Skip to main content

PROCES. Curtea de Apel. TVR a pierdut şi Apelul cu Pătraru! Contractul cu realizatorul a fost rupt abuziv

 
PROCES. Curtea de Apel. TVR a pierdut şi Apelul cu Pătraru! Contractul cu realizatorul a fost rupt abuziv

TVR a pierdut şi "runda a doua" în procesul cu Dragoş Pătraru. După ce, în primă fază, instanţa a decis, pe fond, că TVR a întrerupt abuziv contractul cu Dragoş Pătraru, Curtea de Apel a respins apelul făcut de TVR împotriva sentinţei.

Publicitate

Vineri, 16 iulie, Curtea de Apel i-a dat câştig de cauză lui Dragoş Pătraru.

Vine şi cu o decizie importantă în plus: pe lângă daunele pe care trebuie să le plătează realizatorului, TVR trebuie să achite şi dobânzi penalizatoare, calculate de la ruperea contractului.

Decizia Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs.

Detalii, în continuare:

În primă fază, în octombrie 2019, Tribunalul Bucureşti a constatat "caracterul abuziv al rezilierii unilaterale" de către TVR a contractului cu Dragoş Pătraru. A obligat instituţia publică la aproape 30.000 de euro daune, însă a respins plata dobânzilor.

TVR a contestat decizia Tribunalului Bucureşti la Curtea de Apel.

Ce a decis vineri, 16 iulie, Curtea de Apel:

- a respins apelul formulat de TVR

- a dispus că rezilierea contractului cu Dragoş Pătraru la 27 iulie 2018 a fost "din culpa TVR"

- Cel mai important: pe lângă plata daunelor stabilite de Tribunal (30.000 de euro, adică 141.800 de lei), TVR trebuie să plătească şi dobânzi penalizatoare calculate de la 27 iulie 2018 până la data plăţii efective a daunelor.

- TVR trebuie să plătească cheltuielile de judecată în favoarea lui Dragoş Pătraru: în jur de o mie de euro (5276,71 lei, mai exact).

Avocaţi:

  • Dragoş Pătraru a fost reprezentat la Curtea de Apel (ca şi la instanţa de fond) de avocaţii de la Găurean & Asociaţii: Bogdan Găurean şi Alex Dinel.

 

  • TVR a fost reprezentată de avocaţii de la Zamfirescu Racoti Vasile & Partners. Doar pentru Apel, cheltuielile TVR cu avocaţii au fost de 3.500 de euro (17.000 de lei).

Hotărârea Curţii de Apel:

Background:

Conducerea TVR a decis să rezilieze unilateral contractul cu Dragoş Pătraru, în iunie 2018, după ce Pătraru a vorbit despre "politrucii" din TVR şi despre situaţia instituţiei.

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv.

Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns”, spuneau atunci reprezentanţii TVR, într-o declaraţie de presă.

Citeşte şi: Instanţa: TVR a rupt abuziv contractul cu Pătraru. Zeci de mii de euro penalităţi. Decizia nu e definitivă

Pătraru, câştig de cauză şi în faţa fostei şefe a TVR Doina Gradea

Decizia Curţii de Apel vine la două luni de la un alt proces câştigat de Pătraru (în primă instanţă), de data aceasta cu fosta şefă a TVR, Doina Gradea.

Pătraru a fost dat în judecată de Doina Gradea după ce realizatorul publicat o serie de înregistrări cu Doina Gradea cu mai multe fragmente de discuţii pe care acesta le-a avut cu Doina Gradea şi cu Eduard Dârvariu, directorul TVR 1.

Pe înregistrări, Doina Gradea îi numea pe jurnaliştii de la TVR „hateri”, iar pe o altă jurnalistă, care o deranjase cu întrebări pe Gabriela Firea, o numise „cap de porc”.

La câteva luni după publicarea acestora, Doina Gradea l-a dat în judecată pe Dragoş Pătraru cerându-i despăgubiri, cu titlu de daune morale, în valoare de 201.000 de lei. Dar şi pe Septimiu Sărăţeanu, care a povestit că i-a dat lui Pătraru mai mult discuţii pe care le-a avut cu Gradea.

Citeşte şi: Dragoş Pătraru câştigă procesul cu Doina Gradea, după ce a publicat înregistrări cu fosta şefă a TVR. Sentinţa nu este definitivă

VIDEO. Dragoş Pătraru într-unul din clipurile despre TVR

Citeşte şi:

TVR a rupt contractul cu Dragoş Pătraru. Realizatorul, notificat de rezilierea contractului

Ce spune notificarea trimisă de TVR lui Pătraru. Textul, integral. "Afirmaţiile dvs încalcă clauzele contractuale"

Şapte membri din Consiliul de Administraţie al TVR se delimitează de Doina Gradea în scandalul Starea Naţiei

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Pila Liviu Pila
    postaca livia se pare că nu a auzit în viața ei de Gullit, nici nu știe cum se scrie corect. Stă în biroul ei din TVR toată ziua, freacă menta pe banii statului și comentează că alții sunt proști, deși ea demonstrează în scris că ar fi trebuit să fie maximum vânzătoare la Auchan.
  • Lipia Vila Lipia Vila
    Ca adevărată Livia Pila cer sa fie banata falsa Livia Pila.
  • Ando22 Ando22
    Cu siguranță cei vinovați trebuie să plătească pagubele din propriul buzunar. De ce să plătesc eu, Ando22, bani pentru deciziile proaste luate de Doina Gradena?
  • DODO DODO
    numai ca patraru nu mai e patraru ci un populist cu tenta socialista cu mari lacune in cunoasterea mecanismului economiei
  • livia pila livia pila
    Ca adevărată Livia Pila cer ca numita Gradea Doina și ceata ei de susținători sa fie puși la plata. Si demiși din toate structurile TVR. Afara și cu Gulit, și cu marxista Tompea, și cu Amza, și cu Shalit, și cu Roxana Ionescu, și cu Blebea, și cu Ivascu. Afara și sa fie deferiti justiției. Cit mai grab
  • Abonatul TVR Abonatul TVR
    Livio, Patraru a adus ceva nou în TVR poate dacă te informai mai bine și nu ascultai sifoane aflai ca plățile erau făcute din publicitatea atrasa nicicum din bugetul TVR cum iau celelalte lipitori. În fiecare emisiune se ruga sa nu schimbi canalul la final tocmai din cauza politici TVR de a da publicitate la începutul și finalul emisiunilor. TVR nu se va schimba niciodată la fel ca politica românească, o sa fie lipitoarea la buget unde se spala banii partidelor la putere și ies la pensie ratații din TV. Am vrea sa vedem la toate emisiunile conceptul lui Patraru... iti garantez ca nici 1% nu o sa reziste mai mult de 1 luna!
  • Livia Pila Livia Pila
    Dar cand a fost incheiat contractul, nu a fost incheiat abuziv? Caci Patraru, la fel ca multi, a venit pe combinatie in TVR, in ambele cazuri. Nu a participat la nici un concurs de formate, a venit si el pe line de baieti cu ochi albastri. Asa ca degeaba s-a victimizat si lamentat. Ar trebui sa raspunda pe al Irina Radu care i-a inchiat un astfel de contract extrem de dezavantajos pentru TVR. Iar Patraru a urmarit tot timpul propria bunastare, s-a imbogatit pe spinarea unei emisiuni in care isi bate jos de populatie. Halal avertizor public!
  • livia pilă livia pilă
    Si iar plateste TVR oalele sparte de numitii Gradea Doina, Dirvariu Edurd supanumit Gulit. Tompea Carla si ceata pesedista din fostul CA, aidcă Ghitulescu Bogdan, Vornicu Shalit Smaranda, Blebea Catalin, Ivascu Camelia, plus jurista Ionescu Roxana. De ce nu li se imputa banii acestor prădători? De ce mai au astai dreptul să mai calce si sa mai ia lefuri babane pe degeaba din institutia de care și-au batut joc sistematic? De ce Saseanu Ramona ii lasa sa piardă pe mai departe vremea și să fie plătiți?

Trimite un comentariu

sus