Skip to main content

Adrian Sârbu: "Aleph este o revoluţie. Neînţeleasă încă, deci mai avem timp până să ne copieze arhicunoscuţii plagiatori"

 
Adrian Sârbu: "Aleph este o revoluţie. Neînţeleasă încă, deci mai avem timp până să ne copieze arhicunoscuţii plagiatori"

Ce spune fondatorul Adrian Sârbu despre Aleph News, la un an de la lansarea staţiei? Câteva fragmente din textul aniversar, publicat pe site-ul televiziunii, dar şi pe Ziarul Financiar.

Publicitate

„Aleph News este o revoluţie şi este o parte a unei revoluţii”, spune Adrian Sârbu. “Este o revoluţie, neînţeleasă încă, slavă Domului. Deci mai avem timp până să ne copieze arhicunoscuţii plagiatori din viaţa mea din ultimii 30 de ani.”

Mai  multe declaraţii, în continuare:

"1 septembrie 2021, un an de când ŞTII", începe textul aniversar. Continuă: “Acum exact 365 de zile, ai descoperit că poţi să dai zilnic ocolul planetei. Aleph e o lume în care în fiecare moment ai revelaţia că ştii”.

Textul trece în revistă ce spune “Creatorul Aleph, omul din centrul sferei, Adrian Sârbu”, nu înainte de un scurt “bilanţ”:

“Un an. 365 de zile. 52 de săptămâni. 8.760 de ore. 525.600 de minute. 31.5 milioane de secunde. Şi nu a trecut una fără să mai afli câte ceva. Fără să vezi întregul tău univers, aşa cum e. Clar, fără distorsiuni, fără interferenţe.

31.5 milioane de secunde în care ai aflat totul despre tine. În care te-ai uitat în oglindă, iar oglinda s-a uitat înapoi la tine. 31.5 de milioane de secunde care au fost suficiente ca să poţi spune: ACUM ŞTIU!”

Adrian Sârbu: “A fost un an lung cât o clipă înaintea morţii şi a fost un an lung cât o clipă înaintea atingerii sublimului”

“Este cel mai greu an din viaţa mea”, spune Adrian Sârbu la un an de Aleph.


Citeşte şi: Sârbu a lansat posturile Smart TV şi Aleph Business. Unde se văd?


Adrian Sârbu:

  • Este cel mai greu an din viaţa mea. Şi fiecare an din viaţa mea nu a fost chiar cel mai greu. Şi nu este numai pentru mine, ci şi pentru voi, colegii şi colegele cu care construim acest proiect, pe care încercăm să-l înţelegem pe măsură ce-l construim.

 

  • A fost un an lung cât o clipă înaintea morţii şi a fost un an lung cât o clipă înaintea atingerii sublimului, dacă sublimul este starea pe care Bezos şi Branson au atins-o în spaţiu. Să spunem că acestea sunt limitele în care am trăit în acest an.

 

  • „Aleph News este o revoluţie şi este o parte a unei revoluţii. Se petrece o revoluţie în comunicare de multă vreme.

Alephul este această revoluţie şi parte a revoluţiei. În sensul în care azi noi nu mai putem comunica univoc, unilateral, ci comunitar.

Orice prezenţă într-un univers al comunicării este o prezenţă de comunitate socială şi, prin urmare, tot ceea ce noi, jurnaliştii, cei care emitem un mesaj, intermediem un mesaj, o înţelegere a realităţii, este foarte dependent de felul în care rezonează spectatorul nostru şi în felul în care el însuşi spectator se regăseşte şi el comunică cu noi.

 

  • Este o revoluţie, neînţeleasă încă, slavă Domului. Deci mai avem timp până să ne copieze arhicunoscuţii plagiatori din viaţa mea din ultimii 30 de ani.

Nu este înţeleasă, nu este cunoscută, dar este percepută şi este percepută odată cu acest prim canal.

Şi va fi şi mai bine înţeleasă, pe măsură ce alte iteraţii ale acestui concept infinit, care este Aleph-ul, vor fi aduse în faţa spectatorului”.

Articolul din Ziarul Financiar, aici.


Citeşte şi: Un an „alephic”. Prezentatori cu „Aleph” în frunte la aniversarea staţiei lui Adrian Sârbu


Citeşte şi: Smart TV, televiziunea lui Sârbu şi Tucă, poate emite. Cum arată noua siglă. Şi Aleph Business e gata de start


Citeşte şi: Vlad Craioveanu a lăsat postul lui Sârbu şi Tucă. Se va auzi la Digi FM


Citeşte şi: Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”


Citeşte şi: FOTO. S-a lansat! Cum arată postul lui Adrian Sârbu? Cine sunt clienţii de publicitatea din prima zi?


Citeşte şi: Reacţii la televiziunea lui Sârbu. Fost director Mediafax: „Adrian Sârbu e obsedat de acest nume. Prin 2012 m-a pus să cumpăr aleph.com”


Citeşte şi: Cum arată emisiunea cu Felix Drăghici şi Costi Mocanu. Program de ştiri comentate


Citeşte şi: Aleph News, postul de ştiri al lui Sârbu, poate începe emisia. A fost autorizat de CNA. Cum arată sigla?


Citeşte şi: Andrei Tomescu părăseşte Digi24, după nouă ani. A trecut tot la un canal de ştiri


Citeşte şi: Jurnalista Ioana Ţigănilă părăseşte Digi24 după nouă ani


Citeşte şi: Adrian Sârbu face trei televiziuni noi: un post de comedie, unul de business şi unul de ştiri. A luat deja licenţele


Citeşte şi: Adrian Sârbu şi Marius Tucă, într-un nou proiect TV. Televiziunea Smart TV a primit licenţă de la CNA


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    In curand Aleph tv isi va schimba sloganul. Va fi; sarbule, da-ne banii!
  • Stefan Stefan
    ***
  • A A
    Sincer, citind unele lucruri pe care le zice cred ca omul are inceput de ***. Partea cu omul din centrul sferei... apoi partea cu atingerea sublimului... iteratii ale infinitului... revolutie... wtf did I just read?

    Sarbule, mai bine da banii oamenilor, evazionistule fiscal, ca inca le datorezi salariile pe 3 luni din 2015, nu te mai face de cacao scriind penibilitati prin ZF. But again, tind totusi sa cred ca e inceput de ***...
  • Paul Paul
    Sunt bine venite aceste posturi.
  • Adi Adi
    Eu v-am spus, cu bătrânețea nu te poți pune.
  • Shogun să fii, noroc să ai Shogun să fii, noroc să ai
    Nu, *** News nu e revoluție, nici pe departe. E doar o jucărie ciudată pe care și-a confecționat-o un milionar bătrân și plictisit, pe banii altora. De cum îl trage de mânecă vreun contabil pe Lauder ca să-i arate pe ce brezăi îi toacă banii românul cel 'oț de gură, ADHD News dispare cu o viteză la care nici nu visează rachetele lui Branson și Bezos.
  • Mihai Andrei Mihai Andrei
    "Omul din centrul sferei" :))) ***?! Baieti, treziti-va la realitate. Vrajeala asta nu mai merge. Iar produsul este mediocru. Nu a reinventat nimic, decat emisia in prim-plan, care din pacate este destul de deranjanta.
    Unde e continutul ala wow? Asta ne intereseaza. Farmeca-ne, rupe-ne gura.
    Personal sunt dezamagit. Am lucrat multi ani la ProTV si ma asteptam la mai mult.
  • D D
    Sunt curios cat va mai rezista postul ăsta :))))))
    Eu ii dau cel puțin inca un an. Daca rezista inca 2 ani maxim, e o minune
  • didi didi
    ***
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    S-a Aleph praful de noi ! Suntem prosti ! Nu ii intelegem capodopera !

Trimite un comentariu

sus