Skip to main content

La ce post revine Dragoș Pătraru cu Starea Nației. Nu la Digi 24

 
La ce post revine Dragoș Pătraru cu Starea Nației. Nu la Digi 24

Starea Nației se întoarce cu un nou sezon. Prima ediție: 4 septembrie. Unde va fi? Nu la Digi 24

Dragoș Pătraru s-a înțeles cu conducerea editorială a TVR, instituție unde urmează să se întoarcă, pentru a realiza Starea Nației.

Datele colaborării au fost deja stabilite, iar Consiliul de Administrație are subiectul pe ordinea de zi și discută astăzi relația Televiziunii Publice cu Dragoș Pătraru.

Publicitate

Starea Nației revine la TVR după un an și jumătate. În mai 2016, postul public difuza ultima emisiune Starea Nației, după doi ani de contract (Pătraru a apărut pe TVR, venind de la România TV, pe 1 septembrie 2014).

Mutarea de la Digi 24 a fost prefigurată încă din luna iunie, când Pătraru vorbea, chiar la Digi 24, de faptul că “Nu ne despărțim însă de dumneavoastră, pentru că asta e, deja ne-am obișnuit, ne mutăm taraba în altă parte, dacă vom reuși să ne înțelegem cu acești oameni în privința încheierii contractului din care mai avem doi ani.” 

În ultima emisiune Starea Nației din sezon, pe 30 iunie, Dragoș Pătraru spunea, pe post, că sunt divergențe clare între echipa Starea Nației și postul de știri Digi 24 și că:

“Deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici,” a spus Dragoș Pătraru în emisiunea Starea Nației.

De ce? Există o diferență clară de viziune între Digi 24 și echipa Starea Nației, a punctat atunci Pătraru.

"Presa care apără interese ale unor instituții și ale unor corporații e un nonsens. Presa nu poate avea în vedere decât binele oamenilor, sancționând derapajele - uneori inimaginabile - ale instituțiilor și ale corporațiilor.

Motiv pentru care, deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici."

Ce a spus Pătraru în ultima emisiune Starea Nației de la Digi 24, AICI

Vezi interviul VIDEO acordat de Dragoș Pătraru Paginademedia.ro, când încă era la TVR:

 

Istoria conflictului dintre Dragoș Pătraru și conducerea Digi 24. Critici dure pentru Cosmin Prelipceanu

La sfârșitul lunii mai, politica editorială a Digi 24 (care, între altele, nu a difuzat știrea legată de punerea sub urmărire penală a RCS și a unor manageri) a trezit o reacție virulentă din partea realizatorului Starea Nației Dragoș Pătraru, care a acuza postul de știri că “se uită în altă parte”.

A urmat o reacție în lanț, care a dus la anunțul lui Dragoș Pătraru de la sfârșitul lui iunie, chiar în emisiunea de la Digi 24: “Deși mai avem doi ani de contract cu această instituție, cred că ne vom despărți aici”

- Cosmin Prelipceanu, redactor-șef al Digi 24, a ieșit pe post cu o declarație. A explicat că postul a evitat subiectul Ioan Bendei "din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata."

A precizat că poziția lui Pătraru nu e poziția Digi 24 și a vorbit inclusiv de un proces împotriva realizatorului Starea Nației. De ce? Pentru că Pătraru "face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista".

- Dragoș Pătraru îi dedică un segment din emisiunea Starea Nației lui Cosmin Prelipceanu. Burtiera: "Postul nu e post destul, dacă nu și fudul".

Pătraru: "Chiar, ce aveti cu Digi 24, domnule Prelipceanu? Pentru ca mie mi se pare ca vreti sa va ascundeti propria incompetenta scotand compania in fata. Noi am facut un demers pozitiv pentru companie, iar dumneavoastra veniti si ii dati companiei in cap. Vreti sa ingropati aceasta companie?"

- Cătălin Tolontan scrie despre situație. Dragoș Pătraru recuperează demnitatea grav avariată a lui Digi 24. Și îi ajută pe toți ziariștii onești ai postului spune Tolontan.

"Cosmin Prelipceanu comite un gen de alunecare din profesie, apucându-se să prezinte nu știri, ci interese comerciale sau legale ale RCS-RDS drept știri".

- Cristian Tudor Popescu îl apostrofează în direct în studioul Digi 24 pe Cosmin Prelipceanu: "Așa ceva nu este normal. E un fapt, domnule Prelipceanu. E un fapt. E managerul postului, iar în clipa de față e urmărit penal. 

"Cred că aveți obligația să relatați faptele și nici un patron, nici un judecător, nici un organ de justiție nu vă pot interzice să relatați fapte clare petrecute cu persoane din conducerea acestui trust, care sunt cercetate penal, care au iată procese în desfășurare. Trebuie să informați publicul cu ce se întâmplă acolo.

De unde a pornit totul: Dragoș Pătraru, criticile la Digi 24 și înregistrarea VIDEO, aici

Citește și:

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Aproape totul face ff bine, cu o mica hiba: nu pronunta corect numele lui George Soros.Pentru a se corecta, recomand sa intrebe pe cei de la Ambasada SUA( de a invata nu este rusine). Ii doresc mult succes ,in continuare!
  • Mie nu imi pasa pe ce post se afla.Omul isi face treaba si parerea mea este ca noua fanilor sai ar trebui sa ne pese de ce spune in emisiune si modul cum o face
  • Acum ceva timp ne povestea despre conditiile demne de epoca de piatra in care munceau la TVR, iar acum se intorc acolo?
  • DECI,nea Patraru iar o sa aiba decorul ala saracacios pe care l-a criticat cand a plecat din TVR ? si oameni aia multi care se fac ca muncesc si nu fac nimic :)) ? ce uoam ..cum sa te intorci tot in mizeria aia :)))))) lol
  • Drum bun. Doar sa n-aiba impresia ca ia dupa el si telespectatorii pe care ii avea la Digi24.
  • Ce ipocrit e. S-a intors la cea mai corupta institutie media. Dar asa arata un om de nimic. Mai bine ca a plecat. :)
  • Aleluia! Era de asteptat si dpdv-ul meu nu e nicio tragedie. Insa sa te reintorci la TVR....cahhhh...cine se mai uita la TVR, serios! Mi-a placut mai mult de Patraru cand a venit in studio in februarie si a comentat live manifestatiile din strada cu ordonanta vietii, decat in emisiunea asta. Sa se duca la TVR, sa faca emisiune stiind ca audienta ar putea tindespre zero.
  • Mereu am apreciat ca Pagina de Media tine cont de sugestiile din comentarii. :)
    Bafta lui Patraru, chiar daca n-o sa se mai vada in HDu. Digi 24, nu stiu daca are legatura cu plecarea lui, dar e clar ca in iulie a fost in cadere. Oricum, ramane cel mai profesionist post de stiri din peisajul autohton.

Trimite un comentariu