Skip to main content

„Emisiune hărţuită politic” - Cristache, reacţie pe post după ce deputatul Gigel Ştirbu i-a numit emisiunea „hazna”

 
Ionut Cristache
Ionut Cristache

„Bine v-am regăsit la România9, la haznaua România9”, şi-a început aseară Ionuţ Cristache emisiunea de pe TVR 1. 

Publicitate

În acelaşi timp, rulau burtiere ca: „România9, emisiune hărţuită politic”, „Deputatul PNL, Gigel Ştirbu, atac la România9” sau „PNL dă târcoale prin TVR şi se fac presiuni pentru schimbarea acestei emisiuni”, conform unei monitorizări Paginademedia.ro

Totul a venit ca reacţie la cele spuse de deputatul Gigel Ştirbu, ieri, în Parlament când a spus despre emisiunea lui Cristache că este o „hazna”. De asemenea, a acuzat o „politică partizană deşănţată”

Replica lui Ştirbu a venit în şedinţa comisiilor de cultură, care au respins rapoartele de activitale ale TVR şi ale Radioului Public din ultimii trei ani. Practic, s-a făcut primul pas către demiterea conducerilor celor două instituţii.


Citeşte şi: Primul pas către demiterea şefei TVR. Comisiile parlamentare au respins rapoartele de activitate


Mai exact, Ştirbu a spus

Aţi tranformat principala emisiune din prime-time a TVR-ului într-o hazna, am mai spus-o. La ora 21:00, pe Televiziune publică, plătită din bani publici, se face o politică partizană deşănţată. Am spus-o de fiecare data şi îmi voi menţine părerea.”

Preşedintelui TVR i s-a reproşat această emisiune

Răspunsul lui Cristache nu a întârziat să apară:

„Începând de astăzi îmi este clar: această emisiune este luată la ţintă de coaliţia de guvernare sau mai exact şi corect spus de PNL. Aşa înţelege un deputat liberal să se raporteze la un produs journalistic al postului public” – a continuat Cristache pe post, într-un dialog cu Doru Buşcu, pe l-a avut invitat în prima parte a emisiunii.

Printre altele, Cristache a mai spus:

  • Faptul ca nu sunt pe placul lor, mie îmi spune că fac bine ce fac.
  • Preşedintelui TVR i s-a reproşat, după trei ani de mandat, această emisiune şi implicit prestaţia subsemnatului. Jurnalismul nu trebuie să fie pe placul nimănui, cu atât mai mult pe placul puterii.
  • De cinci ani de zile, la această emisiune, sunt criticate partide, guverne, servicii, opoziţie şi tot ce este de criticat într-o democraţie.
  • Niciun liberal nu s-a delimitat de atacurile lui Gigel Ştirbu, fără precedent la adresa unui produs jurnalistic.
  • Nu mă aştept ca breasla aceasta atât de divizată să ia atitudine, nici măcar nu cer ajutor, nu mă victimizez, ci doar constat liber încă nişte derapaje de care nu credeam că este în stare marele Partid Naţional Liberal.
  • Consider că ce s-a întâmplat în Parlament trebuie prezentat publicului.
  • Nu cred că e rolul unui politician să facă asemenea aprecieri la adresa unui jurnalist sau a unei producţii jurnalistice.

GALERIE FOTO. Burtiere din emisiunea de aseară a lui Ionuţ Cristache


INTERVIU-ODĂ cu şedinţă foto. Preaslăvitul mandat al Doinei Gradea! Şefa TVR şi realizările ei: „Am venit precum un soldat trimis la război fără armură”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sinclair hirceaga sinclair hirceaga
    Cristache ar trebui sa citească si ce scrie pe Facebook despre penibilele lui lamentatii Neculai Constantin Munteanu.
  • Livia Pilă Livia Pilă
    Tare as dori si ca perdanta Gradea, si Cristache pe care mă abtin calific fiindcă orice calificativ ar fi prea blând cu el să citească ce gândesc despre ei românii. O fi meritat? Atâția bani au încasat degeaba din TVR încât să merite să fii disprețuit de toată lumea? Merită să fii detestat de profesioniștii in TVR și de telespectatorii care se respectă?
  • ando22 ando22
    Abia aștept ca emisiunea lui Sărmăluță sa fie înlocuită cu programe de calitate!
  • DODO DODO
    s-au ofensat psd-istii ! au intrat in panica ca li s a infundat trimbita gratuita Ne-a costat bani grei dar bine ca o sa scapam de sluga asta rosie Stie el ce jocuri a facut @ Marcius Aurelius - nu vezi ca numai tu esti invers ? ca sa fim toti platiti ar fi prea mult
  • Radu Radu
    Lucrurile sunt simple. Daca Cristache ii injura la fel pe toti, nu-i reprosa nimeni nimic iar el putea sustine ca a fost echidistant dar cand tu scuipi si injuri doar intr-o directie, nu mai poate fi vorba despre echidistanta ci despre partizanat. El afirma ca menirea lui ca jurnalist este sa critice puterea. Ok, problema e ca pe alde PSD i-a tratat cu prietenie sau cu indiferenta, nicidecum cu critica. Pe primarii PSD, in special pe Firea si pe Tudorache, i-a slavit si s-a facut pres in fata lor, uitandu-si rolul de critic clamat acum de zor. Sau pur si simplu s-a facut ca nu vede porcariile celebrilor fosti edili PSD. Deci unde e echidistanta? Si daca acum lumea ii ia cu pietre pe reporterii Tvr, asta i se datoreaza 100% acestui Cristache.
  • Militaru Augustin Militaru Augustin
    Ce îi este neclar? Că emisiunea pe care o realizează este numită ***? Păi Cristache nu este ieșit din ***? Da,din ***ua 3,a lui Felix.
    Cristache trebuie să înțeleagă faptul că la TVR, televiziune publică,nu are voie sa fie partizan cu anumiți politicieni! Trebuie sa informeze corect opinia publică! Dacă vrea sa promoveze politica unui partid să se întoarcă în ,,***ua mamă,, ,deci la Voiculescu.
  • Marcius Aurelius Marcius Aurelius
    Se stie deja de existenta postacilor platiti ai PD-L, dar imi inchipui ca macar cateva dintre specimenele de mai sus nu sunt platiti, ci activeaza ca *** ai puterii din proprie initiativa. ***
    Ma intreb cine va mai fi de vina pentru neimplinirile acestor slugi degrava varsatoare de laturi atunci cand *** PDL-USR vor acapara si ultimul post de femeie de serviciu din aparatul statului.
  • Iuli Iuli
    Eu am șters TVR-urile din grila TV pentru că ocupă spațiul degeaba, nu au de oferit nimic.

    Nu este nimic interesant la aceste posturi. Dacă erau ca și televiziunile publice din alte țări mai ziceai că ai ce vedea la TVR, dar în momentul de față de m-aș uita la sărmăluță?
  • Paco Paco
    Atentie, Ionut Cristache nu e creatia Doinei Gradea, ci a Irinei Radu! Un combinagiu netuns si nebarbierit isi bate joc de istoria TVR. Dar mai e putin si barbatusul va deveni istorie.
  • samba samba
    este cea mai buna emisiune de talk-show din romania. impartiala, acida, taie-n carne vie. normal ca trebuie eradicata, doar nu ne astepam de la pdl-isti sau useristi sa sustina valoarea...
  • Ziaristulu'peste Ziaristulu'peste
    Nea Cristache, treaba matale pe cine ataci, daca o faci pe bani privati. Dar tu ai mutat invitatii A3 la televiziunea publica. Cat timp esti la un post tv sustinut din bani publici, nu zic sa le ridici statuie celor care fac bugetul si iti dau bani, dar trebuia sa ai macar decenta de fi echidistant. Chestie de educatie.
    Nu poti fi neutru,iti dai demisia si te duci la posturile opozitiei, care isi asuma, pe banii lor, orientarea anti...
    Cand era psd la putere, cate critici ai adus, tu si invitatii, acestui partid? Poate 2-3, si alea pozitive, gen: dragnea a gresit....ca nu i-a pus pe jandarmi sa intervina in forta!
    Oare cum ar fi ca, zilnic la A3, in prime time, gadea sa -i invite pe criticii psd si pe cei turnati de Voiculescu? Sau la CCiutacu, rtv, sa vina zilnic Kovesi si Coldea, sa ne povesteasca matrapazlacurile lui Ghita si a mafiei din Prahova?
  • sorina pinte sorina pinte
    De patru ori pe saptamână emisiunea lui Cristache-Sărmăluță a fost o punere la încercare a nervilor telespectatorilor. Gradea, Dirvariu, Tompea, Amza, Serban-Iancu ar trebui să fie obligati să le plătească acestora, in solidar cu Cristace, daune morale. Eu i-as trimite si pe cei mai sus numiți dar și pe sponsorii lor din CA (Vornicu-Shalit, Blebea, Ivascu, Ghuițulescu, Raico Cornea, Topescu-Ungar ) să presteze zile de muncă în folosul comunității. La fel si Dinescu, Cristoiu, Nistorescu, Bușcu, Curea, Pieleanu,
  • Livia Pila Livia Pila
    Cristache, Buscu, Crustoiu, Dinescu si altii sunt baietii din umbra ai PSD. Cand era PSD la putere, nu au fost hartuiti politic, acum sunt victime! La fel distinsa Gradea. Culmea rusinii: invoca libertatea de exprimare! Oamenii astia nu au nicio jena! Afara din TVR!
  • desfigurel mutrea desfigurel mutrea
    Cheamă-i diseară pe Buşcu, Dinescu, Nistorescu, Cristoiu etc. şi supuneţi la vot dacă acest "produs jurnalistic" este ***.
  • Sinclair Hirceaga Sinclair Hirceaga
    Cit de penibil a putut fi Cristache. Gigel Stirbu are dreptate. Tvr trebuie deratizata.

Trimite un comentariu

sus