Skip to main content

TVR mai pierde un proces cu MediaSind. Acţiunea, deschisă pe vremea Doinei Gradea

 
TVR mai pierde un proces cu MediaSind. Acţiunea, deschisă pe vremea Doinei Gradea

Sindicaliştii de la MediaSind au câştigat un nou proces cu Televiziunea Publică. În respectiva speţă, TVR cerea daune de un euro, susţin sindicaliştii. 

Publicitate

Cererea de chemare în judecată, intentată când preşedinte al televiziunii era Doina Gradea, a fost respinsă de instanţă. 

Judecătoria Sectorului 1 a hotărât să respingă cererea „ca fiind neîntemeiată”, conform Portalului Instanţelor de Judecată

Decizia nu este definitivă, iar TVR poate face apel. 

Remintim că postul public are un nou preşedinte interimar. Ramona Săseanu (propunerea PNL) a devenit noul preşedinte intermeriar al TVR la începutul lunii mai, după ce Doina Gradea a fost demisă. 

Reprezentanţii MediaSind susţin că au fost daţi în judecată în urma „comunicatelor şi reacţiilor publice pe care organizaţia le-a avut”, după cum afirmă aceştia.

De asemenea, acuză că TVR ar fi plătit 18.000 lei unor avocaţi din afara TVR, pentru a reprezentan instituţia în proces. MediaSind susţine că o ordonanţă de urgenţă a Guvernului interzice instituţiilor publice care deja au departament juridic propriu (cum e şi cazul TVR) să cumpere servicii juridice de consultanţă din exterior.

De-a lungul ultimilor ani, MediaSind şi TVR au dus o adevărat luptă în instanţă, cu multe procese deschise intentate de fiecare dintre părţi. De pildă, Curtea de Apel a dat câştig de cauză sindicaliştilor în procesul în care instituţia era acuzată că nu a dat informaţii de interes public. În altă speţă, Tribunalul Bucureşti a respins o acţiune a SRTV prin care se contesta legitimitatea MediaSind.

Un alt exemplu: TVR a fost obligată de instanţă să publice lista colaboratorilor din ultimii ani.


TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


MediaSind: TVR, obligată de instanţă să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mile Mile
    Închideți tvr imediat
  • Livia Pila Livia Pila
    Gradea ar trebui sa plătească din buzunarul ei onorariile avocaților. Gradea se cuvine sa ajungă pe mana DNA.

Trimite un comentariu

sus