Skip to main content

Dragoş Pătraru câştigă procesul cu Doina Gradea, după ce a publicat înregistrări cu fosta şefă a TVR. Sentinţa nu este definitivă

 
Dragoş Pătraru câştigă procesul cu Doina Gradea, după ce a publicat înregistrări cu fosta şefă a TVR. Sentinţa nu este definitivă

Dragoş Pătraru câştigă primul „meci” în lupta cu Doina Gradea, fosta şefă a TVR, pe fondul înregistrărilor publicate de jurnalistul de la Starea Naţiei, din 2018. Mai exact, Pătraru a publicat o serie de înregistrări cu Doina Gradea cu mai multe fragmente de discuţii pe care acesta le-a avut cu Doina Gradea şi cu Eduard Dârvariu, directorul TVR 1.

Publicitate

Pe înregistrări, Doina Gradea îi numea pe jurnaliştii de la TVR „hateri”, iar pe o altă jurnalistă, care o deranjase cu întrebări pe Gabriela Firea, o numise „cap de porc”. 

La câteva luni după publicarea acestora, Doina Gradea l-a dat în judecată pe Dragoş Pătraru cerându-i despăgubiri, cu titlu de daune morale, în valoare de 201.000 de lei. Dar şi pe Septimi Sărăţeanu care a povestit că i-a dat lui Pătraru mai mult discuţii pe care le-a avut cu Gradea. 

După un proces început în august 2018 şi întârziat de pandemie, pe 12 mai a venit şi decizia în prima instanţă. O decizie care vine în favoarea „pârâţilor” Dragoş Pătraru şi Septimiu Sărăţeanu.

Concret, Tribunalul din Ilfov, cel care a judecat speţa, i-a respins acţiunea Doinei Gradea. Mai mult, instanţa o obligă să-i plătească lui Pătraru cheltuielile de judecată ce se ridică la 4.200 de lei. 

Sentinţa de acum a instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Cine au fost avocaţii?

Dragoş Pătraru a fost reprezentat de Bogdan Gaurean si Alexandru Dinel. Doina Gradea a fost reprezentată de Flavia Teodosiu, avocată care a lucrat şi cu fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea.

Decizia instanţei, publicată pe portalul instanţelor de judecată, arată următoarele:

„Respinge cererea de chemare în judecată, ca neîntemeiată. Respinge cererea de intervenţie principală, ca neîntemeiată. Obligă reclamanta Gradea Doina să plătească pârâtului Pătraru Dragoş suma de 4284 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Ilfov.”

Reamintim că scandalul dintre Pătraru şi Doina Gradea a început în anul 2018, chiar pe 3 mai, de ziua presei. Jurnalistul Dragoş Pătraru, care atunci îşi făcea emisiunea la TVR, a publicat pe site-ul personal, o serie de discuţii întreistrate pe care acesta le-a avut cu Doina Gradea, pe atunci şefa TVR.  Aceasta i-a numit pe jurnaliştii  postului public„hateri”.

„Când a fost PNL-ul la guvernare s-au luat de PNL, când a fost PD-ul la guvernare s-au luat de PD. Acum, când sunt ăştia, se iau de ăştia. Au o ură, aşa. Ies din nişte scorburi, aşa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie. Şi atât.”, se aude Doina Gradea spunând pe înregistrare.

Într-o altă înregistrare, Gradea a spus despre o jurnalistă de la la TVR că ar avea „cap de porc”.

Pe de altă parte, Septimiu Sărăţeanu, fost producător al matinalului TVR până în luna aprilie a acestui an, a scris pe Facebook că nu i-a mai fost prelungit contractul cu TVR pentru că nu a fost „yesman”. Totodată, Sărăţeanu povestea că i-a dat lui Pătraru câteva „mostre de mesaje” de pe Whatsapp, primite de la Doina Gradea.

La câteva luni după publicarea înregistrărilor, TVR a decis să rezilieze unilateral contractul cu Dragoş Pătraru şi Starea Naţiei. O decizie catalogată drept cenzură de organizaţia ActiveWatch.

Mai mult, şi instanţa a catalogat drept „abuzivă” rezilierea contractului dintre emisiunea lui Dragoş Pătraru şi TVR. Postul public ar trebui să-i plătească lui Pătraru, drept daune, aproape 30.000 de euro. Decizia este în primă instanţă.


Citeşte şi: Doina Gradea, şefa TVR, i-a dat în judecată pe Dragoş Pătraru şi pe Septimiu Sărăţeanu, fost producător la TVR


Citeşte şi: instanţa: TVR a rupt abuziv contractul cu Pătraru. Zeci de mii de euro penalităţi. Decizia nu e definitivă

Citeşte şi: TVR a rupt contractul cu Dragoş Pătraru. Realizatorul, notificat de rezilierea contractului


Citeşte şi: ActiveWatch: Echipa Starea Naţiei este cenzurată de conducerea TVR


Citeşte şi: Instanţa: TVR a rupt abuziv contractul cu Pătraru. Zeci de mii de euro penalităţi. Decizia nu e definitivă


Citeşte şi: Ziariştii de la Ştirile TVR: Îi solicităm Doinei Gradea să-şi ceară scuze! Nu suntem hateri de profesie


Citeşte şi: Dragoş Pătraru, înregistrări noi cu Doina Gradea. Şefa TVR, scandalizată că un reporter a întrebat Comisia Europeană despre legile justiţiei: „Băi, m-am *** pe mine, mi-aduc aminte pe vremuri când l-am dat afară pe Mândruţă!”

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șerban Șerban
    Nu Simona, scandalagii d-alde voi nu citesc articolele astea. Oamenii normali la cap o fac. Ce să scrie despre emisiunea aia seacă? Că "vai ce povești triste vor avea unii", "vai dar ce povești și mai triste vor avea alții", etc.
  • SIMONA SIMONA
    Z,nu ma refer la asta,ci la altele pe care nu le citește nimeni,astea ar fi niste subiecte care vor fi citite....e mai bine pt ei ,nu pt mine
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Vin vremuri grele pentru Doinita. Procese pierdute, vor urma chemări, vizite,invitații pe la DNA și suratele acestuia, falșii prieteni, favoriții si argatii o vor parasi. Un nou început, deloc fericit, pentru Gradena.
  • Z Z
    De ce e o prostie? E o știre despre media. Ce-ar putea să scrie despre Românii au talent? Îți spun eu : mâine e semifinala RAT, vor apărea pe scenă niște cantaciosi, dansatori, câțiva contorsionisti, poate chiar și mentalisti. Ca întotdeauna, Pavel Bartos va râde necontrolat.
  • SIMONA SIMONA
    Pagina de media ,in loc sa publicati articole de genul mai degrabă ati face ceva mai important,de exemplu mâine e semifinala live RAT,antena 3 are grafica noua,studio nou,de sâmbătă viitoare începe next star iar voi scrieti toate prostiile

Trimite un comentariu

sus