Skip to main content

TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajații TVR nu au fost anunțați

 
TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajații TVR nu au fost anunțați
Sursa foto: EVZ.ro

EXCLUSIV Paginademedia. Coronavirus în studioul TVR. Un invitat într-o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platorurile TVR.

Publicitate

Din informațiile Paginademedia.ro, invitatul (care a fost la emisiunea Vreau să fiu sănătos) este rudă cu o doctoriță de la spitalul MAI Gerota, unde a fost tratat fostul ofițer întors din Israel, de la care au pornit mai multe cazuri.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, câțiva angajați TVR care au intrat în contact cu invitatul - inclusiv prezentatoarea emisiunii - sunt în izolare la domiciliu și țin legătura cu Direcția de Sănătate Publică.

Până la ora publicării articolului, puțini dintre angajații instituției publice (cu excepția câtorva dintre cei care au lucrat pentru emisiune) știu despre invitatul infectat cu coronavirus.

Angajații TVR nu au fost anunțați, până la această oră, că un pacient infectat cu Coronavirus a fost în platourile instituției.

Detali, în continuare:

Luni seara, într-un studio TVR se filmează emisiunea Vreau să fiu sănătos. Cu mai mulți medici invitați. 

Din informațiile Paginademedia.ro, ulterior, unul dintre medicii invitații ia legătura cu producătorii emisiunii, pentru a le spune că soția lui, medic la spitalul MAI Gerota, a fost depistată cu Coronavirus și că urmează să își facă și el analizele.

După rezultatul analizelor, medicul revine cu un telefon: este infectat, la rândul lui, cu Coronavirus. Coincidență sau nu, miercuri seara, TVR intră într-o revizie tehnică neanunțată: o noapte întreagă, sunt dezinfectate echipamente de emisie, pupitre, studiouri, holuri, redacții, locuri comune.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, abia miercuri, în jurul prânzului, doar câțiva dintre cei din echipa care a lucrat la emisiune sunt anunțați să stea acasă din cauza situației cu invitatul infectat.

Astăzi, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, cel puțin patru angajați ai TVR au fost anunțați că trebuie să stea în izolare și să nu vorbească despre caz nici cu colegii: este vorba, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, de cei care au fost aproape de invitat (printre aceștie sunetistul care i-a instalat microfonul, regizorul de platou și prezentatoarea Sonia Argint). Unii dintre aceștia au fost contactați deja de Dirrecția de Sănptate Publică.

Conform acelorași surse, angajații TVR nu au fost anunțați oficial de cazul invitatului confirmat ca infectat cu Coronavirus.

Contactați de Paginademedia.ro, câțiva dintre membrii echipei care au lucrat la emisiune nu au comentat situația. "Vorbiți la comunicare", a fost răspunsul. Doar prezentatoarea Sonia Argint Ionescu a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro.

Sonia Argint Ionescu, pentru Paginademedia.ro:

"Am aflat în dimineața zilei de joi, 12 martie, de la producătoarea emisiunii, că invitatul emisiunii (față de care am stat la o distanță de peste 1.5m), înregistrată luni, 09 martie, are un membru al familiei testat pozitiv cu coronavirus. De atunci, alături de soțul și copii mei, am rămas izolați în casă pentru a aștepta rezultatele.

Astăzi de dimineață (vineri, 13 martie) am fost informată telefonic de către producatoarea emisiunii, că persoana în cauză a fost testată și ea pozitiv. Imediat după aceea am anunțat DSP-ul și medicul de familie, care ne-au luat în evidență pe mine, soț și cei doi copii și ne-au instruit asupra izolării la domiciliu.

Imediat după aceea am dat de veste celor cu care am intrat în contact înainte de a mă autoizola la domiciliu.

În acest moment sunt alături de familia mea la domiciliu, nu prezint nici un fel de simptom. Am discutat ieri seară și astăzi cu medicul din TVR. Toată lumea este la curent cu situația și s-au luat măsurile indicate de lege.

Eu am anunțat oamenii din afara instituției cu care am intrat în contact. Pe colegii mei ii informeaza instituția."

Ce spune instituția? De ce nu au fost anunțați din TVR decât cei care au intrat în contact direct cu ei?

"Angajaţii care s-au aflat în apropierea invitatului se află izolați la domiciliu"

TVR susține că ieri au fost anunțați de invitat că este suspect, iar astăzi că a fost depistat cu coronavirus.

Întrebările Paginademedia.ro:

1. Când ați aflat că există suspiciunea ca un invitat să fie infectat cu Coronavirus, întrucât soția lui este printre cei infectați? Ce măsuri ați luat?

2. Ați fost informată și că invitatul ar fi fost infectat cu Coronavirus?

3. Care au fost motivele pentru care angajații TVR nu au fost anunțați de acest lucru?

4. Ce legătură este între revizia tehnică pentru dezinfectarea echipamentelor și studiourilor și acest caz?

5. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, angajații care au intrat în contact direct cu invitatul au fost sfătuiți să nu își anunțe colegii de situație. Dacă este așa, de ce?

6. De ce ați considerat că nu trebuie anunțați toți angajații instituției de situație?

Răspunsurile TVR pentru Paginademedia.ro:

- Înregistrarea emisiunii a avut loc în data de 9 martie 2020, înainte ca invitatul să anunţe că ar fi suspect de vreo afecţiune;


- Pe 12 martie a.c, invitatul a informat producătorul emisiunii că este suspect de coronavirus, iar astăzi, 13 martie 2020, că a fost diagnosticat cu COVID 19;


- TVR urmează toate procedurile legale în vigoare pentru această situaţie, pentru protecţia angajaţilor;


- Angajaţii care s-au aflat în apropierea invitatului se află izolați la domiciliu, medicii de la Cabinetul medical din cadrul SRTv recomandându-le să urmeze procedurile medicale şi legale în vigoare în această situaţie;


- Dezinfectarea echipamentelor și a studiourilor a fost realizată ca o măsură generală de prevenire a răspândirii coronavirusului;


- Întrebările 5 şi 6 sunt simple speculaţii."

Citește și: Schimbări la TVR 1, în grilă, dar și la știri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”


REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecție. Emisia, suspendată noaptea trecută


Școală TV. La TVR. Teleșcoala, soluția Guvernului cât școlile sunt închise din cauza Coronavirusului


FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Respect pentru dna Sonia Argint Ionescu, care si-a asumat onest aceasta situatie. In timpul asta șefii iresponsabili si inconstienti o dau cotita prin comunicate in care bat campii incercand sa cosmetizeze minciuna criminala. Poate pe acolo au trecut zeci de oameni, de la femei de serviciu la tehnicieni si prezentatori. Cum sa lasi balta atata lume dupa ce niste oameni responsabili te-au anuntat rapid ce si cum?! Rusine, demisii, demiteri si pușcărie!
  • Joi, 12 Martie sotul doamnei prezentator umbla printre rafturile magazinului Mega Image din baneasa, iar Vineri 13 Martie unul din copiii doamnei iesea si intra din blocul unde locuiesc intr o veselie...Hai totusi sa nu mai pozam in acest influencer al responsabilitatii si corectitudinii...
  • @Gabriela Constantinescu
    Doctorul respectiv a facut poate 50 de drumuri pe zi, poate a intrat in depresie, poate a ascuns, poate a fost inconstient. Ideea e ca miercuri a anuntat, cum-necum, producatorii, care au anuntat rapid conducerea TVR! Dar este halucinant ca intr-o institutie MEDIA care ar trebui sa fie ETALONUL ADEVARULUI angajatii sa afle de pe net, de la altii, despre bomba virala din curtea lor. Daca nu scria paginademedia poate ca ar mai fi durat cateva zile. Pentru asa ceva Comitetul Director, care se ocupa cu minciuna si cu slugarnicia politica, ar trebui sa intre rapid pe mana procurorilor. Si sa demisioneze in bloc! Nu exista niciun motiv pentru o asemenea tentativa de crimă prin manipulare.
  • Pe data de 9 martie a fost diagnosticat cu virusul covid-19 pacientul de la Gerota, in consecinta deja toti cei care-au interactionat cu el erau suspecti de covid-19, si-ar fi trebuit sa intre la izolare, si la fel si altii care erau apropiati de ei, adica si acest invitat. A venit la inregistrarea emisiunii pe 9 martie, in 10 deja stia de situatie, sotia lui fusese testata, iar pe 11 afla ca ea are corona. Pe 12 e testat si el, iar azi afla ca e pozitiv. Acest om, medic, anunta institutia tvr abia pe 11 martie, cata vreme el a avut informatia directa despre pacientul depistat pozitiv la Gerota inca din ziua cand l-au gasit, adica 9 martie. Nu putea sa-i anunte inca din 10 martie ca e suspect, sau chiar din seara de 9 martie???

Trimite un comentariu