Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Transferul Anului! Dan Negru pleacă de la Antena 1 după 22 de ani

 
EXCLUSIV Paginademedia. Transferul Anului! Dan Negru pleacă de la Antena 1 după 22 de ani

EXCLUSIV Paginademedia! Cel mai important transfer media de pe piaţă din ultimii ani. Dan Negru, vedeta Antena 1, pleacă din grupul familiei Voiculescu după peste două decenii.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Dan Negru a semnat deja cu un alt post de televiziune. El va fi realizator la postul Kanal D, deţinut în România de Dogan. Conform surselor Paginademedia.ro, oficializarea transferului este doar o chestiune de zile.

Dan Negru era vedeta cea mai longevivă în grupul Intact. A venit în Antena 1 în 1999, de la TVR, iar de-a lungul anilor şi-a pus semnătura pe zeci de formate de divertisment şi a realizat 22 de Revelioane.

Contactat de Paginademedia.ro, Dan Negru nu a comentat informaţia.

Traseul lui Dan Negru la Antena 1 numără aproape 30 de formate de divertisment diferite pe care le-a prezentat. La unele dintre acestea (precum Next Star, Plasa de Stele sau Şerifi de România) a fost şi coautor al formatelor.

Când a venit la Antena 1, în 1999, Negru realiza la TVR 1 o emisiune muzicală - Trupa de şoc. Odată cu Antena 1, a intrat în "echipa" lui Valeriu Lazarov, alături de Andreea Marin (Surprize, Surprize), Mircea Radu (Din Dragoste), Raluca Moianu (Iartă-mă) şi Cosmin Cernat (Ploaia de stele). Este singurul din "trupă" care mai activează în zona divertismentului TV.

Prima emisiune realizată la Antena 1 a fost Academia Vedetelor (cu probele "acvariilor"), apoi Bate palma şi Ciao, Darwin (produse de Valeriu Lazarov). Şi, evident, Revelioanele.

Revelioane din ultimii ani, centrate pe "măştile lui Negru", au dus şi la un format special de emisiune: Scena Misterelor, care a ajuns să fie vândut în Ungaria şi Ucraina.

Plecarea lui Dan Negru la Kanal D vine într-un moment în care foarte mulţi oameni "foşti Pro TV" domină segmentele din managementul Antenei 1. Observatorul este condus de fostul director al Pro TV (Anca Budinschi), vânzările sunt coordonate de fostul şef din Pro TV pe această zonă, la fel marketingul, iar director de producţie este Cosmin Ion. Ruxandra Ion coordonează Happy Channel şi zona de telenovele (Adela).

Vezi lista şefilor din Antena 1 care au lucrat în Pro TV, aici

În prezent, cele mai vizionate emisiuni ale Antenei sunt realizate de echipe care au lucrat în Pro TV (Asia Express şi Chefi la cuţite, producţii făcute de Mona Segall).

Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecare de la vârful marketingului din Antene, după aproape 15 ani! Vine un om din Pro TV. Lista şefilor exPro TV din Antene

Paginademedia.ro trece în revistă emisiunile cu Dan Negru la Antena 1 în cei 22 de ani cât a lucrat la postul TV:

  • Academia Vedetelor - cunoscută pentru probele cu acvariile (legate la ochi, vedetele băgau mâna în acvarii cu "surprize") 
  • Bate palma – format internaţional
  • Ciao, Darwin
  • Marea provocare – vedete şi teste "extreme"
  • Competiţia (un show de vară, făcut la mare)
  • O seară de vis, împreună cu Mihaela Rădulescu – după formatul italian Sta sera e tua sera
  • Ziua judecăţii (Judgement Day) – o emisiune cu diverse probe (ca acum în Survivor) dar în studio
  • Jocuri la Saint Tropez - după formatul Jeux sans frontiers (cu echipe care reprezentau diverse ţări)
  • Echipa fantastică – un show cu copii, produs de Titus Munteanu
  • Cu banii jos - după formatul internaţional Money Drop
  • Câştigi în 60 de secunde
  • Genialii – format produs de Valeriu Lazarov
  • Te pui cu blondele – după un format internaţional, unul dintre cele mai longevive showuri de televiziune (a fost realizat timp de 11 ani)
  • Şerifi de România - unde a fost şi coautor
  • Next Star - talent-show pentru copii, la formatul căruia a contribuit
  • Plasa de Stele - un show cu farse făcute vedetelor, la care, de asemenea, a fost coautor
  • Formate “sezoniere” – Liga Fantastică (format de vară, cu Gazeta Sporturilor), Go!, Vreau să fiu stewardesă
  • Demascarea - show cu măşti
  • Scena Misterelor - un show tip "Cu mască, fără marcă". Emisiunea a ajuns să fie vândută şi altor pieţe. Posturi din Ungaria şi Ucraina au cumpărat formatul.
  • Secret Talent – despre talentele ascunse ale vedetelor, unde în juriu a fost şi Mircea Albulescu
  • Vreau să fiu mare – show cu copii
  • Guess my ageGhiceşte vârsta
  • Legendele - serie de interviuri cu personalităţi: viaţa lor prin fotografii din arhivele personale
  • Proiecte speciale de Paşte, de Crăciun, de 8 martie
  • 12 Teledonuri
  • 22 de Revelioane, dintre care 21 pe primul loc. Cu excepţia Revelionului din acest an, toate Revelioanele realizate la Antena 1 de Dan Negru au fost pe primul loc ca audienţă.

De 15 ani, Dan Negru realizează emisiuni de divertisment la în Moldova, la Prime TV, postul lui Vladimir Plahotniuc. Negru a prezentat de-a lungul timpului în Moldova Vrei să fi miliardar, Star Factory, Deal or not deal (pe care o face şi în prezent) şi Roata norocului (care, de asemenea, rulează şi acum pe postul Prime TV).

Citeşte şi: VIDEO. Dan Negru, 20 de ani de Revelioane la Antena 1. „Nu online-ul a omorât TV-ul”. Cât vor mai merge măştile şi care e „reţeta” lui Negru?

Citeşte şi: VIDEO. Dan Negru: am refuzat orice ofertă pentru reclame! Pe TV, mi s-a oferit echivalentul unui apartament în Colentina! Pe online, sumele sunt mici, sute de euro

Citeşte şi: VIDEO. PaginademediaLIVE. De unde vine răcnetul lui Negru? Cum a ajuns să prezinte Revelioanele Antenei?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petre Petre
    De când surprize surprize a fost la antena 1? Eu știu că doar la TVR. Cine a scris articolul are 10 ani?
  • Soby Soby
    @An Pleacă jurnaliștii de la Digi 24 la B1 TV?
    S-a confimat zvonul meu?
  • Soby Soby
    @An Realitatea Plus se vede mai rău decât B1 TV. Au camere vechi de prin 2001, de când s-au lansat și ei se laudă că au camere HD, dar de fapt, au camere HD nefuncționale și vechi de prin 2010.

    Studio-urile sunt făcute din 2011, videowall-uri nefuncționale, echipament aproape nefuncțional, grafica este câteodată defectă, nici măcar nu mai este ce a fost. Compară cu Realitatea din anii 2001-2011, anii lui de glorie cu cea de acum, din 2022, să vezi că nu mai este ce a fost.

    Văd că de 2 săptămâni, nu mai apare celălalt prezentator de meteo de la Realitatea (Fumuru), în schimb apare Emanuel de la gătit care este noul prezentator de meteo la Realitatea după plecarea lui Ramona.
  • An An
    Prima si B1 stau rau la imaginea HD... (nu spun ca nu e o diferenta, dar este foarte mica fata de alte posturi care au trecut acum ani de zile la HD...)
    La Pro tv daca vezi aceeasi emisiune cand o reia pe Pro Cinema SD te poti uita inca o data, caci zici ca nu ai vazut-o inainte...se misca diferit, sunt alte culori, totul e diferit...

    La Prima, mai ales emisiuni precum Florin Calinescu Show (se vede ca acum 20 de ani), Dinescu, Brancu, Stirile pe chroma key... De unde luminozitate?! Nu sunt nici macar platouri decente, nu ai din ce scoate HD-ul decat din acronimul Hunedoara...

    Digi 24 e singurul post de stiri care se prezinta cu o grafica, studio si transmisiuni live la o calitate iresprosabila...despre content, intradevar a mai pierdut din oameni....s-a incercat ceva quality, dar nu au reusit sa castige public suficient, caci publicul Digi24 este undeva in zona de online, unde se vede ca performeaza... De aceea au tot incercat sa minimeze din costuri...
  • Cristi Cristi
    Eu nu cred c-a fost dat afară de nimeni, ci a plecat din proprie inițiativă. În ultimul an, cel puțin, am văzut că a tot comentat negativ deciziile Antenei, a spus încă din vară că nu va mai realiza niciun alt "Next Star", a refuzat "Prețul cel bun" pe motiv că e un format în care nu crede, a îndemnat publicul să nu urmărească revelionul și a anunțat cu mult înainte că va fi ultimul pe care-l face, fără să se cunoască ce audiențe scoate, asta cu "a fost zburat că nu i-a ieșit revelionul" pică, cât timp era clar că nu se mai regăsea de mult în ce era la Antenă.

    Iar vizita la Denise Rifai poate n-a fost pur întâmplătoare, posibil să fi ajuns acolo ca să aibă și alte discuții. S-a tot vorbit despre plecarea Bursucului, probabil va prezenta el "Roata Norocului", personal mi-ar plăcea să fie readus formatul "THE WALL - Marele Zid" care a fost pe la Antenă.

    În altă ordine de idei, este a treia săptămână de Neatza la Antena 1 și bucătarul Vlăduț lipsește.
  • B.A.M B.A.M
    @An, e MARE diferența între SD și HD. Dacă nu ai televizor bun, asta nu înseamnă că B 1 TV e praf și pulbere. (din acest aspect)
    P.S.
    Aceeași remarcă și pentru cei care se plâng de Prima TV HD. E singura parte unde excelează! E ditamai diferența între SD și HD! Mă mir că "nu" vedeți diferența de luminozitate,,culoare și claritate în cazul celor 2 posturi!
  • An An
    ...ce tot se compara B1 cu Digi24 la 2 comentarii, nu inteleg?!...
    Ce s-a schimbat la B1 in ultima vreme si eu am ratat... Il au pe Tudor Barbu de la Otv - PPDD (a ramas cu aceasta eticheta), Bobby Paunescu si alte emisiuni... Stirile sunt destul de modeste... Intre varianta SD si HD nu e vreo diferenta, noul platou avea potential, dar in cadrele de filmare dadeau mult mult mai bine vechiul studio... De exemplu emisiunea lui Silviu Manastire era cu totul altfel digerabila in vechiul studio si format, acum schimb postul imediat lipsind atmosfera de talk show... Pe seara au pierdut pamfletul lui Banciu...deci care sunt pilonii astia asa importanti... Ce e distractiv la B1 sunt Radu si Razvan, care iau subiectele zilei la misto (dar si acolo se simte o oarecare influenta politica - emisiunea a fost inclusiv eliminata din grila cand au fost alegerile din partidul cu galben)
    Urmau sa se mute mai multi jurnalisti Digi la B1, dar cel care era mai de top - Stelian Muscalu a trecut la Profit.ro...
  • Johnno Johnno
    @BAM
    Serialul "Fetele marinarului" a fost scurt! Din cauza audientei, nu prinsese la public asa mult...
  • B.A.M B.A.M
    AM GĂSIT, @Johnno! Dan Negru vorbea despre telenovela "Fetele marinarului"! Partea CIUDATĂ e că serialul ar fi fost difuzat în 2008-2009 (conform wikipedia, când DEJA EXISTA brand-ul "Revelionul cu Dan Negru"). Deci tot TU s-ar putea SĂ AI DREPTATE când spui că "Secretul Mariei" a fost telenovela care i-a făcut loc lui Dan Negru să facă revelion "PROPRIU și PERSONAL"!
    SURSA:https://www.paginademedia.ro/2018/10/video-paginademedialive-de-unde-vine-racnetul-lui-negru-cum-a-ajuns-sa-prezinte-revelioanele-antenei/
    P.S.
    Cu ocazia asta, am aflat de faptul că Victor Ponta a fost invitat la "Dansez pentru tine!"!!! :)))
    Oare mai există astfel de momente pe youtube?
  • B.A.M B.A.M
    Am înțeles, @Johnno! MULȚUMESC!
    AI DREPTATE! Totuși voi căuta declarația, și dacă o găsesc, voi pune link.
    P.S.
    @ABC+, care-i treaba?! Fiecare are propriile lui opinii! Tu poți să afirmi că opinia mea e "penibilă", dar asta e DOAR ÎN OPINIA TA! Eu ți-o respect pe a ta, chiar dacă nu-mi manifest acordul/dezacordul pentru ea! Nu înțeleg de ce spui că aș fi "disperat". Mai ales in contextul în care TU POSTEZI MAI DES CA MINE!
    Fiecare are propriile opinii, pe care le manifestă cum vrea! Ce-o fi nou sub soare pentru tine, NU ȘTIU!
  • VLX VLX
    Probabil va prezenta Exatlon
  • Johnno Johnno
    @BAM
    Pai "Secretul Mariei" a cam inceput "saga" serialelor celebre de la Antena 1. Au mai avut apoi "Vocea Inimii" care nu prea a rupt gura targului, dar au revenit in forta cu "Narcisa salbatica" in 2010/2011. Raman la ideea e ca e vorba de "Secretul Mariei"
  • jk jk
    Oricum Negru in afara de revelioane de vreo 2-3 ani avea proiecte in Antena putine spre 0.Eu raman la parerea mea pur personala ca a fost dat afara.Motivul?Audientele slabe de a revelion cu invitatii "de calitate" si posibil acea postare despre scandalul cu Sosoaca si Rai Uno din decembrie
    Personal nu ma asteptam sa mearga totusi la Kanal D,lucru ce,in ultimii ani,s-a tot zvonit si presupus,ma asteptam sincer sa ramana exclusiv la postul din Moldova unde e angajat,dar sa vedem ce va face.Poate va invia Kanalul Exatlonul si,cum in Romania e posibil orice,sa fie la bataie cu Survivorul de pe Pro
  • ABC+ ABC+
    A revenit disperatul Bam.
    Pe tine de obicei nu te ajută memoria, nu doar la acest articol.

    Textele tale sunt penibile
  • B.A.M B.A.M
    @Johnno, chiar nu mai știu. :))
    A povestit Dan Negru despre acest lucru, dar memoria NU mă ajută. NU te contrazic, dar nici nu pot să fiu 100% de acord. POATE E CUM ZICI TU, cu toate că ȘTIAM că faza cu serialul a fost mai timpurie de 2005...
    DAR, REPET! POATE AI TU DREPTATE! Chiar NU mai ȘTIU la ce serial se referea Dan Negru!
    P.S.
    Ce seriale a avut Antena 1, ÎNAINTE de "Secretul Mariei"? Dacă știi...

Trimite un comentariu

sus