Skip to main content

Cum au picat discuțiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan și Voiculescu

 
Cum au picat discuțiile Ringier - GSP acum cinci ani. Întâlnirea aprinsă dintre Tolontan și Voiculescu

FILE DE ISTORIE. “Tata nu poate veni. Este puțin nervos, a avut o discuție aprinsă cu Tolontan, erau aproape să se ia de gât”. Cam așa scuza Camelia Voiculescu absența tatălui ei de la întâlnirea cu oficialii Ringier, în urmă cu cinci ani.

Publicitate

Redactorul-șef al GSP avusese o întâlnire aprinsă cu patronul ziarului, pe care o vom relata în continuare.

Pe final de 2013, Intact a fost la un pas să vândă GSP. Discuțiile s-au blocat după ce grupul elvețian începuse deja procedura de auditare. Unul dintre motive: în plină negociere, Mediafax Group închide ediția tipărită a Pro Sport, principalul concurent. Intact crește prețul pentru Gazeta sporturilor. Negocierile se opresc.

Acum, familia Voiculescu discută (din nou) o posibilă vânzare a cotidianului sportiv. Camelia Voiculescu s-a întâlnit, la București, cu un oficial al elvețienilor, Robin Lingg, iar auditul a început.

Povestea discuțiilor eșuate din 2013, așa cum a fost spusă de Paginademedia.ro:

Tata nu poate veni. Este puțin nervos, a avut o discuție aprinsă cu Tolontan, erau aproape să se ia de gât”. Cam așa scuza Camelia Voiculescu absența tatălui ei de la întâlnirea cu oficialii Ringier. O întâlnire care avea loc în clădirea Grivco, undeva pe final de 2013.

Ce discutaseră atât de aprins Cătălin Tolontan și Dan Voiculescu, cu jumătate de o oră înainte (într-o altă sală a clădirii Grivco), de era patronul Intact atât de furios?

La acel moment, negocierile Ringier – Intact pentru Gazeta Sporturilor intraseră într-un impas (despre care Paginademedia.ro a scris aici). Redacția GSP era de acord cu vânzarea către Ringier. Elvețienii promiteau păstrarea întregii echipe, dar și a salariilor. Mediafax Group închisese Pro Sport, motiv pentru familia Voiculescu să crească prețul pentru GSP. Tranzacția s-a blocat.

Dacă nu se vinde ziarul, există posibilitatea să plecăm noi, cu echipa!”, i-ar fi spus Tolontan lui Voiculescu. Motiv pentru ca dialogul să se transforme într-un schimb de replici foarte acide. O întâlnire aprinsă, în care Tolontan i-a reproșat patronului și că nu trebuia să mărească prețul GSP atunci când s-a închis Pro Sport.

Interesant este că, în timp ce Intact negocia cu Ringier, Adrian Sârbu (Mediafax Group) s-a arătat atunci interesat de o parte din echipa de la Gazeta sporturilor. Ovidiu Ioanițoaia s-a întâlnit atunci cu Sârbu.  “Am fost să îl salut”, spunea atunci Ioanițioaia pentru Paginademedia.ro.

Cât despre o colaborare: "Discuțiile privind o eventuală reluare a colaborării cu el nu sunt noi durează de mai multă vreme. Nu am însă nicio noutate în această privință."

În decembrie 2013, eșecul discuțiilor era deja oficial. A fost notat, la vremea respectivă, pe Paginademedia.ro. "Nu ajută la nimic să încerci să faci cuiva bine, dacă respectivul nu vrea", declara despre acest episod directorul GSP, Ovidiu Ioanițoaia, pentru Paginademedia.ro. 

Ringier, la a treia încercare cu un ziar sportiv

Compania Ringier a mai avut, în trecut, încercări editoriale în materie de presă sportivă. Chiar titlul Gazeta sporturilor a mai fost în portofoliul companiei.
File de istorie:
  • În 1999Gazeta sporturilor ajunge în portofoliul Ringier. Redactor-șef este numit Claudiu Șerban.
  • După o perioadă scurtă, în anul 2000Ringier îi vinde ziarul lui Dan Voiculescu.
  • 2002-2003Ringier face o a doua încercare de a avea un titlu sportive și cumpără Pro Sport de la Adrian Sârbu. Pe fondul neînțelegerilor dintr echipa editorială condusă de Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan, pe de o parte și managementul Ringier și Răzvan Cornețeanu, pe de altă parte, toată redacția părăsește Pro Sportul luat de Ringier.
  • 2003. Echipa Ioanițoaia/Tolontan migrează la Gazeta Sporturilor, în trustul Intact. Începe o luptă dură între Pro Sport și Gazeta Sporturilor.
  • 2007Ringier renunță la Pro Sport. Ziarul îi este vândut înapoi lui Adrian Sârbu (brand pe care îl deține și în prezent, dar numai pe online. Printul a fost închis).
  • 2013-2014. După mai multe oferte făcute de-a lungul anilor, pentru a prelua Gazeta SporturilorRingier ajunge la masa discuțiilor cu Intact.

Discuțiile s-au întins pe jumătate de an, dar nu s-au finalizat.

Citește și:

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce ti-e si cu presa asta...in 2007 au renuntat la un ziar de sport si acum doresc sa cumpere altul. Cine sa ii mai inteleaga pe "elvetieni".
  • Nici nu stiam ca Gazeta sporturilor mai apare pe hartie! Oricum pe site-ul lor nu fac altceva decat sa copieze de la altii sau sa preia subiecte de la emisiunile de la Digi si Telekom.Gsp.ro nu e altceva decat copy-paste.Despre ziar chiar nu mai stiam nimic.

Trimite un comentariu