Skip to main content

IREAL. Naşul dă exorcizări pe post. CNA zice nu poate să-l amendeze. Acum doi ani s-a putut!

 
IREAL. Naşul dă exorcizări pe post. CNA zice nu poate să-l amendeze. Acum doi ani s-a putut!

IREAL. Exorcizările revin la Naşul TV, dar CNA-ul spune că nu poate da amendă. După derapajele legate de vaccin, pentru care a luat mai multe amenzi, postul lui Radu Moraru a fost reclamat pentru că a dat ritualuri de exorcizare la TV. În timpul zilei!

Publicitate

S-a luat vreo decizie? Momentan, nu. Motivul este frapant: nu s-a găsit un articol din lege care să se aplice în acest caz. 

Totuşi, Naşul TV a fost amendat într-o speţă asemănătoare acum doi ani. 

„Cum să dai aşa ceva în secolul 21?”, s-a întrebat retoric Dorina Rusu. 

Membrii CNA au vizionat în şedinţa din 27 octombrie imagini dramatice cu mai multe femei în timpul unui ritual de exorcizare. Scenele au fost difuzate în cadrul emisiunii „Nu renunţa!”, difuzată în intervalul orar 17:00-18:00, pe 2 iunie.

Persoanele care apar în imagini aveau mâinile legate la spate, iar uneori îşi modificau vocea sau răcneau, atunci când răspundeau la întrebările adresate de către cel care realiza ritualul. Chipul femeilor a fost blurat.

Emisiunea este una cu teme religioase şi este „păstorită” de adepţi ai Bisericii Universale, un cult nerecunoscut în România.

„Ceea ce se întâmplă aici e rău. Cum să dai în secolul 21 la o televiziune aşa ceva?” a spus Dorina Rusu, membru CNA, după ce a vizionat imaginile.

„Ceea ce este aici este cumplit” a punctat şi Ionel Palăr, membru CNA.

Gabriela Caliţescu, reprezentant Naşul TV:

„Nu ştiu să vă răspund despre ce e vorba, dar face parte din religia lor. Ce voiam să punctez e că se adresează la cei care sunt în această religie, nu se adresează publicului larg. Cred că dreptul la religie îl are fiecare în religia în care e.”

De altfel, membrii CNA au ajuns la concluzia că, momentan, emisiunea nu poate fi sancţionată pentru că nu există un articol în Codul Audiovizualului pe această speţă. Cazul va fi reanalizat în şedinţele următoare.

Naşul TV, amendat acum doi ani pentru exorcizări la TV

Pentru o situaţie asemănătoare a fost amendat Naşul TV acum doi ani. În februarie 2019, postul lui Moraru primea o amendă de 20.000 de lei, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă.

Radu Moraru, în faţa membrilor CNA:

„Cred că am greşit difuzând aceste secvenţe. Eu nu iau fiecare emisiune la puricat. Cred că am greşit pentru că aceste lucruri trebuie explicate înainte.

Cred că impactul lor e prea puternic pentru a fi difuzate la această oră. Cred că aici chiar am greşit. Sigur că nu cred că mai trebuie să dăm o amendă de sute de milioane lui Naşul TV pentru această chestiune, pentru că îmi recunosc vina. Pe viitor nu vreau să mai difuzăm acest tip de imagini la o oră accesibilă copiilor.”

CITEŞTE ŞI: Ce scump e vaccinul pentru „naşul” Radu Moraru: Trei amenzi într-o zi! Peste 20.000 de euro în total

CITEŞTE ŞI: Amendă pentru o ploaie de mesaje antivaccin de la Naşul TV: „crimă colectivă”, „copiii lor vor muri primii”, „vaccinuri false” „controlul populaţiei”

CITEŞTE ŞI: „Pentru numele lui Dumnezeu, unde ajungem?!” - Reacţie puternică a unui membru CNA la mesajele antivaccin de la Naşul TV

CITEŞTE ŞI: Exorcizări la Naşul TV. În miezul zilei! Într-o emisiune păstorită de „Biserica Universală”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    vai de capul aluia care crede ca nasul e o alternativa mai buna la alte emisiuni L-au parasit toti colaboratorii de calitate si acum vrea sa faca bani a la otv Josnic ! un fel de trotuar media
  • SERBAN PASCU SERBAN PASCU
    Daca si NASUL TV aduce ceva interesant in fata televizoarelor inseamna ca ne *** . Dar de ce nu vine in Romania sa emita si sta in CANADA ? Orice dus cu capul scoate perle pe gura de la distanta.
  • jk jk
    Pe ce sa sanctioneze?Protectia minorilor?!
  • claudiuu claudiuu
    Bai BAM tu *** trebuie sa te duci la *** impreuna cu Sosoaca si toti conspirationistii astia spalati pe creier de niste semidocti ca Sosoaca Simion Bahmuteanu Monica Pop care se peirnda seara de seara la televiziuiile rusofiile Romania Tv Antena 3 Nasul TV New Romania
  • B.A.M B.A.M
    Vreți, nu vreți, e singurul lucru ALTFEL din peisajul media TV care poate READUCE publicul din România în fața televizoarelor! În rest sunt doar emisiuni epuizate (pe alocuri kitscioase și nepotrivite publicului român) ca idei și conținut și posturi de știri...
    E singurul lucru altfel care mai poate reînvia televiziunea ASTĂZI- OCULTISMUL! E adevărat, a mai incercat Acces Direct cu Vulpita și Viorel, cu Vulpea Dana din Boteni și Regele Arthur sau cu regii Tik Tok Alexandra și Ionuț. Doar că oamenii se tocesc și supraviețuiesc foarte greu pe TV, inclusiv vedetele mondene. Numai prin astfel de practici televiziunea din România are șanse de a ÎNVIA din morți!!! Și CNA știa asta, dar fac pe proștii...
    P.S.
    Nu de alta dar de ce practicile Cultelor sunt acceptate dar cele ale Ocultelor nu?! Statul român e LAIC! Ar trebui să acorde aceleași drepturi ambelor tabere! Nu să-i "taie" elanul uneia dintre ele!
  • ddd ddd
    această imagine cum și cealaltă de la articolul precedent cu Nașul TV este de la conferința de presă de adio de la B1 TV când se lăuda nea Radu că la convins și la uimit și impresionat pe Zoltan teszari și echipa de la Digi cu super proiectul de sute de milioane de euro numit 10tv Apropo Radu să știi că te salută Zoli

    ce e corect e corect trebuie să fii inteligent puțin peste medie să poți să păcălești ditamai Miliardarul și ditamai monstrul financiar corporatist numit RCS RDS

Trimite un comentariu

sus