Skip to main content

EXCLUSIV. Cameramanul Sorin Mişcoci, şef la Euronews. Ce va face?

 
EXCLUSIV. Cameramanul Sorin Mişcoci, şef la Euronews. Ce va face?

EXCLUSIV Paginademedia. Cameramanul Sorin Mişcoci a intrat în echipa viitorului post de televiziune Euronews România. El este manager de producţie al staţie de ştiti care urmează să fie lansată.

Publicitate

Din această poziţie, Mişcoci va coordona toată activitatea de producţie a Euronews, atât din punct de vedere logistic, cât şi administrativ. Practic, tot ce ţine de producţia de ştiri, dar şi filmările de pe teren, intră în coordonarea lui Sorin Mişcoci.

Sorin Mişcoci are o relaţie îndelungată cu reţeaua internaţională de ştiri. De aproape 20 de ani, a colaborat în calitate de corespondent Euronews pentru România. A făcut echipă cu Marie Jeanne Ion, şi ea parte acum a echipei Euronews (este director de programe).

Proiectul Euronews a atras şi o serie de operatori de la posturile de pe piaţă. Câteva nume:

- Adi Burca, operator care a lucrat la ştiri, la Pro TV, dar şi la emisiunea lui Cătălin Măruţă

- Elena Cosma, cu experienţă la Digi 24 şi la Pro TV

- Răzvan Nicolescu, care a trecut pe la Digi 24, Aleph News, Telekom Sport şi Realitatea

- Adrian Ghiţă, de la Antena 3

Carte de vizită Sorin Mişcoci:

Cameramanul Sorin Mişcoci a intrat în atenţia publică în 2005, când a fost răpit, în Irak, împreună cu Marie Jeanne Ion şi cu Ovidiu Ohanesian. Pe atunci lucra la Prima TV.

Doi ani mai târziu, a trecut pe poziţia de cameraman Administraţiei Prezidenţiale, la finalul lui 2007, pe când preşedinte era Traian Băsescu. A stat 13 ani la Cotroceni.

La Cotroceni, Sorin Mişcoci a fost cel care a iniţiat şi a realizat, în urmă cu peste zece ani, sistemul unic de transmisie de la Administraţia Prezidenţială: prin acest sistem, posturile TV interesate se puteau lega direct la semnalul video de la conferinţele ţinute la Preşedinţie.

Înainte de Prima TV, Sorin Mişcoci a fost corespondent de Sibiu pentru posturi precum Prima TV şi Pro TV.

Citeşte şi: Cine sunt şefii Euronews România? Cristi Coman şi Mari Jeanne Ion, printre ei. Lista completă

Citeşte şi: Cine mai merge la Euronews? Plecări din Pro TV şi de la Antena 3. Şi Vitalie Cojocari a trecut concursul


Cine sunt şefii? Cristi Coman, Bebe Nicola şi Mari Jeanne Ion, printre ei


Euronews România şi-a anunţat şi şefii, în luna septembrie a anului trecut. Printre aceştia se numără şi jurnalistul Cristian Coman, care va fi şeful News Desk-ului şi redactor-şef adjunct. Coman are peste 29 de ani de experienţă la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR. 

Bebe Nicola, fost Prima TV, Digi 24 şi Gândul, e şi el implicat în proiect. E unul dintre cei trei producători executivi. 

De asemenea, Mari Jeanne Ion este directorul de programe. 

Echipa de management a postului este formată din opt oameni, la care se adaugă şi redactorul-şef Andra Miron Diaconescu. Aceasta din urmă a fost anunţată la începutul anului trecut, după cum Paginademedia.ro scria în exclusivitate atunci

Citeşte şi: Euronews şi-a luat şef la vânzări cu experienţă la Pro TV


Euronews şi în România


În luna ianuarie anul trecut, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.


Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • euroman euroman
    @Leo - Hai sa aud ce mai cometezi acum? Vezi si despre licitatia cu cantec a echipamentului tehnic, caiet de sarcini cu dedicatie!
    https://newsweek.ro/investigatii/euronews-romania-o-televiziune-platita-din-bani-publici-romanesti-dar-controlata-de-la-budapesta
  • Euroman Euroman
    @Leo - Mare minune ca si Euronews Romania sa nu aiba aceeasi soarta cu SigmaTV, sub marele patronaj al UPB! Bugetul anual de functionare trebuie asigurat de UPB, lasand deoparte alte mici intrari de publicitate si sponsorizari de la partide, asa ca multa bafta. Umflati bine costurile cu salariile ca cei de la Aleph, ca de intrari o sa se ocupe statul, din banii contribualilor. Spor la munca si la tocat bugetul alocat!
  • Leo Leo
    Euroman, greșit! Proiectul EuroNews a început in vara anului trecut (2021) si durează pt că sunt în amenajări doua etaje uriașe din Leu'. S-au achiziționat și sculele, mai sunt câteva detalii de pus la punct. In plus nu tine de UPB data lansării cat tine de firma "mama"!

    Hai sa nu vb prostii doar că sa ne aflam în treabă. Ai fost acolo cumva, ști tu ce nu știu eu? Eu am fost pe acolo încă de când sa "demolat" SigmaTv și au început apoi amenajările pt nouă tv.

    Că e o porcărie editoriala (mă refer la conducere) asta DA, dar nu și restul. As mai avea de dat detalii dar nu este cazul.

    Ar fi ok daca nu am mai da cu păreri în stânga și în dreapta că la piata. Și încă un lucru, se vb spre sfârșitul lui 2021 de salarii ce pornesc de la 5000 lei. Nici asta nu o știai este?
  • Euroman Euroman
    Se fac 2 ani, poate mai multi, de cand se lucreaza la proiectul Euronews Romania, si incep sa cred ca singura menire este tocarea bugetului alocat de la stat, altfel nu-mi explic de ce nu au resusit sa-l porneasca pana acum. Toate televiziunile particulare au finalizat proiectele lor in max 6-12 luni, proiect tehnic, achizitie de echipamente, inchiriere si compartimentare sediu, instalare, punere in functiune, angajari, probe si traininguri cu angajatii pe noile sisteme, etc. Astia de la UPB se screm sa dea drumul la franciza asta de parca vor intentionat sa nu-i dea drumul vreodata. Si cand o sa-i dea drumul o sa fie o mare basina! Un studio cu 6 camere, o regie si un MCR, fara up-link-uri, nu sunt in stare sa finalizeze. Alooo, se aude acolo la marele integrator de sisteme TV. Euronews Romania are aceeasi soarta cu autostrazile din Romania, sub marele patronaj al statului!
  • Soby Soby
    @Marius, sau un fel de Digi 24, care postul este în moarte clinică din 2019. 7 jurnaliști de la Digi 24 ar fi părăsit postul pentru Euronews România din câte știu eu și din informațiile mele.

    Audiența postului Euronews România va fi la fel ca cum a fost audiența postului TVR Info/TVR News până ca TVR News să se închidă de tot în 2015.
  • Marius Marius
    Un alt Tvr ca salarii uriase dar care o sa aiba audiente mici mici mici. Asta este o alta cumetrie/furaciune la care autoritatile din Romania inchid ochii pentru ca toti castiga bani. Miscoci daca este asa de bun de ce nu s-a angajat la Pro tv?!?
  • Leo Leo
    @Raducul ți-ai dat seama și tu? :)))
  • Soby Soby
    @margo, se va ocupa de site-ul euronews.ro? (Dacă va exista)
  • margo margo
    chiar, ce mai face ohanesian?
  • Mircea Barbulescu Mircea Barbulescu
    Ba, eu zic să îl luați și pe Omar Haisam sa fie echipa completa.
  • Raducul Raducul
    stirea adevarata e ca asa zisul concurs de la Euronews e o facatura, o farsa, o cumetrie. ca toate joburile la stat in Romania. se stiu de luni de zile oamenii care trebuiau sa ocupe posturile. de aia si procedura de aplicare e atat de stufoasa. despre experienta si alte glume nu are rost sa discutam. in Romania cand se deschide o televiziune noua e ca la nuntile de la tara. suna nașu Sandel toti finii si e gata echipa. din pacate presa e ca tara. infecta. sper ca aia de la Lyon sa afle ce se intampla la Bucuresti...
  • bugetarul ofilit bugetarul ofilit
    Deci, bugetari! Visul oricarui roman de a se angaja la stat. Romanian Dream comes through.
  • Soby Soby
    Am crezut că s-a dat știrea legată de cei 7 jurnaliști de la Digi 24 plecând la Euronews România și 1-2 jurnaliști de la România TV au părăsit postul pentru Euronews România, dar de fapt, s-a dat știrea asta.

Trimite un comentariu

sus