Skip to main content

Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”

 
Se încing spiritele în TVR. Monica Ghiurco, răspuns pentru Doina Gradea: „Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi”

Se încing spiritele în TVR. Consiliul de Administraţie e în război deschis cu PDG-ul Doina Gradea. Unul dintre oamenii din CA îi răspunde şefei televiziunii fără menajamente:

Publicitate

„Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi şi nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenţii de manager”, scrie Monica Ghiurco (reprezentantă a salariaţilor în CA) pe un grup de Facebook.

Răspunsul este amplu şi aduce o ploaie de reproşuri Doinei Gradea.

Replica vine în contextul în care, ieri mai cinci membri din Consiliul de Administraţie au cerut Parlamentului demiterea PDG-ului, iar azi Departamentul de comunicare al instituţiei a scos la iveală imagini de pe camerele de supraveghere din interiorul TVR.

De ce? Ca să se vadă că doi dintre cei care i-au cerut demisia preşedintelui Doina Gradea nu poartă mască de protecţie în interiorul instituţiei.

Tot azi a demisionat şi Alexandru Sassu, cel care a i-a fost consilier Doinei Gradea, după revenirea sa în TVR în 2018. La fel ca şi Ghiurco, şi Sassu a fost acid la adresa PDG-ului:

„Comportamentul său a evoluat din ce în ce mai mult către cel al unui vătaf, tratând angajaţii SRTv ca pe nişte angajaţi personali pe moşia personală”, după cum a scris Sassu în demisie.

Ce-i reproşează Ghiurco preşedintei TVR? Replica Monicăi Ghiurco:

„Stimată doamnă Doina Gradea, ca să ne lămurim o dată pentru totdeauna şi să nu mai fiţi nevoită, atunci când sunteţi trasă la răspundere, să faceţi aluzii de genul: "scandaluri în interes propriu" şi "neîmplinirile unora, ale căror visuri sunt bântuite de ocuparea fotoliului de Preşedinte Director General", vă răspund aici, nu am nimic de ascuns.

Da, doamnă, da, doresc să vă iau locul pentru că nu îl meritaţi şi nici TVR nu merită să fie condusă de un impostor cu pretenţii de manager.

Da, vreau sa conduc televiziunea în folosul publicului şi al profesioniştilor din TVR, nu pentru para-ndărăt!

Da, vreau să conduc televiziunea ca să le asigur oamenilor condiţii optime de muncă, salarii corecte, să le protejez sănătatea şi dreptul la muncă, nu să mă laud cu profit din banii cu care aţi fi putut măcar să scoateţi mucegaiul din pereţii spaţiilor insalubre în care sunt nevoiţi să muncească, să curăţaţi sistemul de ventilaţie care le pune sănătatea în pericol, sau chiar să finanţaţi programe, campanii de interes public şi multe altele.

Dacă v-ar fi păsat. Sau măcar să fi pus în aplicare deciziile CA şi mă refer aici la ”Planul de Acţiune în vederea fundamentării şi elaborării unei noi strategii a televiziunii publice”, decis prin Hotărârea Consiliului de Administraţie din şedinţa extraordinară a CA din 9 octombrie 2018 (cu precizarea că implementarea se va face în termen de 6 luni). Acest CA nu v-a fost ostil, aşa cum încercaţi să vă apăraţi. Nicidecum, ba chiar v-a susţinut, până când am înţeles că, de fapt, puţin vă pasă de redresarea TVR! Pentru că nu aţi aplicat nimic din acest Plan!

Da, vreau să conduc TVR pentru publicul care are dreptul să beneficieze de un serviciu public la standarde internaţionale. Mai ales în asemenea vremuri grele.

Eu nu aş conduce cu oameni care îi consideră pe subalterni nişte expiraţi profesional. Nu mi-aş hărţui proprii salariaţi prin exerciţiul abuziv al drepturilor procesuale.

Da, doamnă, vreau, pentru că pot şi ştiu. Spre deosebire de dumneavoastră, ale mele diplome şi atestate de studii sunt publice. Ale dumneavoastră unde sunt? Vă provoc să le publicaţi, ca să ştim cu cine stăm de vorbă de fapt. Pentru că asistent manager al unui patron de presă nu înseamnă manager, doamnă! Cu atât mai mult cu cât aţi fost recomandată şi susţinută să conduceţi o instituţie publică, de un politician corupt, iar dumneavoastră aţi înţeles că puteţi merge la cumpărături, pe bani publici, fără nicio oprelişte. Am o veste proastă: chiar trebuie să daţi socoteală pentru fiecare leu.

A, şi mai am o calitate care vă lipseşte: sunt cinstită, doamnă! Şi nu mint. Nu datorez nimic nimănui, decât lui Dumnezeu şi părinţilor mei. Niciunui partid, niciunui politician, niciunui serviciu sau grup de interese ilegitime. Nu ştiu dumneavoastră...

De ce vă spun toate astea? Ca să nu mai repetaţi ca un patefon stricat că reproşurile pe care vi le fac sunt din cauză că vreau să vă iau locul. Sunt convinsă că orice aş spune, ori da, ori nu, tot asta aţi crede.

Şi încă ceva, nu vă mai consideraţi ”TVR”! Dumneavoastră nu sunteţi TVR.

Monica Ghiurco

membru al Consiliului de administraţie al SRTv”


Citeşte şi: Şi nici măcar nu purtaţi mască! TVR scoate imagini de pe camerele interne în lupta cu cei care au cerut demisia şefei instituţiei


Citeşte şi: Alexandru Sassu şi-a dat demisia de la TVR. Fostul consilier al Doinei Gradea, acid la adresa şefei TVR: e ca un "vătaf"!


Citeşte şi: TVR. Cinci membri din Consiliul de Administraţie cer demiterea Doinei Gradea: „Din cauza audienţei care tinde spre zero, nu-şi mai îndeplineşte misiunea publică”


Citeşte şi: O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Şefa TVR nu renunţă. Ce spune Gradea?


Citeşte şi: Nou proces TVR-MediaSind. Acum, sindicatul e cel care dă în judecată: TVR trebuie să explice cum a cheltuit trei milioane de euro


Citeşte şi: TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces


Citeşte şi: MediaSind: TVR, obligată de instanţă să publice colaboratorii din ultimii ani. Suma cheltuită cu ei: Trei milioane de euro


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • AntiFAN Ghiurco AntiFAN Ghiurco
    Monica Ghiurco, relaxeaza-te! Ce te face pe tine sa crezi ca meriti locul de PDG? Ce realizari personale ai in patratica ta, in afara de o emisiune obosita, la care nu se uita aproape nimeni. Sau se baga Doina Gradea sa-ti comande invitatii (salutari Gildei Lazar, de la fabrcile de tigari JTI, ca o tot chemi)?! Apropo, parcă membrii CA nu prea au voie sa faca emisiuni, tie cum naiba ti s-a dat derogare? Suntem țara exceptiilor si a derogarilor devenite reguli. Curat murdar!
  • Titus Steel Titus Steel
    @Ana Karenina

    - Doinea Gradea are multe păcate, dar discursul a fost trimis la A3 de George Tudor, omul de casă al Mădălinei Rădulescu, fostă angajată a Varanului și parașutată de Alexandru Sassu în poziția de Directoare a Știrilor;
    - Ora Regelui nu prea își mai are rostul. E o odă la adresa Margaretei, personaj irelevant pentru România care are parte de un PR nemeritat si cu audiente minuscule din partea realizatoarei Camelia Csiki. Dacă tot are un soț istoric, pe Stejarel Olaru, ființa aia mai bine s-ar apuca să ne povesteasca despre Vlad Țepeș, Stefan cel Mare, Alexandru cel Bun etc. Poporul merita, pe banii lui, sa isi cunoasca mai bine marii inaintasi, surclasati net la capitolul mediatizare de postul public de Radu Duda.
    - Codul de Etica e o potentiala arma de exterminare doar pentru unii. Comitetul Director da tot felul de derogari care duc la situatii aberante. De pilda, comentatorii de la Sport au ramas fara transmisii pt ca TVR a taiat orice investitii in drepturi, dar nu sunt lasati sa presteze in alte parti. În acelasi timp, Liana Stanciu - angajat TVR cu carte de munca - e principala vedeta a Magic FM de vreo 20 de ani si apare in reclame print si outdoor pentru acest post. Asta cu toate ca SRTV are protocol de colaborare cu RRA.
  • Ionica Radulica Ionica Radulica
    Bravo doamna Ghiurco, ati pus punctul de grajdea.
  • Ana Karenina Ana Karenina
    Sa ne aducem aminte cum Doina Gradea a trimis discursul principesei Margareta la Antena3 pentru a fi difuzat integral inainte de difuzarea lui pe TVR. TVR nu a dat nicio stire imediat cu acest discurs iar de abia peste o saptamana a fost difuzat la Ora Regelui. Ce poate fi mai relevant de atat pentru prejudicierea vadita a TVR? Numirea lui Darvariu, Mircea Radu, Demeter Andras sau a altora in functii cheie pentru a externaliza cat mai multe productii si a acuza pe nedrept jurnalistii angajati ca nu sunt in stare sa faca productie. Si lista e lunga! In schimb vor sa impuna cu forta un cod de etica care nu are nicio treaba cu etica si care vine peste regulamentul intern deja cuprinzator si pe care ei nu il respecta. Ar trebui sa raspunda penal pentru aceste actiuni toti cei implicati, toata gasca.

Trimite un comentariu

sus