Skip to main content

Un şef din echipa editorială GSP pleacă redactor-şef adjunct la o publicaţie online

 
Adrian Florea a lucrat timp de 20 de ani în redacţia Gazeta Sporturilor / foto: arhiva personală
Adrian Florea a lucrat timp de 20 de ani în redacţia Gazeta Sporturilor / foto: arhiva personală

În iureşul transformărilor prin care trece redacţia Gazata Sporturilor, care, de mâine (2 noiembrie), nu va mai avea ediţie tipărită, după cum s-a aflat abia astăzi, în timp ce echipa editorială pregătea ziarul de a doua zi, un om important în conducerea redacţiei se pregăteşte să părăsească echipa.

Publicitate

Este vorba despre Adrian Florea (51 de ani), şeful Departamentului Fotbal Intern, care şi-a dat demisia.

Jurnalistul va lucra de luni în redacţia iamsport.ro, ca redactor-şef adjunct. Site-ul iamsport.ro a fost lansat în iunie anul acesta şi este condus de Victor Vrînceanu (Director editorial), fost redactor-şef CanCan. Redactor-şef este Valentin VRabie, ex Orange Sport.

Adrian Florea a povestit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, că decizia de a pleca nu are legătură cu evenimentele de astăzi din redacţie, dar este influenţată, cum era de aşteptat, de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în redacţia GSP, unde lucrează încă de la debut.

Reamintim că la 3 octombrie Cătălin Ţepelin a fost înlăturat de la conducerea echipei editoriale, ca urmare a faptului să nu a cedat presiunilor venite din partea conducerii Ringier Elveţia.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?

EXCLUSIV. Apare un nou site de sport: iamsport. Şef de proiect: un fost ziarist GSP, ProSport şi redactor-şef Cancan. Finanţator: o familie care deţine o firmă de transport interesată de Steaua şi FCSB 

Copertă-eveniment. Gazeta Sporturilor deschide ediţia de astăzi cu demiterea lui Cătălin Ţepelin. „Ne-am opus să arătăm conducerii articolele despre firmele de pariuri”

Adrian Florea: „Mă aşteptam să urmeze şi alte decizii luate de la Zürich

Adrian Florea, împreună cu Victor Vrînceanu, la meciul Rapid-Botoşani, pe noul Stadion Giuleşti, anul trecut / foto: arhiva personală

„Intenţia de a pleca era mai veche. E o întâmplare că s-a aflat tocmai acum. Eu sunt în preaviz deja, luni încep la iamsport.ro”, a spus Adrian Florea, pentru Paginademedia.ro.

Ruptura nu este uşoară...

„În 2024 aş fi aniversat 25 de ani în echipa aceasta (Pro Sport şi Gazeta). Timp în care am avut şansa de a lucra şi cu Ioan Chirilă, şi cu Ovidiu Ioaniţoaia”, a mai spus el.

Se ştie cu Directorul editorial de la iamsport.ro tot de la GSP.

Adrian Florea a povestit şi de unde legătura cu iamsport.ro.

Victor Vrânceanu m-a contactat de la începutul proiectului iamsport, dar abia recent am luat decizia.

Tot ceea ce s-a întâmplat de o lună încoace la GSP recunosc că mi-a dat puţină viteză în a lua decizia de a pleca. Şi am luat această decizie, şi pentru că mă aşteptam să urmeaze şi alte decizii luate de la Zürich...

După plecarea lui Ţepelin, după închiderea printului... Ar fi fost greu să rămân. Cu Victor mă ştiu de vreo zece ani, de când el a debutat la Gazetă. La iamsport.ro voi fi redactor-şef adjunct”, a mai spus Adrian Florea, pentru Paginademedia.ro.

Despre Adrian Florea:

  • A debutat (în mod oficial), ca jurnalist sportiv, în 19994, la cotidianul Azi.
  • Între anii 1995-1998 a lucrat în redacţia ziarului Libertatea.
  • În 1999 a trecut puţin prin redacţia Informaţia de prânz.
  • În 1999 a ajuns la ProSport, unde a lucrat până în 2003.
  • Timp de 20 de ani (2003-2023), a făcut parte din colectivul de redacţie de la Gazeta Sporturilor, ca şef al Departamentului Fotbal Intern.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus