Skip to main content

EXCLUSIV. Selly a dat în judecată postul România TV. Ce sumă cere ca daune și de ce?

 
EXCLUSIV. Selly a dat în judecată postul România TV. Ce sumă cere ca daune și de ce?

EXCLUSIV. Andrei Șelaru - Selly a acționat oficial în judecată postul România TV și solicită stației daune pentru, spune el, "prejudicii de imagine".

Acțiunea lui Selly, depusă deja la Tribunalul București, vine după seria de materiale și de burtiere puse de România TV, după ce postul a preluat, fără să verifice, un material în care părea că vloggerul era implicat în accident.

Ulterior, Selly a dezvăluit că a fost o farsă făcută tocmai pentru a dovedi că România TV preia informații fără să le verifice (multe titluri au picat însă în această farsă, pe lângă postul de știri).

100.000 de euro daune

Publicitate

Andrei Șelaru - Selly a declarat pentru Paginademedia.ro că daunele cerute în chemarea în judecată se ridică la 100.000 de euro.

Selly, pentru Paginademedia.ro:

"După farsa cu accidentul, cei de la România TV au pornit o campanie de linșaj mediatic la adresa mea. Le cer 100.000 de euro daune morale, pentru afectarea imagini mele, pentru impactarea reputației", a declarat Selly pentru Paginademedia.ro

"Pe lângă cei de 100.000 de euro, mai am câteva cereri. Una este obligarea România TV să difuzeze, pe cheltuiala lor, hotărârea definitivă, în termen de cinci zile de la emitere și plata cheltuielilor de judecată", a continuat el.

Citește și: Un exemplu de "anchetă"! România TV sare la Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Cu acuzații de consum de droguri rupte din melodii

De ce 100.000 de euro?

Andrei Șelaru - Selly, pentru Paginademedia.ro:

"Acesta este prejudiciul moral pe care eu consider că l-au provocat prin acele știri false care păcăleau privitorii că eu am probleme cu poliția, că poliția mă anchetează.

Cum că am primit bani de la Viorica Dăncilă și de la PSD. Dar și pentru cele de dinainte de farsa cu accidentul, când au pus pe burtieră "prezentator împușcat de milionarul Selly".

Este un prejudiciu moral. Se uitau 500.000 de oameni la emisiunea lui Ioan Korpos și consider că prejudiciul este justificat. Am primit apeluri de la rude, de la prietetni, de la cunoscuți, care mă întrebau dacă este adevărat ce se spune despre mine pe post. Asta înseamnă că au avut efect.

Trebuie să spun că nu e un prejudiciu material! Eu nu susțin că am pierdut bani în urma celor spuse de ei, ci că este un prejuduciu adus reputației mele.

GALERIE FOTO. Burtierele puse de România TV în luna august, când a a fost dată pe post o "anchetă"

"Aș vrea să mai adaug ceva", a spus Selly:

"Aș mai dori să menționez că cred că era cazul să ia atitudine cineva împotriva unui astfel de post. Ce am pățit eu nu e un caz izolat. Sunt cazuri în care oameni lezați nu au posibilitatea să se apere sau nu au un canal de expunere, cum am eu pe youtube. Sau nu au posibilitatea financiară să se apere."

Un exemplu?

"A fost o știre pe România TV, preluată dintr-o publicație italiană, despre o româncă implicată într-un incident violent acolo.

Știrea a fost ilustrată cu imagini luate de pe Facebook cu o altă româncă, nu avea nicio legătură cu cazul. Ea a internționat să dea în judecată România TV, dar a renunțat ulterior."

Plângerea a fost depusă la Tribunalul București, în numele lui Selly, prin Simion, Nere&Iordache, împotriva Ridzone Computers, compania care deține licența România TV.

Obiectul: Acțiune în răspundere delictuală.

Istoricul cazului, în interviul video acordat de Selly după farsa cu accidentul și în linkurile de mai jos:

Contextul, pe larg

Miercuri, 19 august. Un film în care părea că un tânăr este gonit de Selly de la locul unui accident este publicat de România TV și e preluat apoi de mai multe publicații: Digi 24, Adevărul, Libertatea, Antena 3, Cancan, Evz sunt doar câteva dintre titlurile care au preluat materialul.

Joi, 20 august. Selly dezvăluie într-un clip că el a fabricat filmul pentru „a da o lecție despre cât de ușor se poate dezinforma". Spune că nimeni nu l-a sunat pentru verificare și că a decis să facă farsa după ce România TV a difuzat în câteva rânduri informații false despre el.

Sâmbătă, 29 august. România TV s-a dezlănțuit contra lui Selly. O ploaie de burtiere despre Selly a curs timp de o oră, după care au urmat și „înregistrările scandaloase care îl demască pe Selly".

„Deplasări ilegale" ale lui Selly, întrebări legate de consum de droguri de către vloger, consumatori de droguri în anturajul lui, „urme" pe care să le șteargă sau despre cum a încălcat legea. Nu mai putin de 14 burtiere despre Selly au curs timp de o oră pe post. 

Duminică, 30 august. Ofensiva a continuat și duminică. Au fost burtiere ca „Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" și „Banii ceruți și primiți de Selly de la PSD"

De ce a făcut vloggerul asta farsa pentru România TV?

Totul a pornit de la România TV. După ce postul a difuzat materiale cu burtiere deplasate și informații neverificare despre el, la începutul lunii august, acesta s-a hotărât să le dea o lecție. Cum au arătat burtierele România TV, de atunci? Doar câteva:

- „Filmarea momentului în care Selly trage cu pistolul”
- „Prezentator TV, împușcat de milionarul Selly”
- „Selly, dus la detectorul de minciuni”

„Mi-au speriat familia pentru un punct de rating”, explică el.


Citește și: Subiectul „Selly” a ajuns și la CNA. Herjeu: „A fost o execuție!”. Amendă de nici 2.000 de euro pentru România TV, după aproape două ore de discuții contondente


Citește și: Seara de duminică a pus capac: Selly dă în judecată România TV pentru „acuzațiile complet mincinoase pe care le-au făcut”


Citește și: Un exemplu de "anchetă"! România TV sare la Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Cu acuzații de consum de droguri rupte din melodii


Citește și: Altă dată să verificați! Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el! Toată presa a preluat falsul accident al vloggerului


Citește și: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democrație trebuie să existe! Treaba cu democrația pică în momentul în care spui doar minciuni


Citește și: REACȚII. Știrea despre falsul accident al lui Selly a dispărut de pe România TV. Ce au făcut alte publicații? Adevărul și Libertatea, rectificări și scuze


Citește și: VIDEO. Selly și falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeți că nimic nu poate fi 100% de încredere"


 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • *** să fi tu Shely, După ce ai tupeul nesimțit să păcălești și batjocorești presa ( niște oameni care se dedică muncii lor, aleargă pe teren zi de zi pentru o știre, pentru o pâine ), Vi tu un *** căruia nu-îi mai ajung banii câștigați din YouTube, mai vrei pe deasupra și bani pe deasupra După ce tu și *** tăi le spălați creierele copilașilor care te consideră un exemplu de urmat prin porcăriile de clipuri pe care le postezi pe YouTube, Acum vi și mai ceri și bani pentru că ț-ai bătut joc de niște oameni, Cine te crezi mă? dumnezeu ai devenit celebru datorită publicului format din majoritatea copii, acum te-ai ajuns ai fițe de divă care se victimizează, să-ți fie rușine mă
  • Romania tv a dus tv la acelasi nivel cu d diaconescu. Diferenta este ca ei mascheaza totul mai bine, sub aparenta unui post de stiri.
    Organele statului ar putea sa le ridice licenta, daca legile ar fi mai ok.

Trimite un comentariu