Skip to main content

Vrem informațiile! TVR, alt proces pierdut cu sindicaliștii MediaSind. Decizia este definitivă

 
Vrem informațiile! TVR, alt proces pierdut cu sindicaliștii MediaSind. Decizia este definitivă

Nou proces pierdut de TVR în fața sindicatului MediaSind. Curtea de Apel a dat câștig de cauză sindicaliștilor în procesul în care instituția era acuzată că nu a dat informații de interes public. MediaSind are aproximativ 16 procese deschise contra TVR-ului, spun reprezentanții organizației. 

Este vorba despre informațiile legate de „rapoartele și măsurile impuse de inspectorii Curții de Conturi în urma verificărilor activității financiare din mandatul președintelui-director general Doina Gradea”, pe care MediaSind le-a cerut. 

Publicitate

Decizia este difinitivă și obligă TVR-ul, care făcuse recurs, să dea MediaSindului informațiile cerute. 

„Admite excepţia tardivităţii motivelor suplimentare de recurs invocate în cadrul dezbaterilor, constatându-le nule în consecinţă.

Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta-pârâtă la plata cheltuielilor de judecată către intimatul-reclamant în sumă de 1500 lei, reprezentând onorariu de avocat. Definitivă”, potrivit deciziei Curții de Apel. 

Ce informații au cerut cei de la MediaSind și TVR a refuzat să le comunice, în continuare, conform sindicaliștilor:

1. Rapoartele și măsurile impuse de inspectorii Curții de Conturi în urma verificărilor activității financiare din mandatul președintelui-director general Doina Gradea.

2. Ce sancțiuni s-au acordat și în ce cuantum?

3. Ce măsuri a luat conducerea TVR pentru remedierea ilegalităților semnalate, precum și pentru recuperarea prejudiciilor create.

Nu este primul proces câștigat de MediaSind. În urmă cu o lună, Tribunalul București a respins o acțiune a SRTV prin care se contesta legitimitatea MediaSind. 

Reamintim că războiul dintre MediaSind și TVR se dă pe mai multe planuri, inclusiv în instanță. TVR a anunțat că dă în judecată organizația încă din luna iunie, după cum Paginademedia.ro a scris, aici. Este vorba chiar de speța în care instanța s-a pronunțat astăzi.

Un alt exemplu: TVR a fost obligată de instanță să publice lista colaboratorilor din ultimii ani, AICI.


TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


MediaSind: TVR, obligată de instanță să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Toate aceste procese pierdute sunt plătite din buzunarul propriu de Gradea Doina, de Ionescu Roxana, de Radu Mircea si de ceilalti vinovati din TVR? Cit va mai fi mentinută în funcție cetăteana asta, plasata in post de PSD si de Dragnea? Care e baza legală în virtutea căreia a ajuns purtător de vorbe șef numitul Radu Mircea?

Trimite un comentariu