Skip to main content

La revedere, X-Factor! După şapte ani, Antena 1 nu va mai difuza show-ul. Istoria tumultoasă a emisiunii

 
La revedere, X-Factor! După şapte ani, Antena 1 nu va mai difuza show-ul. Istoria tumultoasă a emisiunii

UPDATE. X Factor 2019 nu va fi toamna aceasta. Vezi AICI grila Antenei 1 din această toamnă.

Publicitate

UPDATE. Postul Antena 1 a precizat pentru Paginademedia.ro că deţine în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. Din informaţiile Paginademedia.ro, X-Factor nu va avea un nou sezon. Poziţia postului Antena 1, la finalul articolului.

De notat că Paginademedia.ro a soclitiat Antena 1 un punct de vedere încă de acum câteva săptămâni. Răspunsul a venit doar după publicarea acestui material.

Şapte ani, opt sezoane, nouă juraţi şi un punct final. Antena 1 nu a mai prelungit licenţa X-Factor. Talent show-ul muzical nu va mai fi pe post în acest an, chiar dacă postul tv susţine că are, încă, un contract.

Postul de televiziune nu a semnat un nou contract de licenţă pentru program.

Paginademedia.ro trece în revistă istoria tumultoasă a emisiunii. O istorie în care şi-a căutat permanent locul în grilă, varianta cea mai bună de juriu, dar şi de prezentatori, în încercarea de a învinge Vocea României de pe Pro TV.

În jumătate din sezoane, a fost pus chiar la bătaie directă cu Vocea de pe Pro TV. De fiecare dată, X-Factor era depăşită de Pro TV. De multe ori, de filme difuzate şi reluate: numai Curierul Jason Statham i-a bătut de câteva ori.

Înainte de istoria agitată a emisiunii, câteva date:

 • Juriul s-a schimbat de patru ori de la lansare până în ultimul sezon.
 • A avut nouă juraţi: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Carla’s Dreams.
 • Delia a fost cel mai longeviv jurat, mai exact şapte sezoane din opt.
 • Show-ul a avut două perechi de prezentatori: Răzvan şi Dani - şapte sezoane; Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin - un sezon.
 • Din opt sezoane de X Factor, doar patru şi jumătate au fost în competiţie directă cu Vocea României. Prima confruntare directă a fost în toamna lui 2014. A continuat în 2015, 2016 şi 2017. În 2018, emisiunea s-a mutat duminica, apoi marţea şi, în final, s-a întors vinerea, la bătaie cu Vocea României.
 • S-a mutat în tot felul de zile, însă fără mare rezultat în audienţe. A fost sâmbăta, duminica, vinerea (cele mai multe sezoane) şi chiar marţea.

Despre finalul show-ului X-Factor a scris şi Cancan.ro, aici

Istoria unui show care şi-a dorit să fie "Mai mult decât voce"

S-au jucat de-a „prinselea” ani la rând. Antena 1 şi Pro TV au avut de-a lungul timpului şi diverse strategii de programare a celor două show-uri.

În septembrie 2014, cu o săptămână înainte de lansare, Pro TV a schimbat ziua primei ediţii a show-ului Vocea României. În loc să înceapă vineri, 19 septembrie, show-ul muzical a debutat marţi, 16 septembrie.

Debutul la bătaie directă a fost în plan şi în 2015. X Factor şi Vocea erau programate vineri, 18 septembrie. Antena 1 s-a „răzgândit” însă cu doar câteva zile înainte de debutul anunţat: a pus emisiunea cu o zi mai devreme, joia, pe 17 septembrie.

2016 a fost primul din ultimii trei ani când show-urile au început chiar în aceeaşi zi, pe 8 septembrie.

Zbuciumata poveste a tututror schimbărilor de la X Factor

Show-ul X Factor a debutat la Antena 1 în toamna anului 2011, mai exact pe 17 septembrie, într-o sâmbătă. Juriul era format din Paula Seling, Adrian Sână şi Mihai Morar.

În ediţia de debut, talent show-ul muzical era surclasat de un film cu John Travolta de pe Pro TV, după cum Paginademedia.ro scria la vremea respectivă.

Un an mai târziu, emisiunea debuta cu cifre duble faţă de prima ediţie din primul sezon, 1,7 milioane de români.

Anul 2012 . Al doilea sezon a venit şi cu prima schimbare de juriu. Paula Seling, Adrian Sână şi Mihai Morar erau înlocuiţi cu Dan Bitman, Delia şi Cheloo. Aceşti au fost juraţi X Factor timp de două sezoane, doi şi trei.

Anul 2014 - Următoarea schimbare de juriu s-a produs înainte de startul celui de al patrulea sezon. Ştefan Bănică şi Horia Brenciu au părăsit Pro TV pentru a se alătura Antenei 1, devenind juraţi la X Factor alături de Delia.

Dan Bittman a ieşit de pe post. Iar Cheloo se pregătea oricum de o „pauză” după scandalul creat de remarcile homofobe făcute în cadrul show-ului.

Anul 2014 a fost şi primul în care X Factor a concurat direct cu Vocea României. Vocea s-a „auzit” mai tare.

Anul 2015. Juraţii au rămas în aceeaşi formulă şi în sezonul cinci, când X Factor a fost surclasat la debut de către Las Fierbinţi.

Anul 2016. Ultima modificare din juriul X Factor s-a produs în sezonul şase, când solistul trupei Carla’s Dreams s-a alăturat celorlalţi trei: Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Delia.

În sezonul şapte nu s-au produs schimbări notabile, dar a fost ultimul cu Răzvan şi Dani în postura de prezentatori.

În ultimul sezon, opt, Antena 1 a făcut o schimbare drastică: Răzvan şi Dani au fost înlocuiţi după şapte sezoane de către Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin.

Toţi cei nouă juraţi care au trecut prin X Factor sunt: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Carla’s Dreams

De menţionat că, ediţia de debut X Factor era surclasată de un film cu John Travolta, de pe Pro TV. A doua ediţie X Factor din sezonul întâi (2011) a luat bătaie de la filmul Curierul, cu Jason Statham. Prima ediţie din ultimul sezon (2018) a luat bătaie de la Curierul, tot cu Jason Statham.

Poziţia Antena 1:

Postul Antena 1 a precizat pentru Paginademedia.ro că deţine în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. Din informaţiile Paginademedia.ro, X-Factor nu va avea un nou sezon.

De notat că Paginademedia.ro a soclitiat Antena 1 un punct de vedere încă de acum câteva săptămâni. Răspunsul a venit doar după publicarea acestui material.

Poziţia Antena 1:

"În urma informaţiilor apărute în data de 28.02.2019 pe site-ul paginademedia.ro cu privire la licenţa X Factor, precum si la difuzarea unui nou sezon al show-ului, informaţii preluate ulterior în spaţiul public, Antena Group doreste să facă următoarele precizări: Antena Group deţine în continuare licenţa pentru formatul X Factor si va continua producerea acestui show de divertisment.

Antena Group îsi rezervă dreptul de a comunica programarea acestui format în grila postului, în conformitate cu strategia trustului."

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Ichim Ichim
  Imi pare rau ca s-a desfiintat show-ul . Intr-adevar cand erau si Vocea si X Factor vinerea, ma uitam la Vocea pe tv si la X factor a 2a zi online. Asa faceam mereu . Asta este. Poate revine la anul .
 • Catalin Catalin
  Este foarte bine că s-a desființat acest show penibil. Cu mici exceptii, majoritatea concurenților erau mediocri sau slabi. Iar jurații dădeau concurenților sa cante doar muzica pop,
  majoritatea de slabă calitate, cei care cantau muzica rock fiind desconsiderați sau batjocoriți de Delia sau de Brenciu. Iar Bănica era pur și simplu caraghios.
  Oricum ați luat-o, Vocea României este mult mai buna, cu concurenți mai buni iar jurații dau concurenților piese mult mai bune și mai variate, atât piese de muzica pop dar și multe piese de rock, blues, folk și alte genuri muzicale. Dar și Vocea României are o problema acum. L-a transferat pe Brenciu, care scade foarte mult calitatea emisiunii. Se vede ca a fost la X Factor.
 • Ana Ana
  Eu chiar ma uitam cu mult drag la aceasta emisiune,si multi dintre cunoscutii mei,imi pare rau daca nu se mai difuza
 • DIT DIT
  Nu cred o iotă din ce publicati.
  Niciodată Vocea României nu va audienta mai mare ca X Factor.
 • Lucian Lucian
  Se zvonea la un moment dat ca Antena 1 a cumparat formatul American Idol, urmand sa faca varianta romaneasca a show-ului. Se intampla prin 2011. Din pacate nu s-a mai auzit nimic de atunci. Pro-ul a venit cu "Canta acum cu mine". Sunt curios daca vor pastra si "Vocea".
 • marian marian
  Au inceput sa spuna ca fanii emisiuni au intrat in panica ca nu se mai face ,chix factor dar antenuta s-a grabit sa spuna ca nu este adevarat , pentru fani se va face in continuare ca sa vezi ,
 • D D
  Exact aceeasi intrebare ti-o pun si eu:
  "Da-mi sursa exacta ca miercuri "Fructul Oprit" a fost lider pe intervalul "Ferma".
 • mihai mihai
  Cand vine vorba de emisiuni de talente Vocea Romaniei de la Pro TV e baza si ei au rupt toate audientele. Faptul ca unii cantareti de la X Factor au avut dupa aia melodii in topuri nu inseamna prea mult pentru emisiune in sine, pentru antenuta conteaza doar faptul ca a luat bataie de la Pro tot timpul si apoi de la alte posturi.
 • D D
  "paginademedia" nu a postat audientele ca sa crizezi tu pe aici. Simplu.
  Uite aici, ultimele 3 saptamani cand au fost postate audientele pe intervalul "Ferma" in ziua de miercuri. Pe comercial, peste serialul tau:

  https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-las-fierbinti-ferma-6-februarie
  https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-13-februarie-ferma-las-fierbinti
  https://www.paginademedia.ro/2019/02/audiente-ferma-las-fierbinti-21-februarie

  Pe 13 februarie, diferenta mica de 0.6 rating intre primele doua posturi TV. Iar pe data de 21, diferenta a fost de 2 pe comercial.
  Doar nu vrei sa zici ca miercuri, 27 februarie, serialul tau a ajuns la 9-10 puncte ca nu te crede nimeni...

  Si sa vezi ce o sa rad pe aici cand te vad cum crizezi daca nu iti posteaza audientele de aseara, la debutul emisiunii "Scena Misterelor".
 • D D
  Sursele sigure sunt in capul tau ? Penibilule...
  Vezi ca si eu am surse sigure. "Ferma" a fost peste "Fructul Oprit" miercuri. Nu plange...
 • D D
  "Razvan Putina mile R A1", pai zis sursa. Unde a fost "Fructul Oprit" lider miercuri seara ? In capul tau ?
  Pe "radardemedia", pe "a1", nici pe facebook-ul 'Fructul Oprit" nu apar audientele. Deci de unde stii tu ca serialul tau a fost lider ?
  Cumva esti "Mama Omida" ?
 • R R
  paginademedia nu mai dezinformati! X Factor continua ,intrati pe site-ul a1.ro si veti vedea!
 • mark mark
  oricum a durat cu vreo 3-4 sezoane prea mult, nu că ar fi fost geniali participanții/finaliștii/câștigătorii din primele ediții, dar la cât se entuziasmau în ultimii ani când prestau niște submediocri, e clar că baza de selecție s-a subțiat până la dispariție. apropo, cine a câștigat ultimele sezoane?
 • JFK JFK
  Un show care s-a multumit a fi numarul2!
 • D D
  "Razvan Putina mile R A1", pai nici "Antena 1" nu s-a laudat pe site-ul lor ca "Fructul Oprit" a fost lider aseara.
  Asa ca nu mai abera pe aici.

Trimite un comentariu

sus