Skip to main content

TVR continuă măsurile de prevenţie. O parte din angajaţi vor lucra de acasă. Cei care nu pot vor începe programul în serii

 
TVR continuă măsurile de prevenţie. O parte din angajaţi vor lucra de acasă. Cei care nu pot vor începe programul în serii

TVR continuă măsurile de prevenţie împotriva Covid-19. Noile decizii vin în contexul „stării de urgenţă”, declarate pe teritoriul României de Preşedintele Klaus Iohannis.

Publicitate

Printre noile hotărâri ale conducerii Postului Public regăsim:

- o parte dintre angajaţi vor lucra de acasă până pe 15 aprilie, cu posibilitate de prelungire

- angajaţii care nu pot lucra de acasă îşi vor începe programul în trei serii: de la ora 8:00, 9:00 şi 10:00

Nu sunt singurele măsuri luate în TVR în contextul epidemiei de Coronavirus. În Televiziunea Română s-au făcut schimbări în grila de programe, s-au reorganizat echipele de la ştiri, s-a introdus în program emisiunea Teleşcoală cât şcolile sunt închise, iar alte emisiuni au fost înlocuite cu Telejurnale.

Reamintim şi de cazul unui invitat, care a fost depistat Coronavirus la scurt timpp după ce a înregistrat o emisiune în platourile TVR.

Câţiva angajaţi TVR care au intrat în contact cu invitatul - inclusiv prezentatoarea emisiunii - sunt în izolare la domiciliu şi ţin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică.

Paginademedia.ro prezintă noile măsuri de prevenţie luate în TVR, după declararea stării de urgenţă în România:

„Decizie privind programul de lucru Data: 17-03-2020

În continuarea măsurilor specifice de asigurare a funcţionării activităţilor din TVR în contextul evoluţiei la nivel mondial şi naţional a ameninţării create de pandemia Covid-19 şi având în vedere:

- declararea stării de urgenţă la nivel naţional, în temeiul art. 93 din Constituţia României şi în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă;

- măsurile de urgenţă impuse de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă;

În scopul asigurării securităţii şi sănătăţii lucrătorilor, dar şi pentru derularea activităţilor curente Preşedintele Director General al Societăţii Române de Televiziune a decis, prin Decizia nr 39 din data de 17.03.2020:

1. Modificarea temporară a locului de muncă la domiciliul salariatului, în conformitate cu prevederile art. 108-110 din Codul Muncii, unilateral, în conformitate cu prevederile art. 48 din acelaşi act normativ, astfel:

a) în compartimentele unde se poate modifica temporar locul de muncă, salariaţii lucrează de la domiciliu;

b) această măsura se aplică în perioada 17.03.2020 –15.04.2020, cu posibilitatea de prelungire;

2. Repartizarea sarcinilor în cadrul timpului de muncă, verificarea îndeplinirii acestora şi urmărirea timpului de muncă sunt de competenţa şefului de compartiment şi a celui ierarhic superior.

3. Şefii de compartiment unde se poate aplica această măsură au obligaţia ca în cursul zilei de 17.03.2020 să transmită Departamentului Resurse Umane tabelul cu salariaţii care işi desfasoară activitatea de la domiciliu.

4. În cadrul structurilor unde nu se poate aplica măsura schimbării temporare a locului de muncă, şefii de compartiment au obligaţia de a programa începerea activităţii în trei intervale orare, respectiv: de la ora 8.00, ora 9.00 şi ora 10.00 în conformitate cu hotărârile Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă.

5. Şefii de compartiment unde se poate aplica masura decalării programului de lucru conform art. 4 au obligaţia de a transmite Departamentului Resurse Umane tabelul cu salariaţii programaţi în intervalele orare menţionate.

6. Prevederile prezentei decizii vor fi duse la îndeplinire de către Departamentul Resurse Umane şi coordonatorii stucturilor din SRTv.”


TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajaţii TVR nu au fost anunţaţi


Citeşte şi: Schimbări la TVR 1, în grilă, dar şi la ştiri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”


REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecţie. Emisia, suspendată noaptea trecută


Şcoală TV. La TVR. Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului


FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus