Skip to main content

În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA

 
În familie. Televiziunea lui Pandele, penalizată pentru emisiunea cu Gabriela Firea. "Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism" - membru CNA
Captură Metropola TV

CNA. Metropola TV, televiziunea Consiliului Local din Voluntari (unde primar e Florentin Pandele), a fost „penalizată” în ședința CNA după o emisiune în care a fost invitată Gabriela Firea, soția acestuia și primariul Capitalei.

Publicitate

De fapt, talk-show-ul cu Gabriela Firea invitată a fost chiar prima emisiune a stației.

Dorina Rusu, membru CNA, a făcut sesizarea cu privire la emisiunea „Prime Time” din 17 august moderată de Adrian Bucur și care a avut-o drept invitată „surpriză” pe Gabriela Firea.

Pentru emisiunea cu Firea invitată, Metropola TV a fost sancționată cu o somație publică.

Câteva dintre subiectele abordate în dialogul dintre Bucur și Gabriela Firea:

- Adversarii politici ai Gabrielei Firea

- Cum a ales candidații din Consiliul General (Petre Roman, Mitică Dragomir, Anghel Iordănescu, Elisabeta Lipă)

- Munca depusă de Firea în pandemie: „Nu erați șoricel ascuns sub canapeaua din sufragerie, că vă vedeam în fiecare zi, mergeați la muncă”, după cum a spus chiar moderatorul.

Postul a obținut licența cu opt voturi „pentru”, în ședința forului audiovizual din martie au fost și voci care au criticat ideea. Dorina Rusu, care a și votat împotriva acordării licenței, a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanțată de la buget.

Printre altele, a spus atunci: „Mă interesează faptul că televiziunea e finanțată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâția bani într-o televiziune. E o investiție foarte mare din banii cetățenilor.”

Dorina Rusu, membru CNA: „Această emisiune mi se pare o dovadă de servilism”

În ședința CNA din 22 septembrie, aceeași Dorina Rusu a luat atitudine în contextul realizării acelei emisiunii electorale în afara campaniei.

Dorina Rusu, în ședința CNA:

„Este o emisiune în afara campaniei. E o emisiune în care un candidat se prezintă, în care moderatorul îi creează cadrul, îi ajută să se prezintă într-o notă pozitivă. E una dintre primele emisiuni de la Metropola TV.

Mă așteptam să fie asta, pentru că este televiziunea soțului doamnei Firea. Mă așteptam să fiți mai discreți și să nu o faceți chiar așa. Această emisiune a fost semnalată în presă și am făcut sesizare. Am sperat să nu fie chiar așa din prima. Mi se pare o dovadă de servilism.”

Și Radu Herjeu și-a spus punctul de vedere despre această emisiune:

„Când ești la început de drum, trebuie să fii mai atent. Chiar cred că dincolo de orice opinii ar exista, cred că trebuie foarte rapid în echipa dumneavoastră să pregătiți un om foarte priceput în Legislația Audiovizualului.

O astfel de emisiune, nici capră, nici măgar, nici struț, la trei zile după deschidere nu poate decât să fie decât total nepotrivită. A fost un fel de varză din care nu a câștigat nimeni și din care a pierdut toată lumea. Din păcate, aceasta, ca intenție, a fost o emisiune cu tentă electorală.” 

Citește interviul cu Alex Căutiș despre televiziunea patronată de consiliul lui Florentin Pandele, aici

Citește și: VIDEO. În familie. Gabriela Firea, invitată „surpriză” la prima emisiune de la postul primăriei Voluntari, condusă de soțul Pandele

Citește și: CNA. Primăria lui Pandele are licență pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numește și ce programe va avea?

Citește și: EXCLUSIV. Primăria lui Pandele își face televiziune. Alex Căutiș, șeful viitorului post. De ce își face TV Consiliul Local Voluntari?

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Caline,sunt la inceput, nu au mai avut abateri vezi doamne.Si tehnic nu cred ca se putea mai mult
  • Alo? CNA? Fără supărare, dar choar așa? Doar somație publică? Se pare că și voi faceți servilism cum nu dați o amendă de 10-15000 de lei pe puțin pentru o astfel de emisiune, să îi usture un pic

Trimite un comentariu