Skip to main content

FĂRĂ NUMĂR! UDMR propune dublarea banilor pentru presă: să fie 80 de milioane de euro!

 
FĂRĂ NUMĂR! UDMR propune dublarea banilor pentru presă: să fie 80 de milioane de euro!
Sursa:Pexels.com

BANI PENTRU PRESĂ. Mai mulți bani pentru presă. Mult mai mulți bani. De două ori mai mulți bani. 

Publicitate

UDMR a propus ca suma alocată de Guvern pentru campania de informare în presă să se dubleze: de la cel mult 40 de milioane de euro, cât este acum, la 80 de milioane de euro.

Propunerea a fost făcută astăzi, când s-a discutat la Comisia de cultură și mas-media din Senat Ordonanța Bani pentru presă, după cum a scris, pe Facebook, deputatul URS Iulian Bulai.

Iulian Bulai a avut și el, de asemenea, câteva amendamente (despre care Paginademedia.ro a scris aici). Cel mai important: banii pentru presă să fie redirecționați către sănătate, iar campania de informare să se oprească la 15 iulie.

Dezbaterea a fost însă amânată pentru o dată ulterioară.

De notat un alt amendament depus tot de UDMR, care prevede posibilitatea prelungirii campaniei de informare până la 31 decembrie. Textul din Senat vorbește oricum de continuarea campaniei și după cele patru luni inițiale, dar amendamentele UDMR avansează data de 31 decembrie și suma maximă de 80 de milioane de euro (400 de milioane de lei)

În formula în vigoare, adoptată de Guvern, campania se desfășoară timp de patru luni și are alocat un buget maxim de 40 de milioane de euro (asta pentru că, dacă suporturile media nu au rezultatele de audiență preconizate, nu se plătește suma maximă alocată fiecăruia).

Citește și: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia?

Postarea lui Iulian Bulai:


Vor schimbarea radicală. USR propune oficial: banii pentru presă să se ducă la bolnavi. Campania „E o mită mascată”


Citește și: BANI PENTRU PRESĂ. Grupul Intact, cei mai mulți bani de la Guvern: peste 3,2 milioane de euro. Grupul ProSport, Cancan și Gândul, primul la online. Lista parțială a contractelor. Cine și cât ia?


Citește și: BANI PENTRU PRESĂ. Ce spun despre campania Guvernului Pătraru, Ciutacu, Tolontan, Dobrovolschi sau Alice Iacobescu


Citește și: Dragoș Stanca: Cum se putea ajuta jurnalismul și cum se putea evita ca banii să ajungă și la site-uri care fac click-bait?


Citește și: Bani pentru presă. Jurnaliștii locali propun: Banii să meargă la site-urile din țară în funcție de mărimea orașelor despre care scriu

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu este vorba de bani gratis catre media.Statul cumpara servicii de banii aia ( adica spatiu publicitar). Deci nu-l intereseaza pe stat cum o duc jurnalistii din niste companii private. In business mai si pierzi, mai si castigi, ca si in tennis. Pierderile datorate Covid nu sunt acoperite din bani publici ( sau nu ar trebui). Intrebarea este : cat de multa publicitate are nevoie cetateanul roman ca sa inteleaga ca treb sa se distanteze si sa poarte masca? Ajung 3 mesaje sau e nevoie de 30k mesaje ca sa inteleaga si sa se conformeze? Pentruca distractia asta este pe banii nostri. Nu mai facem sosele ca sa abem publicitate cu masti...poate degeaba.
  • Pagina de media a aplicat pentru acesti bani? DACA da, ce suma I se cuvine si pe ce criterii?
    Partidele primesc bani de la stat? UDMR cat a primit si ce a facut cu ei? Dar USR din care face parte si Iulian Bulai care vrea sa direcționeze banii spre sănătate. E dispus USR sa renunțe la finanțarea de la stat? La privilegiile clasei politice cu mașini de serviciu, secretara, telefoane platite de stat etc? Ca presa are privilegii pt angajații ei din buget propriu, buget care acum a scăzut din lipsa publicității. Banii astia sint si pentru ca jurnaliștii sa aibă mijloacele de pana acum pentru a-si desfășura munca. Faptul ca sint niste patroni care sint controversati nu inseamna ca in lista aia lunga publicată aici, cu toate TV-urile,radiourile, ziarele si site-urile, nu sint majoritari oameni de buna credință care chiar au probleme in a menține parcul auto, salariații,telefoanele, imprimantele sau serverele astfel încât angajații companiilor de media sa isi faca treaba. Pe cei din media locală i-a întrebat cineva daca au din ce trai? Daca fara acest ajutor vor mai avea bani sa faca programe si in toamna? Daca nu se gândesc sa închidă pt ca bugetele de publicitate pentru locale sint zero? Pagina de media ar trebui ca in loc de Comunicate de presa citate sa mai faca si niste analize. Ah, pentru asta e nevoie de bani sa mergi in tara sau sa suni. Bani care acum s-au redus din lipsa clienților de publicitate. Gândește cineva povestea asta inainte de a arată cu degetul doar pe Voiculescu si pe Budeanu? Care presupun ca primesc bani pe baza unor criterii stabilite de cei care au fost la întâlnirea cu guvernul. Adica de reprezentanții celor din media care au decis cum sa fie împărțiți banii.

Trimite un comentariu