Skip to main content

Lista Must Carry 2022. Atomic TV revine în grilele cabliştilor. Ce noutăţi aduce lista posturilor libere la retransmisie

 
Lista Must Carry 2022. Atomic TV revine în grilele cabliştilor. Ce noutăţi aduce lista posturilor libere la retransmisie

Lista canalelor obligatorii la preluare pentru cablişti s-a mărit. Dacă în anul 2021, lista conţinea must carry conţinea o listă cu 40 de canale, în acest an, noua listă publicată de CNA are un total de 46 de televiziuni. 

Publicitate

Printre noutăţi se numără posturile Atomic TV, televiziune „resuscitată” în 2021 după mai mulţi ani, Moldova TV, Exploris TV (canal de documentare ce a înlocuit, în 2021 TV Sud Est), Linkpress şi Shop on TV

CNA a dat termen-limită până la 1 martie cabliştilor pentru a aplica noua listă must carry. Mai exact, adăugarea în listă a canalelor declarate libere la retransmise. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, lista posturilor din must carry pe anul 2022:

1. Romania TV

2. National TV

3. Digi 24

4. Realitatea Plus

5. B1 TV

6. Trinitas TV

7. Favorit TV

8. National 24 Plus

9. Taraf TV

10. Kiss TV

11. Aleph News

12. Traditional TV

13. U Television

14. Music Channel

15. Speranta TV

16. Magic TV

17. Naşul TV

18. Party Mix

19. Alfa Omega TV

20. Hit Music Channel

21. Emi TV

22. Credo TV

23. Bucureşti TV

24. A7 TV

25. Mooz Dance

26. Travel Mix

27. Orizont TV

28. Telestar 1

29. Inedit TV

30. Medika TV

31. Exploris

32. Moldova TV

33. Rock TV

34. NCN

35. Cinethronix

36. Metropola TV

37. Canal 33

38. Atomic

39. Kapital TV

40. CineTube

41. eStrada TV

42. Rapsodia TV

43. IDA TV

44. Linkpress TV

45. 24 Mix Teleshop

46. Shop on TV 

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, şi prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice şi posturile private aflate sub jurisdicţia României, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat şi operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.

Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vine azi la Maruta tatal lui Tj Miles. Plus alții care vor vorbi despre Survivor
  • Nu inteleg de ce un cablist este obligat sa difuzeze o televiziune libera la transmisie. Nu ar trebui ca totul sa se bazeze pe cerere si oferta? De ce trebuie sa avem sute de canale, daca ele au audienta spre 0. Sunt canale care nu reusesc sa adune nici macar 1000 de oameni pe zi in fata televizorului. Sunt atatea canale interesante afara, dar care nu au loc de aceste televiziuni romanesti, pentru ca sunt ocupate frecventele respective de catre nu stiu cate televiziuni de "stiri", de "muzica" sau "religioase".
  • Numai ***,si unii sunt limba sa le vada introduse.Cam asta este bunul gust al CNA,scuze ,al romanilor.Unii ar zice ca exista telecomanda.Oare?,apeși butonul...Ai scapat de ***(TARAF Tv,)si dai de taica-so(Emi,Tradițional,Ida,Credo,s.a.m.d.).
  • Acel Exploris daca nu ma insel era deja in must carry de cand se numea TvSudEst,poate gresesc

Trimite un comentariu

sus