Skip to main content

TVR continuă măsurile de prevenție. O parte din angajați vor lucra de acasă. Cei care nu pot vor începe programul în serii

 
TVR continuă măsurile de prevenție. O parte din angajați vor lucra de acasă. Cei care nu pot vor începe programul în serii

TVR continuă măsurile de prevenție împotriva Covid-19. Noile decizii vin în contexul „stării de urgență”, declarate pe teritoriul României de Președintele Klaus Iohannis.

Publicitate

Printre noile hotărâri ale conducerii Postului Public regăsim:

- o parte dintre angajați vor lucra de acasă până pe 15 aprilie, cu posibilitate de prelungire

- angajații care nu pot lucra de acasă își vor începe programul în trei serii: de la ora 8:00, 9:00 și 10:00

Nu sunt singurele măsuri luate în TVR în contextul epidemiei de Coronavirus. În Televiziunea Română s-au făcut schimbări în grila de programe, s-au reorganizat echipele de la știri, s-a introdus în program emisiunea Teleșcoală cât școlile sunt închise, iar alte emisiuni au fost înlocuite cu Telejurnale.

Reamintim și de cazul unui invitat, care a fost depistat Coronavirus la scurt timpp după ce a înregistrat o emisiune în platourile TVR.

Câțiva angajați TVR care au intrat în contact cu invitatul - inclusiv prezentatoarea emisiunii - sunt în izolare la domiciliu și țin legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Paginademedia.ro prezintă noile măsuri de prevenție luate în TVR, după declararea stării de urgență în România:

„Decizie privind programul de lucru Data: 17-03-2020

În continuarea măsurilor specifice de asigurare a funcționării activităților din TVR în contextul evoluției la nivel mondial și național a amenințării create de pandemia Covid-19 şi având în vedere:

- declararea stării de urgență la nivel național, în temeiul art. 93 din Constituția României și în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență;

- măsurile de urgență impuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență;

În scopul asigurării securității și sănătății lucrătorilor, dar și pentru derularea activităților curente Președintele Director General al Societăţii Române de Televiziune a decis, prin Decizia nr 39 din data de 17.03.2020:

1. Modificarea temporară a locului de muncă la domiciliul salariatului, în conformitate cu prevederile art. 108-110 din Codul Muncii, unilateral, în conformitate cu prevederile art. 48 din același act normativ, astfel:

a) în compartimentele unde se poate modifica temporar locul de muncă, salariații lucrează de la domiciliu;

b) această măsura se aplică în perioada 17.03.2020 –15.04.2020, cu posibilitatea de prelungire;

2. Repartizarea sarcinilor în cadrul timpului de muncă, verificarea îndeplinirii acestora și urmărirea timpului de muncă sunt de competența șefului de compartiment și a celui ierarhic superior.

3. Șefii de compartiment unde se poate aplica această măsură au obligația ca în cursul zilei de 17.03.2020 să transmită Departamentului Resurse Umane tabelul cu salariații care iși desfasoară activitatea de la domiciliu.

4. În cadrul structurilor unde nu se poate aplica măsura schimbării temporare a locului de muncă, șefii de compartiment au obligația de a programa începerea activității în trei intervale orare, respectiv: de la ora 8.00, ora 9.00 și ora 10.00 în conformitate cu hotărârile Comitetului Național Pentru Situații de Urgență.

5. Șefii de compartiment unde se poate aplica masura decalării programului de lucru conform art. 4 au obligația de a transmite Departamentului Resurse Umane tabelul cu salariații programați în intervalele orare menționate.

6. Prevederile prezentei decizii vor fi duse la îndeplinire de către Departamentul Resurse Umane și coordonatorii stucturilor din SRTv.”


TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajații TVR nu au fost anunțați


Citește și: Schimbări la TVR 1, în grilă, dar și la știri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”


REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecție. Emisia, suspendată noaptea trecută


Școală TV. La TVR. Teleșcoala, soluția Guvernului cât școlile sunt închise din cauza Coronavirusului


FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu