Skip to main content

RĂSPUNS. „Înțelegem rolul cheie pe care îl joacă mass-media independentă și obiectivă” - Noii șefi ai CME, răspuns la scrisoarea trimisă de Reporteri fără frontiere și alte organizații

 
RĂSPUNS. „Înțelegem rolul cheie pe care îl joacă mass-media independentă și obiectivă” - Noii șefi ai CME, răspuns la scrisoarea trimisă de Reporteri fără frontiere și alte organizații

RĂSPUNS. „PPF și CME respectă pe deplin jurnalismul independent, obiectiv, pluralist și de înaltă calitate”, spun noii șefi din CME (grup cumpărat recent de cel mai bogat om din Cehia).

Afirmația vine ca reacție la scrisoarea trimisă de cinci organizații care apără presa, inclusiv Reporteri fără frontiere, către noul șef al CME și Pro TV - Petr Kellner.

Publicitate

Pe scurt, organizațiile au vorbit în document despre respectarea independenței editoriale ale televiziunilor cumpărate la pachet cu compania CME, care deține și Pro TV. S-a abordat în mod special subiectul China, cu care PPF are anumite relații comerciale și care ar putea amenința independența editorială a jurnaliștilor.


Citește răspunsul șefilor CME


Ce spun oficialii CME - Didier Stoessel și Lubos Jetmar (numiți recent în poziții de conducere) - despre scrisoarea organizațiilor:

- PPF a achiziționat CME cu scopul de a dezvolta în continuare rețeaua de posturi de televiziune comerciale. Ne propunem să oferim telespectatorilor cea mai înaltă calitate, divertisment și conținut original.

- O parte incontestabilă a acestor televiziuni sunt știrile independente și profesioniste. PPF înțelege rolul cheie pe care îl joacă mass-media independentă și obiectivă
în societate. Vom continua să respectăm valorile care au făcut din știrile CME programe foarte respectate.

- PPF și CME respectă pe deplin jurnalismul independent, obiectiv, pluralist și de înaltă calitate, așa cum am afirmat când am anunțat finalizarea a achiziției CME.

- Grupul PPF crede în libertate, democrație, antreprenoriat, profesionalism și pluralitate de opinii. Acestea sunt valorile pe care ne angajăm să le susținem, în calitate de proprietari ai CME.

Reamintim că grupul ceh PPF a cumpărat grupul CME, care deține și Pro TV, dar care are afaceri media și în alte țări din regiune. Achiziția s-a oficializat pe 13 octombrie. Cu o săptămâna înainte, Comisia Europeană aprobase tranzacția prin care Central Media Entreprises, compania-mamă a Pro TV, trecea la PPF.

În aceeași zi, u fost numiți doi directori noi peste toate operațiunile, inclusiv cele din România. Este vorba despre Didier Stoessel (director executiv peste operațiunile CME din Cehia, România, Slovacia și Slovenia) și Lubos Jetmar (director peste operațiunile CME Bulgaria).


Respectați independența editorială! Atenție la legăturile cu China! Scrisoare către noul patron CME și Pro TV de la Reporteri fără frontiere și alte organizații


Citește și: Anunț OFICIAL. Compania-mamă a Pro TV va avea un nou proprietar. Tranzacția, evaluată la 2,1 miliarde de dolari


Citește și: De săptămâna viitoare noul patron al Pro TV își intră în drepturi. Comisia Europeană a aprobat vânzarea companiei-mamă a Pro TV


Marți 13, ziua de când Pro TV are un nou proprietar. Schimbare la vârf în compania-mamă. Șefii mari, înlocuiți


 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu