Skip to main content

SURPRIZA sfârşitului de an. Discovery reintră pe reţeaua RCS

 
SURPRIZA sfârşitului de an. Discovery reintră pe reţeaua RCS

UPDATE. Canalele care intră în grila RCS vor fi Discovery, TLC, E! Entertainment, Cinemax 2, Discovery HD şi HBO 2 HD.

Publicitate

După patru ani de absenţă, posturile Discovery revin în reţeaua RCS, dar şi pe platforma DTH Digi. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, e o chestiune de zile până când posturile vor fi din nou în reţeaua RCS, atât pe cablu, cât şi pe DTH.

Contactaţi de paginademedia.ro reprezentanţii Discovery nu au comentat informaţia, iar cei ai RCS&RDS nu au putut fi contactaţi până la ora publicării acestei informaţii.

ISTORIA CONFLICTULUI. RCS&RDS a scos Discovery Channel din grila DTH Digi în ultima săptămână din noiembrie 2012 după ce a expirat contractul de retransmisie. RCS&RDS a refuzat să-l mai prelungească, precizând că Disocvery este de trei ori mai scump decât alte canale similare, „în condiţiile în care postul are o audienţă de 1%”. Pe 1 decembrie posturile Discovery au ieşit şi din reţeaua de cablu. Principalele posturi ale Discovery, Discovery Channel şi Animal Planet, au fost înlocuite la momentul respectiv cu BBC Entertainment şi Digi Animal World. Ulterior, în locul Discovery Channel, RCS a introdus History, care a avut o creştere importantă de audienţă graţe acestei mutări.

Decizia celor de la RCS&RDS a atras un val de proteste în mediul online. A fost lansată şi o petiţie online care a atras, la momentul respectiv, peste 30.000 de semnături. Discovery a trimis la sediul central al RCS&RDS cutiile cu petiţii însă compania a refuzat să primească coletul, după cum paginademedia.ro a scris la momentul respectiv, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • borda borda
    Informațiile clar că sunt de pe Softpedia dar în articol nu e menționat deloc sursa informațiilor + că există mai multe canale Discovery și nu numai 2. Din articol reiese de parcă ar reintra toate.
  • SRI SRI
    cu aceasta ocazie puteti anunta si ramanerea canalelor Eurosport in grila RDS. Contractul expira la 1 ianuarie
  • carceanu carceanu
    Ce va place sa cititi forumul Softpedia...

Trimite un comentariu

sus