Skip to main content

INTERVIU-ODĂ cu şedinţă foto. Preaslăvitul mandat al Doinei Gradea! Şefa TVR şi realizările ei: „Am venit precum un soldat trimis la război fără armură”

 
INTERVIU-ODĂ cu şedinţă foto. Preaslăvitul mandat al Doinei Gradea! Şefa TVR şi realizările ei: „Am venit precum un soldat trimis la război fără armură”

Realizări, realizări şi numai realizări. Plus o şedinţă foto dedicată. Cu Doina Gradea, şefa TVR, într-un material în care îşi ridică mandatul în slăvi. Şefa TVR spune că „mandatul CA-ului condus de mine va rămâne, sunt convinsă, ca un reper în istoria TVR”, într-un interviu publicat în Qmagazine.

Publicitate

Interviul abundă în laude şi cuvinte la superlativ despre mandatul Doinei Gradea.

Până şi explicaţiile foto sunt în aceeaşi notă:

"În arhiva televiziunii, alături de doi colegi. Arhiva TVR a fost digitalizată în mare parte cu fonduri europene, accesate în mandatul Doinei Gradea."

"În regia Studioului 11, al treilea studio nou HD, realizat integral în mandatul Doinei Gradea"

Interviul vine chiar când conducerea TVR, în frunte cu Doina Gradea, mai are puţin şi este demisă. Chiar azi, comisiile de cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale instituţiei, din ultimii ani. Dacă rapoartele sunt respinse şi în plenul Parlamentului, conducerea TVR este demisă.

„Singurul argument real al schimbării, imoral şi ilegal după mine, este că actuala majoritate doreşte să îşi numească şefii la cele două instituţii publice media”, a spus Gradea. 

A ţinut să puncteze "Nu am fost obedientă".

Întrebată de rapoartele Curţii de conturi, care a constatat multe persoane au fost angajate fără concurs şi că au existat plăţi în valoare de peste 663,6 mii lei pentru servicii juridice, fără respectarea principiilor economicităţii şi eficienţei cheltuielilor, Doina Gradea a răspuns:

Curtea de Conturi a făcut anumite constatări, luând decizii, însă majoritatea total nedrepte, incorecte, pe care, de altfel, TVR le-a contestat. Însăşi unele dintre decizii se contrazic între ele.

Eu cred că decidenţii politici aveau nevoie să aibă o explicaţie a demiterii actualei conduceri şi s-au agăţat de ce au putut. Sincer, e jenant. Ştim cu toţii şi a înţeles şi opinia publică ce urmăresc de fapt”, a spus aceasta. 


Citeşte şi: Primul pas către demiterea şefei TVR. Comisiile parlamentare au respins rapoartele de activitate


Ce a zis Gradea, printre altele: Am trecut dincolo de tranşee

- Aici nu se face televiziune după ureche. Cred că ăsta e secretul succesului programelor TVR.

- Am făcut tot ce am putut mai bine în interesul public

- Mandatul CA-ului condus de mine va rămâne ca un reper în istoria TVR

- Am venit în TVR precum un soldat trimis la război fără armură, fără nimic. Şi am trecut dincolo de unele tranşee.

- Am realizat cele mai mari investiţii din ultimii 20 de ani.

- Am reuşit să facem trecerea la HD pentru TVR1 şi TVR2, care era atât de necesară şi totuşi nu a făcut-o nimeni până la noi.

- Am stabilit un obiectiv anual – în primul rând, „fără datorii”. Am greşit că am făcut profit în fiecare an, spun gurile rele, pentru că în companiile publice nu trebuie să faci profit, doar în privat.

- Profitul TVR din ultimii trei ani îi va încurca cu siguranţă pe unii, în viitor, care trebuie să ţină această linie.


Vezi interviul în QMagazine, AICI


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Daniela Toma Daniela Toma
  Doina Gradea a transformat televiziunea publică într-o televiziune care promoveaza subcultura. Emisiunile care predomina sunt "de umplutura" penibile, fara substanta si acestea sunt puse la ore de varf. Celelalte emisiuni, rămase din vremuri mai bune, sa zicem, sunt "mazilite" la ore tarzii, ca nu-s importante nu-i asa? TVR ar trebui sa-i educe pe oameni, să le deschida calea spre cultura, bun simt si bun gust. Si apropo, madam Gradea asta, crede că suntem chiar asa de ***, chiar crede că nu mai putem de bucurie văzând că tot weekendul e plin pana la refuz de muzici populara, de Iuliana Tudor et Company. Chiar atat de *** ne crede?
 • didi didi
  gradea a instituit un regim despotic in tvr, unde nimic nu misca in front. sinecurile pentru proptelele oamenilor politici, clientela politica, emisiunile care sifoneaza bani publici la greu, cum e aceasta emisiune cu sarmalache, asta a fost norma. voi chiar credeti ca sarmalache chiar ia in mana 7500 de euro? nu, ala e contractul, dar omul imparte si celor care i-au dat cadou emisiunea. si la fel e si la alte emisiuni.
  dupa aia: contracte externalizate pentru montaj si productie, desi fostul mgs geme de angajati care nu fac nimic - si pentru ca multi nu se descurca.
  pe de alta parte, sunt multi care lucreaza in paralel cu resursele televiziunii pentru proiecte particulare - ia sa vedeti la grafica la stiri cam cat volum de munca e pentru stiri comparativ cu ce fac baietii aia in particular - inca de pe vremea lui lungu, dar practica a ramas si acum.
  cum tii in mana oamenii pusi in functii? simplu, nu organizezi concursuri ci numesti oameni provizioriu: coordonator cu atributii de director, ca daca il numeai director, trebuia sa faci concurs. asa, ai numit unul care daca nu face ce spui tu, il schimbi. sporul de conducere de 30% ii atrage pe multi care inchid ochii .
  mai vreti? mai intrebati si alti angajati din tvr.
 • Lucia Severin Lucia Severin
  Un intreg sobor de cadavre politice si de oameni controversati cotizeaza pentru a aparea in gazeta de perete a fostei neveste a lui Gigi Kent. Judecatori, avocati, afaceristi cu probleme penale, politruci semidocti - astia sponsorizeaza Q Magazine sub diverse forme (poate) legale, dar profund imorale. Daca urmariti clientii de publicitate se vede clar ca nu intereseaza pe nimeni reclamele alea la GFR, consilii judetene, primarii etc. Stilul amantei fostului ambasador elvetian e original si se vrea subtil: vaneaza lighioane cu probleme grave de imagine, le face un laudatio de cateva pagini si le publica portretele pe coperta. In general sunt insi in legatura stransa cu PSD - primari, sefi de CJ, ministri, sinecuristi din agentii guvernamentale. Daca are o mare firma probleme, intra patronul la arest, pac, vine Floriana pe turnanta cu pupaturi in dos. Sucomba un copil la Sanador sau vreo gravida la Medlife, apare vaduva blonda si zice ca mortul e de vina. Face Viorica Dancila gafe de analfabetism functional, imediat vezi vreo cateva pagini despre cat de culta e prima femeie premier din Romania. Da de pamant RMGC cu etica si otraveste natura, ne explica QM cum e cu apa curata dupa ce se plimba moca prin Noua Zeelanda. In savana, jivine de acest tip se numesc sacali si hiene. In media de la noi isi spun jurnalisti, siluind meseria.
 • Larry King Larry King
  Colectia de hartie igienica numita Q Magazine este editata de Floriana Jucan. Tocmai pentru ca e plina de articole dupa care se recomanda din plin consumul de lamaie, interviul cu Doina G e scris sub pseudonim. Deci, pana si acestei ciubucarese i s-a parut gretos ceea ce a prestat, cu toate ca are un palmares impresionant la spalat personaje controversate!
 • geo geo
  Trebuie sa admitem ca trecerea TVR 1 și TVR 2 este totuși o realizare in mandatul controversatei Doina Gradea.
 • Sinclair Hirceaga Sinclair Hirceaga
  Grabiti deparazitarea TVR! Eliminati-o pe Gradea! Pe ea și pe cei ce au susținut toate manevrele ei mizere!
 • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
  Ieri la Parlament numita Gradea Doina a dat un spectacol jalnic. S_a dovedit sora bună cu Garcea. Iar seara, la emisiunea România 9,Cristache a probat ca e exact din aceeași categorie. Cum Gradea, Tompea, Vornicu, Blebea, Dirvariu, Cazan, Amza, Camelia Ivașcu, Ghițulescu, Liță, Cristache prezintă un ridicat procent de transmitere a infecției pe care o reprezinta, se impune rapida lor evacuare.
 • Publicitarul Publicitarul
  Floriana Jucan, patroana Q Magazine, nu face jurnalism. Detine o foaie pe care n-o citeste nimeni si cu care-si prosteste cotizantii care apar in ea ca e relevanta. O rușine!
 • Menelau Alcibiade Menelau Alcibiade
  Arhiva TVR a fost digitalizata? Mi se face rău. Sunt mii de casete furate din care au rămas în arhiva doar cutiile. Oare a digitalizat cutiile? Doina Gradea a patronat furtul și abuzul. Impostura și diletantismul. Management defectuos, spune Curtea de Conturi. E de notorietate faptul ca măreața PDG se bucura când rapoartele Curtii aratau disfuncționalități grave pentru că de vina - zicea ea - sunt diverși angajați. Fără să priceapă ca principalul vinovat este Ordonatorul de Credite, adică ea, tocmai pentru ca indiferent ce erori ar fi făcut subalternii, ea, adica Ordonatorul de Credite, are la dispoziție trei arne cu care poate identifica erorile ca sa le poată corecta înainte de a semna. Controlul financiar preventiv propriu, Auditul intern și Controlul financiar de gestiune. Semnatura de aprobare a unui Ordonator de Credite este angajant pentru ca se presupune ca acesta si-a utilizat armele cu care l-a dotat Statul ca sa verifice pentru a fi totul legal.
  Așa om sărac cu duhul nu a fost niciodată la cârma unei instituții publice din România.
 • 121 121
  @Jan nici cu "proprietara" site-ului...nu mi e rusine
 • DODO DODO
  si ce a-ti vrea sa zica ? sa recunoasca ca a fost trompeta psd-ului ? s-a achitat cu brio de sarcinile primite de la dragnea Chestia este cu citi bani Ce leafa ia locotenentul ei cristache si abonatii la ro 9 ? a mai intrebat cineva dar a spus ca este secret ( pe banii nostrii )
 • Momoi Oshikage Momoi Oshikage
  Problema nu e ca pleaca, problema e cat rau a facut in ultimii 4 ani, intr un post pentru care nu se califica sub nicio forma. Impostura dusa la extrem, amatorismul, nepotismul, aroganta imperiala pe care doar o secretara a lui Sarbu o putea avea, toate astea nu trebuie sa ramana nepedepsite. e simplu: follow the money, DNA!
 • Livia Pila Livia Pila
  Muma lui Ștefan cel Mare. Regina Ostrogotilor. Doamna Chiajna. Trei in unu. Covârșitoare personalitatea Doinei Gradea. Care se acopera definitiv de ridicol.
 • Varanu' Varanu'
  O sa-si gaseasca un locusor caldut pe la Antena3 sau Raitaru/Romania TV. Nu-i plange nimeni de mila... :)
 • Jan Jan
  Dar stiti cum o cheamă pe autoarea articolului.. Noaptea. În concluzie acest interviu e de noaptea minți

Trimite un comentariu

sus