Skip to main content

DERAPAJ la Antena 3. Atac dur la Pro TV: "minciuni mizerabile". O ştire de şase luni cu Esca, dată ca "o încercare disperată de a scoate oameni în stradă". Reacţia Pro TV.

 
DERAPAJ la Antena 3. Atac dur la Pro TV: "minciuni mizerabile". O ştire de şase luni cu Esca, dată ca "o încercare disperată de a scoate oameni în stradă". Reacţia Pro TV.
DERAPAJ. "Campanie de minciuni fără precedent". "Pro TV manipulează". Burtierele dure au rulat aseară, pe Antena 3, în timpul unei emisiuni cu Mihai Gâdea şi Mircea Badea.
Publicitate
A fost o încercare disperată de a scoate oameni în stradă într-un număr important”, a spus Mihai Gâdea, despre Pro TV.

Un amănunt esenţial a fost omis: filmul prezentat de Antena 3 era vechi de şase luni, timp în care discuţiile pe Codul penal au adus şi alte modificări, care nu se mai potrivesc acum cu ştirea din decembrie.
Pro TV a reacţionat: ştirea e din decembrie, când alta era situaţia, nu de acum.
"Moderatorii şi invitaţii din platoul Antena 3 au prezentat un material video în care sugerau că protestele din acest weekend au fost consecinţa difuzării de către PRO TV a acestei ştiri, aducând astfel acuzaţii false la adresa PRO TV şi inducând publicul în eroare.
Sunt acuzaţii false şi scoase din context la adresa Pro TV. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste afirmaţii să fie sancţionate", au menţionat pentru Paginademedia.ro oficialii postului TV.
Detalii, în continuare:
Antena 3 a prezentat o ştire cu Andreea Esca, în care Pro TV prezenta efectele modificării Codului penal. Filmul cu Esca circulă pe Facebook, cu titlul De ce ieşim în stradă? De asta!
Mircea Badea şi Mihai Gâdea au analizat la secundă filmul. "Adevărul! Ei manipulează, Tu informează-te! Pro TV manipulează. Campanie de minciuni mizerabile, devoalată", titra postul Intact pe ecran.

Mircea Badea, duminică seară, la Ediţie specială:

„Aş face un apel către preşedinţii Camerelor Parlamentului. (...) Parlamentul României a adoptat nişte modificări la codul de procedură penală, care sunt prezentate într-un mod absolut odios şi mincinos de către Pro TV, la principalul buletin de ştiri”.

Parlamentul României cred că ar trebui să sesizeze CNA şi poate chiar acţionariatul acestui post pentru că nu se poate aşa ceva într-o ţară civilizată”

Ce s-a spus pe Antena 3:

Mihai Gâdea:

În momentul în care vrei să iriţi oamenii, vrei să stârneşti un val de emoţie poţi să foloseşti minciuni? Aşa cum vom vedea la postul de televiziune care ar fi trebuit să se respecte sub aspectul modului în care probează, verifică şi difuzează informaţia.

Pro TV a difuzat un material, în cadrul principalului jurnal de ştiri prezentat de doamna Andreea Esca, o cunoscută persoană care şi-a asumat o anumită agendă politică. Ea îşi începe ştirea în felul următor: Un violator va putea să îşi primească victima în ochi.

Este o minciună gravă, o minciună care prezentată de un post de televiziune la această manieră nu este doar un fake news, poate să facă parte dintr-o campanie uriaşă de manipulare. Iată doamnelor şi domnilor această campanie, cât de mincinoasă şi otrăvitoare este pentru public.

Să vedem care este minciuna promovată de mai multe posturi de televiziune cu vârful de lance pe care l-aţi văzut mai devreme.

Mircea Badea:

Nici nu poţi să îi blamezi pe oamenii ăi care ies în stradă pentru că dacă ei au văzut la televizor la un post care este aşa şi pe dincolo, ei nu şi-au mai pus problema că dezinformează îngrozitor. Nu s-au gândit că postul acela de televiziune îi minte îngrozitor. Atunci au crezut şi au reacţionat.

Campanie absolut odioasă de manipulare.

Parlamentul ar trebui să sesizeze CNA şi acţionariatul Pro TV care nu are habar ce fac ăştia pe aici.

Ştirea despre "campania de minciuni" a fost dată de Antena 3 şi astăzi, într-o variantă mai scurtă, cu burtiera Şirul minciunilor de pe Facebook. Nu s-a intrat în detalii. Andreea Esca este o "promteristă", o "propagandistă" în viziunea lui Mugur Ciuvică (prezent în platou).

Pro TV: Acuzaţii false şi scoase din context. Induce publicul în eroare

Ce spune Pro TV în legătură cu acuzaţiile aduse de Antena 3.

Pe scurt, că filmul în cauză era, de fapt, de acum şase luni (ceea ce Mihai Gâdea şi Mircea Badea au omis să spună), când situaţia era diferită. Între timp, au fost aduse modificări la Codul Penal, dar Antena 3 "l-a corelat cu situaţia actuală"

Fragmentul prezentat ieri seară la Antena 3 a fost realizat şi difuzat la Ştirile PRO TV pe 18 decembrie 2017, în urmă cu 6 luni, şi prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, la finalul anului 2017.

Punctul de vedere al Pro TV, pentru Paginademedia.ro:

„PRO TV aduce publicului din întreaga ţară informaţii obiective, relevante şi de actualitate. Duminică seară, moderatorii şi invitaţii din platoul Antena 3 au prezentat un material video în care sugerau că protestele din acest weekend au fost consecinţa difuzării de către PRO TV a acestei ştiri, aducând astfel acuzaţii false la adresa PRO TV şi inducând publicul în eroare.

Fragmentul prezentat ieri seară la Antena 3 a fost realizat şi difuzat la Ştirile PRO TV pe 18 decembrie 2017, în urmă cu 6 luni, şi prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, la finalul anului 2017.

Moderatorii emisiunii Antena 3 nu au menţionat faptul că materialul video prezentat are o vechime de peste jumătate de an şi l-au corelat cu situaţia socio-politică actuală, aducând acuzaţii false şi scoase din context la adresa PRO TV. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste afirmaţii să fie sancţionate.

Ne dorim ca toţi telespectatorii din România să aibă acces la ştiri corecte şi bine documentate.”

BURTIERELE Antena 3.

VIDEO. Ştirea prezentată de Andreea Esca în decembrie 2017, aşa cum a fost distribuită pe Facebook

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Sora Liviu Sora
    Petrişoare, Petrişoare... Nu te băga în mizeria PROtv-ului şi le ține spatele, anteniştii în cazul ăsta au dreptate. Nu contează că ştirea este veche, haştagiştii o mestecă şi acum. Această ştire difuzată de PROtv atunci era "fake news" şi aşa este şi acum, nu s-a schimbat nimic. Această ştire a intrat în mentalul colectiv şi toți proştii o mestecă la infinit.
  • Mizu Mizu
    Ce inteleg din articol este ca acum 6 luni, Esca prezenta o stire despre modificarile PROPUSE Codului Penal, si intre timp s-a renuntat la acele PROPUNERI. Asadar nu a fost niciodata o lege in vigoare. Pro Tv nu a mintit, pentru ca nu a spus ca legea exista, ci este doar in stadiul de PROPUNERE. Oi fi inteles eu bine?
  • Maria Maria
    Antena3 numai barfitor si prezentatori de 2 lei mie scarba de voi si in special de ***u
  • Ionut Ionut
    Anteniștilor sa știți ca voi sunteți maneliști, cocalari pad-isti pentru ca voi in fiecare zi la acces direct promovați manele și ț*** sa nu mai spun de revelioane care e 100% ***
    Uitati-va la voi înainte sa scoateți ceva pe gura *** PSD-istilor
    Partidul Salvați Deținuți
  • Laura Croitoru Laura Croitoru
    Minciuna Pro-tv-ului.Chiar dacă este de acum șase luni,tot minciuna este .Si atunci,și acum
  • MARIUS MARIUS
    O STIRE FALSA ESTE FALSA.FIE EA SI DE ACUM 6 LUNI SAU DE AZI SCOPUL SI ATUNCI SI ACUM A FOST SA #MANIPULEZE . CINE VREA SA FIE INFORMAT POATE CITI CODUL PENAL,SI POT VEDEA ,,,,,DERAPAJUL''''PROOOOOOOOOOOOO-TV. RUSINE,DOAR ATAT.
  • Bre Bre
    În așa zisa democrație din Romania s-a ajuns la faza numai eu am dreptate, se emit axiome de către toată lumea. Este un dialog al surzilor, care poate degenera într-un conflict urât, chiar război civil, da, da, pentru că lupta pentru putere nu mai respecta limitele bunului simt.
  • Iuli Iuli
    RCS-RDS ar trebui sa introduca doar Antena Group (Antena1, Stars, Happy si ZU) in grila lor de programe, nu si *** psdragnea-Antena3
  • Iuli Iuli
    Si daca au fost unii din pilonii de a scoate lumea in strada, care este problema? Prefer o tara condusa de oameni care sa nu fie PENALI.

    Bravo Antena3, inca o data ati demonstrat ca sunteti slugarii lui Psdragnea alaturi de RomTeveu
  • I.Alexa I.Alexa
    Nu v-a mai loati de pro tv astia care scrieti mizeri.
  • Crișan Cristian Dănuț Crișan Cristian Dănuț
    Ce tot aveți cu ProTV! Lasati-ne imi pace.
  • Gogol Gogol
    pagina de spalat media ***
  • Mile Mile
    Pro tv are dreptate , când e corect este
  • nu_sunt_japita_wiermelui nu_sunt_japita_wiermelui
    IN CAZUL IPOTETIC (dar ffffff posibil) in care copiii escai sunt violati in gangbang si faptasii prinsi ***** de-abia dupa 6 ani, atunci, prin analogie si cu fix aceeasi logica, faptasii se pot apara spunand ca fapta s-a intamplat.....cu 6 bani in urma!!!!
    *****citat din esca
  • Mirela Bugetara Mirela Bugetara
    A dat drumul Voiculescu la dulaii antenisti (3.6), sa latre pe aici despre securisti... Pai chiar patronul vostru a fost securist dovedit, nu-i frumos sa-l injurati! ;-)

Trimite un comentariu

sus