Skip to main content

Pătraru somat pentru ce a zis despre BOR: „Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat”

 
Pătraru somat pentru ce a zis despre BOR: „Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat”

CNA. Dragoş Pătraru a fost „avertizat” de Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru nişte comentarii pe care le-a făcut la adresa Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Publicitate

Forul audiovizual a sacţionat postul Prima TV şi emisiunea Starea Naţiei cu o „somaţie publică” (adică un avertisment).

Ediţia în cauză, de la jumătatea lunii martie, a avut printre subiecte şi momentul în care Arhiepiscopul Tomisului (Teodosie) a împărtăşit zeci de persoane cu aceeaşi linguriţă.

Totul venea în contextul pandemiei de coronavirus, care începuse să se resimtă şi în ţara noastră, iar autorităţile recomandau preoţilor să evite astfel de practici.

Somaţia a venit din partea Dorinei Rusu, însă nu a fost singura. O amendă mult mai are, de 10.000 de lei, a fost propusă de Radu Călin Cristea, care a fost foarte vehement pe acest subiect.

Ceea ce spune acest domn sunt lucruri absolut impardonabile.

Sunt aşa nişte imaginaţii ieşite din zonă intestinală, decât din cea cerebrală, în care îşi permite să împrăştie cu toate fecalele de pe lume nişte idei, nişte valori, nu neaparat nişte valori, care-l enervează”, a spus Cristea.

Propunerea Dorinei Rusu a trecut cu şase voturi, în timp ce amenda n-a mai fost susţinută, în final, de niciun alt membru. Chiar şi Cristea, în turul al treilea al votului, a optat pentru somaţie.

Dorina Rusu:

„Şi eu cred că Dragoş Pătraru a greşit în cazul de faţă. Trebuie să ai respect pentru valorile şi credinţele celorlalţi. Nu ofensează doar reprezentanţii Bisericii, ci şi pe cei care cred.

Au fost şi alţi prelaţi care au exagerat şi care au greşit, care nu au respectat normele, dar conducerea BOR a tratat cu decenţă problemele în perioada aceasta”, a punctat aceasta.

Ce a spus Pătraru? - „Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat”

- Alo, popii! Gata bă! Ninja, gata mă! Gata! Oare cât îşi imaginează oamenii ăştia că ne vom mai ruga de ei? Oare cât îşi imaginează că virusul, când ajunge în dreptul bisericii, îşi face o cruce mare şi trece mai departe? Deja au imaginea unor inculţi dăunători! A unor deliranţi, care pun în pericol viaţa oamenilor!

- Teodosie ăsta trebuia luat cu mascaţii de barba aia şi dus la izolare şi amendat şi făcut dosar şi gata

- Arde frate toată planeta, mor oameni ca la nebuni peste tot în lume, iar dilimache ăsta plimbă linguriţa prin gurile enoriaşilor! Nu?

- Chiar, băieţii, preoţii, să luaţi o pauză de la meditaţii de alea, corp la corp cu tinerii de la Seminar, da!? De data asta se pot transmite boli mult mai grave decât...

- Sincer, sincer m-aş fi aşteptat să-l văd pe „preafericirea sa”, „preaînalt managerul” Daniel, ieşind în faţa oamenilor şi spunând că Biserica pune la dispoziţia statului toate resursele, pentru ajutorul bolnavilor! Au hoteluri, au bani, au mâncare, au de toate!

- Omul ăsta (n.r - Patriarhul), n-a apărut la nicio televiziune, de când a fost ales! Adresează-te cumetre, neamului! Că neamul vă dă bani să umblaţi în limuzinele alea, neamu' v-a placat cu aur pe toţi!

Radu Călin Cristea, despre comentariile lui Pătraru: „Sunt nişte imaginaţii ieşite din zonă intestinală, decât din cea cerebrală”

Cel mai categoric om din CNA, pe acest subiect, a fost Radu Călin Cristea. Acesta a spus, în şedinţa de astăzi:

Radu Călin Cristea:

„Cred că este o emisiune care poate fi socotită un model de defăimare cu premeditare. Nu trebuie să fii nici ateu, nici creştin militant ca să înţelegi că există o măsură în toate. Ceea ce spune acest domn sunt lucruri absolut impardonabile.

Sunt aşa nişte imaginaţii ieşite din zonă intestinală, decât din cea cerebrală, în care îşi permite să împrăştie cu toate fecalele de pe lume nişte idei, nişte valori, nu neaparat nişte valori, care-l enervează.

Eu cred că există o măsură şi decenţă şi în interiorul unei emisiuni de tip pamflet. Ceea ce spune despre Biserică, despre capii Bisericii sau felul în care s-a comportat Biserica sunt lucruri inacceptabile prin radicalismul aproape insuportabil al opiniei sale.

În al doilea rând, cred că este vorba despre un jurnalist care patinează la suprafaţa informaţiei, care nu are habar ce ar însemna un background. Ca să te adresezi aşa justiţiar, făcând praf tot ce înseamna BOR, e un curaj al unui personaj, în ultima instanţă, iresponsabil.

Mi se pare extrem, extrem de grav. Vreau să propun o amendă pentru acest domn care sare mereu calul”, a subliniat Cristea.

Cristea a propus o amendă de 10.000 de lei, care însă nu a fost susţinută de niciun alt membru al forului.

Au votat pentru somaţie: Dorina Rusu, Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Alexandru Kocsis, Gabriel Tufeanu şi Nicolae Bălaşa.

Legislaţie - Codul de reglementare a conţinutului audiovizual

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii;

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costin F Costin F
    Propagandisti ai bor , mai usor cu pianul .. usor , usor va iesii si Romania din evul mediu . Voi ramaneti acolo ..
  • Dragan Dragan
    Dragos Patraru un inselat de diavol!Acesra-i adevarul!Dumnezeu sa se milodtiveasca de el,si sa-i dea pocainta,smerenie si luminarea mintii,ca sa se poata mantui.Altfel,iadul il asteapta!Omul asta,nu are frica de Dumnezeu,ci de diavol,adica ii slujitorul lui!Dar,raul,cel mai mare,pe care-l face,ii,ca-i trage,si pe altii,dupa el.Cum scrie in Biblie,Dumnezeu,sta pe tron,si-i vede de mai inainte sfarsitul.

    Iar toti,care,ati comentat si veti comenta,urat,si cu defaimare impotriva BOR si a slujitorilor lor,mesajul,de mai sus e valabil,si pentru voi!Voi,de fapt,sunteti slujitorii diavolului,nu ai lui Hristos!
  • Popescu Cristian Popescu Cristian
    Dragos Patraru este o pildă de badaranie și prost gust în majoritatea comentariilor sale. *** verbale care curg ca un torent din gura sa sunt pe masura aspectului său de *** tot mai pronuntat. O televiziune serioasa nu are decât de pierdut cu un astfel de pamfletar!
  • Giulia Giulia
    Dragos Patraru, un saltimbanc ! Un jalnic! Un *** cu gura! Un prost care latra! *** care doar improsca venin! Reprezentant al *** din lumea asta! ***, o ***, un ***. O sluga , de fapt si un suflet de ***. Ce ai facut tu mai, *** la o televiziune ca o ***, pentru noi, in aceste zile in care am amestecat mancarea cu lacrimile? Ce ai facut *** cu gura, *** cu glas, pentru noi, care ne ducem zilele cu frica de boala, de suferitna si de saracie? Ce aduci tu bun pe lume, ***? Vii si iti arunci veninul? Te ard slujbele Bisericii, demonizatule? Te duce cineva cu forta acolo? Stai *** cu satanistii tai, delectati-va cu ***, cu *** si cu *** si cu alte scabrosenii asemenea. Dar tine-ti *** aia ***, de gura ***, in frau! Nu te mai lua de cele sfinte, nenorocitule! *** mai traieste, ***? Cred ca regreta *** si erai si tu mai de folos pe lume!
  • Varanu' Varanu'
    Radu Calin Cristea: "Isi permite sa imprastie cu toate *** de pe lume"? Asa se vorbeste in sedintele CNA?
  • Vlad Vlad
    TEODOSIE este un ***!
  • Ion Furtuna Ion Furtuna
    "Defaimare cu premeditare " zici ?? Dar imbolnavirea CU PREMEDITARE a populatiei ce dracu este ??? L-am vazut clar pe *** barbos cum le baga lingurita-n gura ,pe rand ,credinciosilor,sa nu-i scape nici unul !!!! Nu Patraru a fost cel care a postat filmuletele ci toate televiziunile,de-a valma ,s-au intrecut sa ni-l prezinte pe IPS ajutorul lui COVID 19 !!!
  • Gabi Gabi
    De regulă îl urmăresc pentru nota funny pe care o dă realității gri, dar când îl aud cu exprimări de genul "ia uite-l și pe prostu' ăsta" sau "stai și te uiți ca vita", indiferent despre cine ar fi vorba, se cam duce amuzamentul și dovezile de inteligență ale celor care îi scriu textele.
  • Lucian Lucian
    Vai, s-au luat majoritarii psd-isti ai CNA-ului de cel care a spus niste lucruri adevarate despre reprezentantii PSD-ului din biserici!

Trimite un comentariu

sus