performanță vine din lucruri simple. Din aplicarea unor reguli de igienă de bază, dar, foarte important, respectate de toată lumea.

Problema este nu de costuri, ci de lipsa de disciplină și de atașament la seturi clare de reguli."

Interviul de azi, care va fi pe Europa FM de la ora 18.15, espre primul pe care Alice Iacobescu îl realizează din poziția de director de știri al stației, după ce a plecat de la Digi 24.

Alice Iacobescu a demisionat recent de la Digi24, după cum Paginademedia.ro a anunțat în premieră.

Ulterior, a acordat un interviu pentru Paginademedia.ro, în care a explicat motivele demisiei. A doua a zi a fost scoasă de pe post, deși mai avea aproxiamativ două săptămâni de preaviz. 

Vezi interviul video cu Alice Iacobescu, o veritabilă pledoarie pentru jurnalism, AICI

Vineri a intrat echipa Europa FM ca șef al știrilor, pe locul lăsat liber de Teodor Tiță, care a renunțat la presă pentru a se alătura echipei de campanie a lui Dan Barna, candidatul USR pentru președinție. 

Alice Iacobescu este jurnalist de peste 25 de ani, cu experiență în radio și televiziune. A debutat în radio în 1993, la Delta RFI, a lucrat apoi, timp de 3 ani, la BBC Londra, redacția română. Vine la Europa FM dupa ce a prezentat știri de televiziune mai mult de un deceniu, la Digi24 și, anterior, la Antena 3.

Citește și: 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu