Skip to main content

Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”

 
Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”

Se încing spiritele în TVR. Consiliul de Administraţie e în război deschis cu PDG-ul Doina Gradea. Unul dintre oamenii din CA îi răspunde şefei televiziunii fără menajamente:

Publicitate

„Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi şi nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenţii de manager”, scrie Monica Ghiurco (reprezentantă a salariaţilor în CA) pe un grup de Facebook.

Răspunsul este amplu şi aduce o ploaie de reproşuri Doinei Gradea.

Replica vine în contextul în care, ieri mai cinci membri din Consiliul de Administraţie au cerut Parlamentului demiterea PDG-ului, iar azi Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Tot azi a demisionat şi Alexandru Sassu, cel care a i-a fost consilier Doinei Gradea, după revenirea sa în TVR în 2018. La fel ca şi Ghiurco, şi Sassu a fost acid la adresa PDG-ului:

„Comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajaţii SRTv ca pe nişte angajaţi personali pe moşia personală”, după cum a scris Sassu în demisie.

Ce-i reproşează Ghiurco preşedintei TVR? Replica Monicăi Ghiurco:

„Stimată doamnă Doina Gradea, ca să ne lămurim o dată pentru totdeauna şi să nu mai fiţi nevoită, atunci când sunteţi trasă la răspundere, să faceţi aluzii de genul: "scandaluri în interes propriu" şi "neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Preşedinte Director General", vă răspund aici, nu am nimic de ascuns.

Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi şi nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenţii de manager.

Da, vreau sa conduc televiziunea în folosul publicului şi al profesioniştilor din TVR, nu pentru para-ndărăt!

Da, vreau să conduc televiziunea ca să le asigur oamenilor condiţii optime de muncă, salarii corecte, să le protejez sănătatea şi dreptul la muncă, nu să mă laud cu profit din banii cu care aţi fi putut măcar să scoateţi mucegaiul din pereţii spaţiilor insalubre în care sunt nevoiţi să muncească, să curăţaţi sistemul de ventilaţie care le pune sănătatea în pericol, sau chiar să finanţaţi programe, campanii de interes public şi multe altele.

Dacă v-ar fi păsat. Sau măcar să fi pus în aplicare deciziile CA şi mă refer aici la ”Planul de Acţiune în vederea fundamentării şi elaborării unei noi strategii a televiziunii publice”, decis prin Hotărârea Consiliului de Administraţie din şedinţa extraordinară a CA din 9 octombrie 2018 (cu precizarea că implementarea se va face în termen de 6 luni). Acest CA nu v-a fost ostil, aşa cum încercaţi să vă apăraţi. Nicidecum, ba chiar v-a susţinut, până când am înţeles că, de fapt, puţin vă pasă de redresarea TVR! Pentru că nu aţi aplicat nimic din acest Plan!

Da, vreau să conduc TVR pentru publicul care are dreptul să beneficieze de un serviciu public la standarde internaţionale. Mai ales în asemenea vremuri grele.

Eu nu aş conduce cu oameni care îi consideră pe subalterni nişte expiraţi profesional. Nu mi-aş hărţui proprii salariaţi prin exerciţiul abuziv al drepturilor procesuale.

Da, doamnă, vreau, pentru că pot şi ştiu. Spre deosebire de dumneavoastră, ale mele diplome şi atestate de studii sunt publice. Ale dumneavoastră unde sunt? Vă provoc să le publicaţi, ca să ştim cu cine stăm de vorbă de fapt. Pentru că asistent manager al unui patron de presă nu înseamnă manager, doamnă! Cu atât mai mult cu cât aţi fost recomandată şi susţinută să conduceţi o instituţie publică, de un politician corupt, iar dumneavoastră aţi înţeles că puteţi merge la cumpărături, pe bani publici, fără nicio oprelişte. Am o veste proastă: chiar trebuie să daţi socoteală pentru fiecare leu.

A, şi mai am o calitate care vă lipseşte: sunt cinstită, doamnă! Şi nu mint. Nu datorez nimic nimănui, decât lui Dumnezeu şi părinţilor mei. Niciunui partid, niciunui politician, niciunui serviciu sau grup de interese ilegitime. Nu ştiu dumneavoastră...

De ce vă spun toate astea? Ca să nu mai repetaţi ca un patefon stricat că reproşurile pe care vi le fac sunt din cauză că vreau să vă iau locul. Sunt convinsă că orice aş spune, ori da, ori nu, tot asta aţi crede.

Şi încă ceva, nu vă mai consideraţi ”TVR”! Dumneavoastră nu sunteţi TVR.

Monica Ghiurco

membru al Consiliului de administraţie al SRTv”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Citeşte şi: TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


Citeşte şi: MediaSind: TVR, obligată de instanţă să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liviu pilos liviu pilos
    Eu as face altceva; as da afara pe toti angajatii tvr si as aduce altii. Poate asa va potoliti. Pana la urma gradea asta a fost mana dreapta a lui sarbu. Si ala nu credca era inconjurat de oameni prosti.
  • Livia Pila Livia Pila
    @hOmar: Nu cred ca intelegi limba romana. Toti cei pe care i-a promovat Gradea sau i-a sustinut in functii de directori, coordonatori, consilieri sunt zero profesional, indiferent ca sunt adusi din privat neavand slujbe sau sinecuristi din interior. Asta e motivul pentru care TVR ajuns la 0,3 audienta, nu jurnalistii si tehnicienii profesionisti din interior.
  • Cataracta Cataracta
    Pt omar: lucrez la privat, am sotia acolo. Ai dreptate in principiu in ce spui insa in cazul de fata stiu ce persoane au venit si care e mersul pe acolo..
  • Dudu Dudu
    mile concediat
  • Omar Omar
    @ Cataracta...daca ai fi lucrat macar o zi in privat, nu spuneai așa ceva. Criza continua din media ultimilor 10 ani a lăsat multi profesioniști pe afara. Nu neapărat aia aduși de Gradea...iar daca îți închipui ca lucrând 30 de ani în TVR devii profesionist e o mare eroare. Dimpotrivă, uiți și ce mai știai...
  • Cataracta Cataracta
    Pt fan gradea: cum se face ca toti oamenii adusi sung fosti angajati pro aflati pe drumuri ? erau fara servici de multa meserie ce stiau, nu?
  • Fan Doina Gradea Fan Doina Gradea
    Atât cum s-a priceput, Doina Gradea a adus niste proceduri in TVR, a aplicat reguli si a incercat să facă mai cinstite faimoasele concursuri pentru posturi. Ba chiar a mai plantat niste oameni care stiu meserie, cu misiunea de a incerca improspatarea continutului. Acestia insa nu prea au cu cine sa faca treaba, sunt inghititi de sistemul prafuit. De aici pleaca de fapt tot haosul si toate protestele.
  • Paco Paco
    În televiziunea privata unde presta Doina Gradea înainte de a deveni șomeră pt ca apoi să fie adusă la TVR urmare a recomandarilor lui Marian Neacsu (PSD) se intampla o chestie misto. Aceasta se numea responsabilitate. Adicatelea, orice director era un fel de vataf pe parohia lui si isi asuma niste indicatori: audienta, profit, GRP etc. Daca nu ieseau ciferele sau situatiile, buuum!, zbura din functie!!! La TVR se vorbeste de "starea tehnica deplorabila" de vreo doua decenii, dar Horia Cazan e intepenit in functia de Director Tehnic de parca a primit-o mostenire pe viata. Cezar Ion, ex-director al Departamentului de Productie Editoriala, sta pe 110 milioane pe luna ocupandu-se de la birou de motelul pe care il detine la Ranca. Oana Popescu doarme pe toate pozitiile posibile, Cristian Zgabercea e super-bine aranjat cu toate procesele de delapidare in care a fost bagat pt jefuirea banului public. Si, ca astia, sunt zeci, poate sute de alte figuri triste care ard gazul si distrug multe in jur. Unii au povesti de "reusita in viata" strigatoare la cer. Toti sunt confirmati si reconfirmati pe scaune prin deciziile PDG. Cu ei la timona, SRTV nu mai are nicio valoare pentru public. Este televiziunea de stat cu cel mai mic procent de urmaritori in propria piata din lume!
  • DODO DODO
    asta nu v-a pleca cit timp psd este mare in parlament Ea este trompeta acestei adunaturi Cu catelu cristache aduc numai *** lor dar pe banii nostrii
  • Ready for You Ready for You
    Niste inse fara opera profesionala, fara trecut si cu prezent lipsă, se cearta ca la piata. Totul e pe banul cetateanului. Aferim!
  • lucia marusievici iorga lucia marusievici iorga
    Câte adevăruri dure îi spune Monica Ghiurco nestimatei Doina Gradea. Câtă mizerie ascund sub preș jenantele comunicate ale vândutului Mircea Radu!
  • Adi Adi
    Atâta timp cât Adrian Sârbu va avea interes, Gradea va rămâne în funcție. Si mulți alții plantați de el la TVR.
  • Horia G. Horia G.
    @AntiFan Ghiuco: Confunzi lucrurile! Ghiuco inainte sa fie membru ales de catre angajati cu o majoritate covarsitoare in Consiliul de Administratie a fost si este angajata a TVR, de aceea are obligatia sa lucreze, sa produca emisiuni. Asta face. Tocmai pentru ca isi face treaba de realizator de emisiuni si reprezinta angajatii in CA in opozitie cu clanurile si Directorul General este hartuita in permanenta, la fel ca toti jurnalistii care nu sunt obedienti. De aceea nu se mai produce nimic in TVR. Cat despre invitati comandati, cu siguranta ca te-ai uitat la alta emisiune.
  • Ana Karenina Ana Karenina
    @Titus Steel Tu crezi ca George Tudor a facut ceva de capul lui fara aprobarea Directorului General? Instrainarea proprietatii TVR, adica filmarea respectiva, cu buna stiinta, reprezinta abatere grava si duce la desfacerea contractului de munca. Mi se pare mie sau G T mai lucreaza inca? Nu are relevanta daca emisiunea Ora Regelui mai este necesara sau nu, discutia era despre cum e sabotat din interior TVR de catre slugi si despre cum nu se respecta legile si regulamentele dar nu se intreprinde nicio actiune impotriva celor din gasca.
  • mile mile
    toti angajatii concediati

Trimite un comentariu

sus