Skip to main content

Se uită cineva? Aleph News, postul lui Adrian Sârbu, a intrat în măsurători. Primele audienţe

 
Se uită cineva? Aleph News, postul lui Adrian Sârbu, a intrat în măsurători. Primele audienţe

EXCLUSIV. Televiziunea de ştiri lansată de Adrian Sârbu a intrat în măsurătorile de audienţă. Ce se vede după primele zece zile de cifre pentru Aleph News? Se uită românii la Aleph News la TV? La ce se uită?

Publicitate

Noul post de ştiri, apărut de câteva săptămâni, lansat şi fără o campanie de marketing (a fost mai mult "buzz" pe online) are, deocamdată, audienţe care îl plasează în partea de jos a clasamentului.

Cifrele se ridică la doar câteva mii de telespectatori în medie pe minut, şi asta la emisiunile de vârf.

Ca atare, ce apare?

De exemplu, dacă luăm ziua de ieri, cel mai urmărit program este cel realizat de Vlad Craioveanu - Cu ochii pe mine (dat acum de la 20.30, în locul lui Marius Tucă, care a făcut o pauză după ce a fost depistat cu COVID-19). La nivelul întregii ţări, la Craioveanu s-au uitat, în medie, 5.000 de telespectatori în fiecare minut.

Un alt program cu audienţă apropiată a fost, ieri, Ştirile de la ora 22.00, cu o medie în jur de 4.000 de telespectatori.

În "vârf" mai apare Ştiu, emisiunea cu Felix Drăghici şi Costi Mocanu. A scos mai bine la reluare, de la 22.00 (2.000 de telespectatori), decât la prima difuzare, când s-au uitat în medie cam 1.000 de români în fiecare minut.

Cam 3.000 de telespectatori a atras în medie pe minut şi Cristoiu, la emisiunea de duminică.

În restul zilei, cifrele sunt şi mai mici.

Ca o comparaţie, cifre înregistrate aseară de celelalte posturi de ştiri: aproape jumătate de milion la România TV, 445.000 la Antena 3, 130.000 la B1 şi 95.000 la Digi 24.

Acestea sunt cifrele în mii. În termeni de rating, cel puţin acum, Aleph News apare cu 0.0.

Mulţi au trecut, puţini au rămas

În fiecare minut, la Aleph au rămas, în programele de vârf, doar câteva mii de români, dar mult mai mulţi au "trecut" pe acolo, însă au stat puţin şi au plecat mai departe.

Audienţa a fost de câteva mii de oameni, dar pe bucata 19.00-23.00, aproximativ 40.000 de români au văzut cel puţin un minut din emisia Aleph News (aşa-numitul indicator reach, care indică "unicii"). Ca o comparaţie, reach-ul celui mai urmărit post de ştiri pe interval - România TV a fost de 2,6 milioane (aproape la fel a avut Antena 3), iar al Pro TV de 5,3 milioane de români.

Pe posturile de ştiri, reach-ul (adică "unicii" care au trecut pe un post, dar nu au stat mult) s-a ridicat la cifre de 1,2-1,3 milioane la celelalte staţii de ştiri (B1, Realitatea, Digi 24).


Citeşte şi: FOTO. S-a lansat! Cum arată postul lui Adrian Sârbu? Cine sunt clienţii de publicitatea din prima zi?


Citeşte şi: Reacţii la televiziunea lui Sârbu. Fost director Mediafax: „Adrian Sârbu e obsedat de acest nume. Prin 2012 m-a pus să cumpăr aleph.com”


Citeşte şi: Cum arată emisiunea cu Felix Drăghici şi Costi Mocanu. Program de ştiri comentate


Citeşte şi: Aleph News, postul de ştiri al lui Sârbu, poate începe emisia. A fost autorizat de CNA. Cum arată sigla?


Citeşte şi: Andrei Tomescu părăseşte Digi24, după nouă ani. A trecut tot la un canal de ştiri


Citeşte şi: Jurnalista Ioana Ţigănilă părăseşte Digi24 după nouă ani


Citeşte şi: Adrian Sârbu face trei televiziuni noi: un post de comedie, unul de business şi unul de ştiri. A luat deja licenţele


Citeşte şi: Adrian Sârbu şi Marius Tucă, într-un nou proiect TV. Televiziunea Smart TV a primit licenţă de la CNA


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Constantin Florin Constantin
    un fiasco clar care se va termina lamentabil, pacat de unii dintre cei adusi cu mari sacrificii....Domnule Sarbu, mergi frumos la odihna, este mai productiv

    in rest sa auzim numai de bine(fara aleph, bineinteles)
  • andi andi
    Cati de la aleph sau vaccinat ?sunt cumva arestati de se intreaba ''de ce suntem ichisi?".A pardon domnul Sarbu stie.Nu sar departe de antena 3 si r.tv.Pacat de Draghici si Mocanu.
  • alepu la nonsmart alepu la nonsmart
    Care esti smart pe aici? Tu, ala din fundu curtii? Esti singuru smart si noi suntem nonsmart? Offff....unii nu mai pot de fudulie! E un post la care se intrerup reclamele si mai aparea cate un android sa zica 2 vorbe. Iar lolek si bolek sunt de toata jena! In special bolek.
  • Un fost Un fost
    Sub orice critica. Aleph News e dovada suprema ca PRO TV a fost facut de americani si doar asumar smechereste de niste romani care singuri nu-s in stare decat de o televiziune preistorica. Mocanu si Draghici zici ca-s Fred si Barney!
  • Aleph Fan Aleph Fan
    Am citit toate comentariile de aici, spunea cineva si anume ''ascultatorul'', ca nu se simte respectat ca prezentatorii vorbesc la per tu. Mai domnule ''ascultator'', misca-ti fataul spre Romania tv, acolo sigur esti respectat cu stiri false si manipulari.
    Aleph News nu e pentru oricine, e doar pentru cei Smart!
    Doar cei SMART inteleg continutul.
  • didi didi
    de la continut si pana la forma, televiziunea asta pare facuta pe genunchi. nu mai zic de numele ales, care duce cu gandul la altceva. cam ca magazinele de chinezarii de pe vremuri care se numeau golden gate srl sau coasta de azur impex srl.

    au aceleasi stiri ca si alte posturi mai serioase, au aceasta abordare la per tu care deranjeaza si ocupa tot ecranul cu fata prezentatorilor, care e ofensiva.

    in maximum un an postul asta va disparea.
  • privitoru privitoru
    Oamenii s-au dus la alep pentru bani. Mai mult decat aveau. Si s=au gandit ca sarbul are ceva in cap. Cica si sculele ar fi inchiriate. A inchiriat oameni, a inchiriat scule. Maine inchide taraba si gata.
  • Radu Abramescu Radu Abramescu
    @zf au codite impletite pt ca altfel parul flickere pe croma din spate
    E gindit pt smartphone sau tableta
    Continutul e subtire:)))
  • mihai mihai
    Serios acum, au fost oameni care au plecat de la televiziuni care deja emit si arata cat de cat ca niste posturi tv, mai ales unele cu aspect profesional ca Digi 24, doar ca sa vina aici unde nu se înțelege despre ce tip de continut e vorba? Nu au vazut înainte sa se angajeze aici cum or sa fie asa zisele jurnale? Cum sa lasi Digi24 pentru asa ceva?
  • ascultătorul ascultătorul
    Nu ma uit la tv, dar am încercat să ascult radioul smart. Muzica este ok. Dar atât. Știrile, modul cum sunt redate, intonația - totul este un dezastru. Toate sunt la per tu. Păi mă desteptule / deșteapto care compui știrile... de respect n-ai auzit? Nu mai vorbesc de nu știu ce reclamă deșănțată la nu știu ce carte scrisă de seful CIA. De parcă spionii n-au altă treabă decât să le spună celor de rând ce s-a întâmplat acum 20 de ani. Penibili. Păcat de muzică. Nu e rea.
  • Adelin Adelin
    ba si muzica e rea...cand e repetata pe smart
    zici ca cel de-l face foloseste o reteta de gatit
    acum 100 de grame de shanaia twain, punem la copt sh asta-i playlistul pe azi
    e blasfemie sa ai atatea melodii pe lume si sa te invartesti intr-un cerc de maxim 90 de mel...pe bune
  • ascultătorul ascultătorul
    Nu ma uit la tv, dar am încercat să ascult radioul smart. Muzica este ok. Dar atât. Știrile, modul cum sunt redate, intonația - totul este un dezastru. Toate sunt la per tu. Păi mă tontule / toanto care compui știrile... de respect n-ai auzit? Nu mai vorbesc de nu știu ce reclamă deșănțată la nu știu ce carte scrisă de seful CIA. De parcă spionii n-au altă treabă decât să le spună celor de rând ce s-a întâmplat acum 20 de ani. Penibili. Păcat de muzică. Nu e rea.
  • zf zf
    Nu stiu, man, eu chiar am avut asteptari. Dar cu cat ma uit mai mult, cu atat ma sperie duduile astea si prim-planurile cu ele, par androizi din aia din filmele care se faceau in 1970-1980 despre viitor.

    Lasand gluma la o parte, pe bune, toate prezentatoarele par androizi, felul artificial in care zambesc, miscarile, tot... cine s-a uitat la Westworld stie ce spun. Si le mai si impletesc pe toate la fel. De ce naiba le impletesti pe toate la fel, e creepy, man, e foarte creepy...

    Plus ca e praf continutul, cum zicea si Dodo, singura sansa ar fi sa vina cu ceva ce altii nu au. Dar nu au cum sa vina cu asa ceva, ca nu au nici reporteri care sa aduca asa ceva, cand ii dai omului salariu de 2.500, de 2.500 iti lucreaza.

    Dar ce sa zic, imi asum si faptul ca poate nu inteleg eu maretul concept din capul lui Sarbu. El visa la televiziunea asta de prin 2014, deci m-as fi asteptat ca 6 ani de clocit televiziunea asta sa aiba ca rezultat ceva brici.
  • DODO DODO
    singura scapare ar fi sa vina cu stiri pe care nu le au altii Dar de unde ? asa ca sa repeti si tu... fac si eu tv de stiri
  • Jonh Jonh
    Sa stai un an de zile sa te pregătești și tu sârbu sa scoți asa ceva așa-zisul părinte al ProTv nu ma așteptăm la Sf sau la nivelul digi 24 da ma așteptăm să ai un studio TV de doamne ajuta, cadre ok și sincer eram mulțumit de un conținut de la știri diversificate nu ca digi doar covid, presimt ca va falimenta nici un investitor nu își va mai risca bani în aceasta petarda și cred ca și angajați acestui.... Își cam fac griji pt ei și viitorul lor.

Trimite un comentariu

sus