Skip to main content

Copertă-eveniment. Gazeta Sporturilor deschide ediţia de astăzi cu demiterea lui Cătălin Ţepelin. „Ne-am opus să arătăm conducerii articolele despre firmele de pariuri”

 
Copertă-eveniment. Gazeta Sporturilor deschide ediţia de astăzi cu demiterea lui Cătălin Ţepelin. „Ne-am opus să arătăm conducerii articolele despre firmele de pariuri”

Război total între echipa GSP şi managementul Ringier. Gazeta Sporturilor, numărul 234, în anul în care ziarul împlineşte 100 de ani, pune pe copertă plecarea lui Cătălin Ţepelin, redactor-şef al GSP în ultimii cinci ani şi acordă spaţiu amplu şi în interior. Include chiar şi o opinie dură scrisă de CTP pe Facebook, cea în care anunţă că încetează să mai scrie opinii în GSP, în semn de solidaritate cu Cătălin Ţepelin. 

Publicitate

„Ne-am opus să arătăm conducerii articolele despre firmele de pariuri” este titlul afişat pe prima pagină a Gazetei alături de o imagine cu Cătălin Ţepelin la ieşirea din redacţie, în aplauzele colegilor. 

Evenimentului îi sunt alocate paginile 2-6 ale ediţiei tipărite şi redau scrisoarea publică semnată ieri de 80 de jurnalişti de la GSP şi Libertatea care se opun plecării lui Cătălin Ţepelin. Ziarul prezintă şi lista celor 80 de semnatari ai scrisorii, în frunte cu Ovidiu Ioaniţoaia. 

FOTO. Coperta şi paginile de la interior, din Gazeta Sporturilor de astăzi

Desfăşurarea Evenimentelor

1. Pe 3 octombrie, în jurul prânzului, Gazeta Sporturilor şi Cătălin Tolontan publicau pe paginile de Facebook un filmuleţ în care Cătălin Ţepelin părăsea redacţia ziarului, în aplauzele colegilor.  

„Redactorul-şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Ţepelin, a părăsit astăzi redacţia după o decizie a patronilor elveţieni ai Ringier. Aici este momentul în care jurnaliştii de la GSP şi Libertatea îşi iau la revedere de la liderul lor”, este mesajul care însoţea filmuleţul.

Ştirea despre plecarea intempestivă a lui Ţepelin, care lucra de 20 de ani la GSP, a surpins întrega piaţă de media. 

2. Câteva ore mai târziu au venit şi primele explicaţii ale lui Cătălin Ţepelin

"Am comunicat că (...) au fost mai multe episoade care, în opinia noastră, sugerau o imixtiune a comercialului în editorial", spune Cătălin Ţepelin despre scrisoare. "Iar ingerinţa asupra independenţei jurnalistice este interzisă nu doar de codul de conduită al Ringier, ci şi de legea română."

"Am transmis că eu şi colegii mei nu vrem să lucrăm sub o asemenea presiune. Şi nici nu vrem să arătăm conducerii, înainte de publicare, articolele “sensibile” despre industria pariurilor, de exemplu. Ni s-a replicat că nu e cazul."

"Răspunsul final a venit ieri, 2 octombrie: nepotrivire de caracter", mai scrie Ţepelin. Conducerea Ringier este în dezacord cu motivarea mea, susţinând că decizia ireversibilă a despărţirii nu are nicio legătură cu demersul din august ori cu libertatea de exprimare a redacţiei."

3. Ringier vine la rândul său cu propria poziţie legată de plecarea lui Ţepelin. Compania nu vorbeşte însă despre o "concediere", ci despre o "separare amiabilă".

 
 
 
 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus