Skip to main content

TVR anunţă grilele de toamnă. Bogdan Muzgoci, care a fost la matinal, are talk-show zilnic la TVR 1. Liana Stanciu aduce o nouă emisiune la TVR 2

 
TVR anunţă grilele de toamnă. Bogdan Muzgoci, care a fost la matinal, are talk-show zilnic la TVR 1. Liana Stanciu aduce o nouă emisiune la TVR 2

Cum arată grilele posturilor TVR în această toamnă. Postul public anunţă că se va concentra pe „publicistică”, pe subiectele sociale care îi preocupă pe români, teme sensibile precum consumul de droguri şi alcool şi la stimuli veniţi din mediul online.

Publicitate

Una dintre premierele Televiziunii Române, emisiunea „Punctul critic”, difuzată la TVR 1, cu Bogdan Muzgoci prezentator.

O altă premieră poate fi urmărită la TVR 2, „Puternici, împreună” (de luni până joi, de la ora 20.00), moderată de Liana Stanciu. 

Paginademedia prezintă detalii despre grilele de toamnă la posturile TVR 1, TVR 2, TVR Cultural şi TVR 3:

TVR aduce un nou talk-show, cu Bogdan Muzgoci

Una dintre premierele Televiziunii Române, emisiunea talk-show „Punctul critic”, difuzată la TVR 1, moderată de Bogdan Muzgoci, care până recent a prezentat matinalul de la TVR 1. 

Co-moderator al fiecărei ediţii va fi unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii de marcă din TVR, bun cunoscător al temei discutate, anunţă postul public.

„Creşterea consumului de droguri în rândul tinerilor în România”; „relaţia oamenilor cu inteligenţa artificială”; „dependenţele de alcool şi de jocuri de noroc”; „reţelele sociale, înger sau demon” se numără printre temele de discuţie abordate la „Punctul critic”, în prima săptămână de emisie. 

„Câştigă România!” revine la TVR 1 cu un sezon diferit, într-un nou format, după cum Paginademedia.ro a anunţat în premieră încă de ieri. 

Emisiunea va avea doar o ediţie pe săptămână, în loc de patru cum era până acum, iar concurenţii sunt „dintre cei mai carismatici şi bine pregătiţi din cele 12 sezoane şi peste 600 de ediţii de până acum”. Emisiunea va avea o durată de 75 de minute şi va fi transmisă o dată pe săptămână (luni, ora 21.00).

Emisiunea „Dosar România” (TVR 1, joi, ora 21.00) revine cu un nou sezon, într-o nouă formă, cu documentare şi dezbateri difuzate alternativ. Noul sezon îl are prezentator pe jurnalistul Mihai Rădulescu. 

Seria începe cu documentarul „De la marginea lumii”, care tratează situaţia persoanelor adulte cu autism şi continuă cu subiecte precum: povestea unui bărbat, ajuns om de afaceri, care şi-a trăit copilăria în canalele Bucureştiului; ce se ascunde în spatele Complexului Energetic Oltenia; ce ascunde un film artistic, un making-of al filmului ”21 de rubini” etc.

Prima dezbatere din cadrul programului - „Adevărul despre Arsenie Boca” îşi propune să scoată la lumină povestea acestui personaj, a cărui existenţă a fost transformată într-un mit ce se proiectează ca un adevărat fenomen religios.

Emisiunea Vis sau Realitate, prezentată Sebastian Ţopescu, fiul regretatului comentator Cristian Ţopescu, a primit şi ea un loc în grila postului public, în prime-time, lunea de la ora 22.30. În primăvară, emisiunea era difuzată duminica, de la 16.30.  

Din grila TVR 1 nu vor lipsi sezoane noi ale emisiunilor „Ţară, ţară, cine eşti?”, „Dincolo de alb şi negru”, „Breaking Fake News”, „Garantat 100%”, „Exclusiv în România”, „Copiii spun”, „Vedeta familiei”, „Gala umorului”, „Nocturne”.

Liana Stanciu prezintă emisiunea „Puternici, împreună”, la TVR 2

TVR 2 va avea o emisiune în prime-time, în timpul săptămânii. Este vorba despre „Puternici, împreună” (de luni până joi, de la ora 20.00), moderată de Liana Stanciu, o producţie ce pune faţă în faţă oameni obişnuiţi şi personalităţi publice care trec prin situaţii de viaţă asemănătoare.

„Ce faci când cineva drag nu se mai poate îngriji singur şi trebuie să-l duci într-un centru?

Ce faci când ai un copil cu rezultate excepţionale într-un domeniu şi nu te ajută nimeni să-l duci spre performanţă?

Ce este burnout-ul şi cum ne afectează?”

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute în cadrul producţiei. 

Alături de programele consacrate „Teleşcoala” (luni - vineri, ora 15.00) şi „Cursa prin istorie” (sâmbătă, ora 17.00), telespectatorii TVR 2 au la dispoziţie două noi emisiuni dedicate educaţiei: „Educaţia la putere” (de marţi până vineri, ora 16.00) şi Universitaria” (duminică, ora 12.00), cu informaţii de actualitate din acest domeniu.

„Educaţia la putere” este o dezbatere destinată celor interesaţi de temă, dar şi celor implicaţi în sistem, iar „Universitaria” este singura emisiune  despre mediul academic din România, care ne va informa despre programe, burse şi proiecte europene.

Emisiunile bine cunoscute ale postului TVR 2, „Drag de România mea, „Rivalii”, „D’ale lui Mitică”, „Mic dejun cu un campion” sau programul pentru cei mici „Opera comică” revin cu o serie de ediţii noi.

TVR Cultural aduce evenimente culturale

La TVR Cultural, iubitorii muzicii clasice au parte de evenimente culturale premium – concerte, spectacole de operă, operetă, balet sau dans contemporan şi întâlniri cu artişti apreciaţi de publicul din întreaga lume, precum Luciano Pavarotti şi Placido Domingo, David Garrett, pianiştii Yuja Wang, Lang Lang şi Daniil Trifonov, flautista Ana de la Vega.

Tot la TVR Cultural, telespectatorii vor putea urmări „Jurnalul Cultural” (luni – vineri,  ora 21.00) şi „Capitală Culturală” (vineri, ora 22.00), dialogurile dintre Cătălin Ştefănescu şi personalităţi din diferite domenii: dirijorul Cristian Măcelaru, balerina Francesca Velicu, renumitul bariton George Petean etc.

Marius Constantinescu şi Mirela Nagâţ vor avea alţi invitaţi în platou la „Intrare liberă” sau „Ediţie limitată”.

TVR 3 aduce actualitatea regională la nivel naţional

Ştiri locale, informaţii utile, divertisment, atracţii şi zone turistice vor fi prezentate în prim-plan de jurnaliştii Studiourilor Teritoriale ale TVR, în noi sezoane ale unor emisiuni precum „Forum economic”, „Lumea de aproape”, „NutriInfo”, „Călător de meserie”.

Telespectatorii pot intra în direct, în continuare, cu moderatorul Tudor Barbu, în emisiunile „Se întâmplă acum” şi „La sfatul popular”, pentru a dezbate subiectele fierbinţi ale zilei.

De asemenea, TVR va difuza corespondenţe în timp real din ţară şi din cele mai fierbinţi zone ale lumii (Ucraina, Israel), dar şi o serie de evenimente sportive premium (Liga Campionilor la polo masculin, Jocurile Olimpice 2024 de la Paris etc.), spectacole folclorice, teatru tv, interviuri cu personalităţi din diverse domenii, capodopere cinematografice, seriale şi documentare în premieră.
 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus