Skip to main content

Realitatea se mută, după ce a primit ordin de evacuare. Emisia din noul studio, chestiune de zile

 
Realitatea se mută, după ce a primit ordin de evacuare. Emisia din noul studio, chestiune de zile

EVACUARE. Ordin de evacuare pentru posturile Realitatea din clădirea Willbrook. Mutarea este în plină desfăşurare, iar emisia dintr-un nou sediu (la care se lucrează de peste trei ani) este o chestiune de zile.

Publicitate

Mutarea vine după mai multe dispute pe care le-au avut de-a lungul timpului proprietarii clădirii (compania Acarta) şi postul de televiziune Realitatea TV. 

"Societatea care operează Realitatea TV trebuie să evacueze sediul actual din clădirea Willbrook din cauza unor datorii",  a scris g4media, după ce "la sediul actual al televiziunii au venit executori judecătoreşti".

Reporterii Paginademedia.ro au fost astăzi la clădirea Willbrook, de unde Realitatea TV (acum Realitatea Plus), emite din 2011 (anul "schismei" Sorin Ovidiu Vîntu-Sebastian Ghiţă). 

Ce a aflat Paginademedia.ro la faţa locului:

- ordinul de evacuare a fost primit în cursul zilei de vineri, iar în weekend a început mutarea.

- executorul judecătoresc era la postul de televiziune, împreună cu doi jandarmi, pentru a asigura procesul de evacuare. Procesul se desfăşura în linişte.

- unul dintre studiourile Realitatea Plus a fost deja închis. Postul de televiziune de ştiri funcţionează într-un singur platou în prezent.

- o parte dintre angajaţii Realitatea TV sunt deja în noul sediu, care se pregăteşte de doi ani. Chiar şi astăzi au avut loc teste în noul sediu, aflat pe Strada Frumoasă, în zona Piaţa Victoriei, într-o clădire deţinută de Maricel Păcuraru, proprietarul Posturilor Realitatea (Plus, Sport şi Star).

Emisia din viitorul sediu este o chestiune de zile, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro. Sediul este în amenajare din 2019. În primăvara acelui an, angajaţii Realitatea TV au primit, într-o dimineaţă, o hârtie prin care li se spunea că nu vor mai avea acces în clădire. Până la urmă, televiziunea a rămas în Willbrook.

GALERIE FOTO. Sediul în care se vor muta posturile Realitatea:

O istorie agitată: note de evacuare, procese şi "arbitraj" de la CNA

Evacuarea Realitatea TV din sediul de la Willbrook vine după ani de conflicte între postul TV şi proprietarul clădirii, compania acarta. Paginademedia.ro le-a relatat de-a lungul timpului:

Iulie 2021: Proprietarul Willbrook acuză Realitatea în faţa CNA: "emite în lipsa unui contract de închiriere".

Compania Acarta a sesizat forul audiovizual că, din 2019, nu mai există niciun contract de închiriere pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea postul Realitatea TV.

Răspunsul CNA? Pe scurt "nu e de competenţa noastră". "Când am autorizat studioul, în 2015, exista un contract valabil." În 2021, acţionar al postului nu mai apărea Cozmin Guşă, doar familia lui Maricel Păcuraru.

Citeste şi: Probleme cu sediul Realitatea. Proprietarul clădirii de unde emite staţia: „Emite în lipsa unui contract de închiriere”

Aprilie 2019: Angajaţii Realitatea, primiţi cu note de evacuare

În dimineaţa zilei de 23 aprilie 2019, încă de la orele 5.30-6.00, la intrarea în sediul de televiziune, angajaţii au primit câte o hârtie în care li se spunea ca nu vor mai avea acces în clădire. Angajaţii erau anunţaţi că "au voie să intre numai in scopul preluării bunurilor". 

Până la prânz, situaţia a fost detensionată, iar cei care împărţeau biletele la intrare au plecat. Povestea, aici.

În acelaşi an, Realitatea a început amenajarea unui nou sediu, într-o clădire deţinută de patronul postului, Maricel Păcuraru.

Citeşte şi: Angajaţii Realitatea TV, note de evacuare la intrarea în sediu

Mai 2015: Evacuare oprită în instanţă

În urmă cu şapte ani, Realitatea a fost la un pas să fie evacuată de la Willbrook, pe fondul restanţelor la plata chiriei. 

Ca urmare a unei ordonanţe preşedinţiale, Realitatea TV a obţinut în instanţă dreptul de a rămâne în continuare în sediul din zona Otopeni. În 2015, postul Realitatea TV trecuse deja de doi ani la Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru.

Citeşte şi: Realitatea TV scapă de evacuarea din Willbrook printr-o decizie a instanţei

Octombrie 2011: anul marii schisme Ghiţă-Vîntu

Realitatea TN începea să emită la Willbrook, după unul dintre cele mai spectaculoase momente ale istoriei media din ultimii 30 de ani.

În timp ce vechea Realitatea TV ("aripa" Sebastian Ghiţă) emitea un program, din Casa Presei, emisia s-a întrerupt brusc şi pe aceeaşi frecvenţă a apărut un alt program cu sigla Realitatea TV. Semnalul era ridicat de la Willbrook, de către "aripa" Sorin Ovidiu Vîntu - Elan Scwartzenberg.

Toată povestea, relatată de Paginademedia.ro, AICI şi AICI.

Citeşte şi: Marea schismă s-a produs: Realitatea TV a început să emită din studiourile de la Willbrook. Birourile din Casa Presei, sparte în această noapte

Citeşte şi: VIDEO. Un an de când Realitatea s-a rupt în două

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adriana Adriana
    Cea mare e cu Domnul, iar cea mica e numai ifose si scame. Vai de cozonacul lor !
  • dan dan
    Fetele lui tăticu îngroapă această televiziune. Foștii invitați, colaboratori o evită.
  • jk jk
    Gusa nici macar SD nu e.Nu are nevoie la radio Gold FM.Ba da,mai e,la GhițăTV
  • Anti putin Anti putin
    Gusa poate repeta prostiile lui Putin si in format SD. Oricum nu se uita decat cei cu nivel intelectual coborât lă nivelul lui.
  • jk jk
    @geo din cate stiu nu e aprobat,dar poate si aici e chestie de cateva zile
  • geo geo
    CNA a aprobat trecerea pe noul sediu ? Pot emite de acolo fara acordul CNA ?
  • an an
    Realitatea a emis dintr-un sediu care se afla intr-un fost complex comercial in zona Republica, fix deasupra unei gari de tren, deci nu prea conteaza sediul.... asteptam de la Realitatea sa vina cu o modificare a studiourilor, nu sa mute recuzita.... Pachetul grafic, iarasi, e foarte modest.... Celelalte posturi din grup - Realitatea Sportiva si Realitatea Star (mergea mai bine denumirea de Realitatea Mondena...sau sa fi spus si la Realitatea Sportiva - Realitatea Sport si Realitatea Plus sa ceara modificarea in Realitatea Stiri sau Realitatea News...) merg pe redifuzari si cam atat... Realitatea Plus nu este HD, celelalte posturi care nu au content propriu decat foarte putin, ruleaza HD... Haideti si cu HD-ul...

Trimite un comentariu

sus