Skip to main content

DERAPAJ. Fake sau clickbait? Aici sunt banii dumneavoastră! O colecţie de titluri uluitoare şi de texte care... le demontează

 
DERAPAJ. Fake sau clickbait? Aici sunt banii dumneavoastră! O colecţie de titluri uluitoare şi de texte care... le demontează

Aici sunt banii dumneavoastră! Din ciclul “Nu lăsaţi adevărul să strice un titlu bun”, o colecţie de titluri cu legătură infimă cu realitatea din textele pe care sunt puse.

Publicitate

Ce se spune în titlu este cu totul altceva decât realitatea din articole. "Proteste masive", de sute de persoane, "Masca obligatorie peste tot" (dar în ce ţară?), Ludovic Orban mustrat de un poliţist (şi ce poliţist!), Firea confirmă divorţul (spoiler: nu de Pandele, deşi cu el e în poză), o "Pierdere grea pentru muzică" (nu, nu a murit nimeni!).

Toate sunt doar din ultimele zile, din Evenimentul zilei, publicaţie pentru care, alături de Capital, Guvernul a aprobat un prag maxim de aproape 300.000 de euro în campania prin care ajută presa.

Am păstrat la final cel mai "delicios" Fake. "Nucleara". Un titlu din Capital: "Liviu Dragnea va fi din nou tată". Citiţi până la capăt. Fiindcă, vorba unui clasic, "nici nu ştiţi ce pierdeţi!"

Aşadar, "colecţia" de azi:

TITLU. România explodează! Protest masiv în Piaţa Victoriei, s-a ajuns la capătul răbdării

TEXT. Un articol semnat de Ionel Sclavone, ilustrat cu o fotografie de la alte proteste (când piaţa era plină).

Cât de masiv era protestul? "Sute de persoane protestează deja în Piaţa Victoriei". O spune chiar textul, despre lucrătorii HoreCa ieşiţi miercuri în stradă.

TITLU, din aceeaşi serie: Protest masiv în Bucureşti, Guvernul Orban, sub asediul Străzii. Ce vor manifestanţii?

La fel, poză mai veche, cu piaţa plină. La fel, "mai multe sute de persoane".

TITLU. Gabriel Firea a renunţat la el! Ce va zice Pandele? Voia s-o facă înainte de alegeri?

Ce aflăm din text? La ce a renunţat? Că “Eşecul înregistrat la alegerile locale pentru Primăria Capitalei pare s-o fi convins pe Gabriela Firea că în viaţa ei se impunea o neapărat o schimbare”

“El” este părul. La el a renunţat. S-a tuns.

TITLU. Vedeta ProTV a pus ochii pe Iohannis. Prima femeie preşedinte din istoria României?!

TEXT. "Fosta jurnalistă Elena Lasconi, a revenit sub lumina reflectoarelor. Numai că, de acestă dată, de pe extrema politicii. Ea a fost aleasă primar în Câmpulung Muscel. Acum şi aspiraţiile sunt mai înalte decât cititul de pe prompter." Chiar aşa să fie?

Articolul - bazat pe declaraţii chiar din interviul dat de Lasconi Paginademedia.ro, menţionează că Lasconi a primit propuneri să candideze la prezidenţiale sau la parlamentare şi "mi-am dat seama că n-au înţeles nimic din ce vreau să fac eu".

Atât. Nimic despre aspiraţiile din titlu.

TITLU. Gata! Masca e obligatorie şi pe stradă! Măsură valabilă pentru toată ţara

Primul paragraf continuă ideea: "Ministrul Sănătăţii face precizări cruciale cu privire la măsurile de protecţie împotriva coronaviruslui. Potrivit acestuia, masca de protecţie va trebui purtată permanent şi în exterior." Aşa este. Ministrul sănătăţii din Italia.

TITLU. Mască obligatorie peste tot şi Stare de Urgenţă până în februarie 2021. Anunţ oficial!

Da, tot Italia.

TITLU. Firea confirmă divorţul! A fost forţat de situaţie şi cică unii din PSD i-ar fi despărţit.

În imagine, pe o poză cu Firea şi Pandele scrie "A spus-o şi ea, a spus-o şi el"

Pe scurt, e vorba de un divorţ "politic": Gabriela Firea s-a supus deciziei preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a renunţa la cteva nume de pe lista de consilieri generali de pe lista PSD (Petre Roman, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu).

TITLU. Orban, luat la rost de Poliţie. Ce a greşit premierul României? "Nu se face aşa ceva"

Ce poliţişt l-a luat la rost? Garcea. Chiar Garcea, adică Mugur Mihăescu, care "a făcut un apel public către premierul Ludovic Orban", legat de Horeca.

TITLU. Pierderea grea pentru Muzica populară românească. E vorba de Dinu Iancu Sălăjanu

Nu, nu a murit. Doar a câştigat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj.

TITLU. Covid-19. Suntem manipulaţi! O somitate a medicinei din România a spus tot ce ştie

Ce spune textul? Ceva despre manipulare? Este, de fapt, o preluare de pe contul de Facebook al fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România şi fostul rector al UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae. O postare în care “celebrul medic legist a inserat şi câteva ironii la adresa autorităţilor.

"Din aceste ironii schiţate de cel care în 1986 obţinea titlul de Doctor în medicină se poate deduce o coincidenţă cam stranie cu privire la evoluţia pandemiei şi la măsuri."

Liviu Dragnea, tată din nou?

Pe final, o mostră de la Capital, "fratele" EVZ. Fără comentarii, citat din articol:

Titlu: Liviu Dragnea va fi din nou tată. Irina Tănase a făcut marele anunţ

Text: Cea care a vorbit despre acest subiect a fost chiar Irina Tănase, care a făcut marele anunţ într-un interviu acordat Antena 3.

Liviu Dragnea va fi din nou tată, iar Irina Tănase este chiar cea care a dat informaţii pe acest subiect. (...)

Anunţul despre Irina Tănase şi Liviu Dragnea şi planurile de viitor pe care le au cei doi a fost făcut de însăşi logodnica fostului mare şef al pesediştilor.

Ea a spus că se va căsători cu Liviu Dragnea şi că vor face copii!

”Am rămas alături de el după ce a fost condamnat, din dragoste şi pentru că ştiu că este nevinovat. Probabil că ne vom căsători, am vorbit. Am vorbit şi despre să facem copii”, a anunţat Irina Tănase.

GALERIE FOTO. O colecţie fără comentarii

Citeşte şi: Aici sunt banii dumneavoastră! Campania Guvernului, pe un site cu titluri vulgare

Citeşte şi: Click-bait! Este Gina Pistol grav bolnavă? Nu, dar asta sugerează EVZ şi Cancan

Citeşte şi: sus masca, jos chiloţii. Pentru Guvern facem afişări şi fără chiloţi. DC News şi un click-bait de zile mari, chiar lângă campania Guvernului

CLICK-BAIT. Un interviu cu Esca, vechi de patru ani, reînviat de Evz: „Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu” - Chiar l-a cunoscut?

Titluri pentru trafic. Corona Click-Bait de la Ştirile ProTV: COVID nu există? Are liderul PSD COVID

Citeşte şi: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulţi bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan şi Gândul, primul la online. Lista parţială a contractelor. Cine şi cât ia?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • x x
    Ati uitat-o pe asta, mi se pare ca bate tot: https://evz.ro/adio-florin-piersic-pandemia-l-a-invins-a-fost-sfarsitul-pentru-marele-actor.html

    Poate de data asta se aproba comentariul. Mi se pare absolut jenant...
  • Dragos Dragos
    DODO, nu e chiar asa: si Romania TV practica astfel de titluri si surpriza, de foarte multe ori o gasesti in top 5 audiente, ceea ce, bineinteles, nu ma incanta deloc. Oamenii in loc sa constientizeze ca sunt mintiti in mod constant, ajung sa se identifice cu minciuna.
  • Radu Radu
    In, fine ati produs un material ok. Asa e, vorbim despre variantele scrise ale posturior Rotv si A3. Ridicolul situatiei e ca guvernul Le-a dat 300.000 euro iar ei au slavit-o pe Firea si au dat cu noroi in Nicusor. Nici macar echidistanti nu au putut sa fie. Curea si gasca lui de *** le-au ridicat statui lu Firea si lu Tudorache de la S1, avand salariile asigurate de alde Orban. Hahahaha
  • Ion Ion
    Important e cati vizitatori au avut. Eu cred ca foarte multi, lumea da click pe asa ceva. Daca oamenii n-ar da click, ar ramane fara sponsori si s-ar inchide. Un stil care e de pe vremea ziarelor din anii '90, a cuprins televiziunile dupa modelul OTV si apoi online. Sa nu uitam ca prin 2005-2008 BBC facea reportaj in Romania cu satenii care au dezgropat un mort si l-au mancat ca erau convinsi ca e moroi. Asta e nivelul, asa se fac banii.
  • DODO DODO
    spuneti-mi mai bine cine nu practica stilul asta bombastic . Disperare mare ! ce nu stiu ei este ca obtin efectul invers adica chiar daca intri in articol nu-l citesti si iti creeaza si o repulsie dovada de neseriozitate
  • Alina Alina
    +1 pentru revista presei de ***!
    Mi-ar plăcea să văd mai des astfel articole aici!
  • jk jk
    Nici DCNews nu i departe
    Inainte de alegeri,dau click pe o stire si apare un vesnic sondaj:pe cine am de gand sa votez la primaria orasului meu(de unde frast stia de unde s :) )
    Ghiciti cine era primul?!....candidatul PSD(care oricum n a castigat)
  • Miu Miu Miu Miu
    Nu ne mai mira deloc la site urile astea 2
    Mie si posibil si multor altora apar "in fata" stirilor/informatiilor cand intru pe google(motorul de cautare,mobil)chiar daca de multe ori nu dau click.Ba de la Capital,ba de la EVZ.In acelasi stil

Trimite un comentariu

sus