Skip to main content

FOTO. Un an „alephic”. Prezentatori cu „Aleph” în frunte la aniversarea staţiei lui Adrian Sârbu

 
FOTO. Un an „alephic”. Prezentatori cu „Aleph” în frunte la aniversarea staţiei lui Adrian Sârbu

Primul an! Aniversarea postului lui Adrian Sârbu este marcată „alephic”, cu un semn în frunte. Prezentatoarele Aleph News au apărut, azi, cu o linie roşie pe frunte. De ce?

Publicitate

Ştiristele de la Aleph News poartă astăzi, în frunte, un simbol. Mai exact, pot fi văzute pe post cu o dungă roşie poziţionată din creştet, pe mijlocul frunţii, până aproape de ochi. 

Nu este întâmplător nici că „marcajul” apare chiar la aniversarea unui an de Aleph News, postul lansat de Adrian Sârbu. 

Din informaţiile Paginademedia.ro, dunga care le brăzdează frunţile prezentatoarelor de la Aleph News este un simbol „alephic” - Aleph fiind prima literă în alfabetul ebraic şi în cel arab. 

GALERIE FOTO - Cu „Aleph” în frunte la aniversarea staţiei

Aleph News, încărcat de „simbolistică”: „Sârbu e obsedat de acest nume”

Nu este prima dată când la Aleph News prezentatoarele sunt pictate pe faţă. Au apărut în acest fel de mai multe ori, cum ar fi de 1 martie sau de ziua impotriva violentei domestice

Aleph News a fost anunţat ca un post încărcat cu simbolistică încă din stadiul de proiect. Când a obţinut licenţa de la CNA, Adrian Sârbu explica ce înseamnă Aleph:

Aleph sau Alif este prima literă în alfabetul ebraic şi în cel arab. A fost, de asemenea, prima literă a limbilor leagăn ale civilizatiei persana şi aramaica.

În ebraică, Aleph este prima literă şi primul numar Începutul, Primul pas, Cel mai important”, după cum spunea părintele Pro TV în sedinţa CNA de la vremea respectivă. 

Istoria lui Sârbu cu numele „Aleph” este mai veche. Chiar după lansarea de anul trecut, în valul de reacţii cu privire la noua televiziune de ştiri, Orlando Nicoară (fondator News.ro şi fost director Mediafax) vorbea despre „obsesia” lui Sârbu pentru numele Aleph.

Nicoară puncta:

„Adrian Sarbu e „obsedat" de acest nume inca de cand era la CME. Prin 2012 m-a pus sa incerc sa cumpar aleph.com. I-am spus ca e detinut de un evreu care lucreaza la Goldman Sachs si s-a calmat.

Dupa 2010, Ronald Lauder (n.r - cel carea băgat bani în Pro TV la începuturi, dar şi cel care a venit cu banii pentru Aleph) a studiat posibilitatea lansarii unei televiziuni a evreilor, la nivel global, ceva similar cu Al Jazeera. De fapt o copie sau o replica Al Jazeera dar pentru evrei. Ar fi avut in denumire Aleph”, scrie Orlando Nicoară.

Primele audienţe ale postului. Câţi se uită acum?

Cum erau audienţele după primele zece zile de Aleph News? Câţi români se uitau atunci?

O analiză Paginademedia.ro, de la vremea respectivă, arăta că postul a început cu doar câteva mii de telespectatori în medie pe minut, şi asta la emisiunile de vârf.

Cum stă postul acum?

În luna august (o lună de extra-sezon), media Aleph News în Prime-Time este de 8.100 de telespectatori la nivelul întregii ţări, dintre care 6.000 sunt telespectatori de la oraşe (în procente, este 0,02 rating).

În iunie, Aleph News avea o audienţă medie, în Prime-Time, de 9.000 de telespectatori pe minut, la nivel naţional. 

După media pe zi, audienţa în august a fost de 3.700 de telespectatori în medie în fiecare minut, la nivelul întregii ţări, cifre cu care Aleph este, deocamdată, spre coada clasamentelor de audienţă.

Plecări şi probleme cu salariile

Postul nu a fost ocolit nici de controverse în primul an de existenţă. Chiar într-un material publicat în exclusivitate de Paginademedia.ro, foşti angajaţi Aleph acuzau modul în care sunt trataţi.

Din informaţiile Paginademedia.ro, au existat şi întârzieri salariale la Aleph

La un moment dat, a dispărut de pe post Felix Drăghici, partenerul lui Costi Mocanu în emisiunea de seară „Ştiu", si unul dintre cei mai importanţi oameni din proiect. 

Un alt om important care a plecat din echipa lui Sârbu este omul de radio Vlad Craioveanu

A plecat de la Aleph şi Andrei Tomescu, cel care lucra la Aleph încă de la startul staţiei. 


Citeşte şi: Vlad Craioveanu a lăsat postul lui Sârbu şi Tucă. Se va auzi la Digi FM


Citeşte şi: Inside Story. Foşti angajaţi Aleph acuză: “Nu am semnat contract ca să fim înjuraţi!” Glumă la postul lui Adrian Sârbu: “S-a Aleph praful!”


Citeşte şi: FOTO. S-a lansat! Cum arată postul lui Adrian Sârbu? Cine sunt clienţii de publicitatea din prima zi?


Citeşte şi: Reacţii la televiziunea lui Sârbu. Fost director Mediafax: „Adrian Sârbu e obsedat de acest nume. Prin 2012 m-a pus să cumpăr aleph.com”


Citeşte şi: Cum arată emisiunea cu Felix Drăghici şi Costi Mocanu. Program de ştiri comentate


Citeşte şi: Aleph News, postul de ştiri al lui Sârbu, poate începe emisia. A fost autorizat de CNA. Cum arată sigla?


Citeşte şi: Andrei Tomescu părăseşte Digi24, după nouă ani. A trecut tot la un canal de ştiri


Citeşte şi: Jurnalista Ioana Ţigănilă părăseşte Digi24 după nouă ani


Citeşte şi: Adrian Sârbu face trei televiziuni noi: un post de comedie, unul de business şi unul de ştiri. A luat deja licenţele


Citeşte şi: Adrian Sârbu şi Marius Tucă, într-un nou proiect TV. Televiziunea Smart TV a primit licenţă de la CNA


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Spencer Collins (Soby) Spencer Collins (Soby)
    Vad ca la Antena 3 a plecat Ana Maria Bujor Sabrina Preda si Violeta Moroianu iar la Show Blitz a ramas doar Georgiana Murgila singura
  • DODO DODO
    pai daca ii injură ,bietii oameni stau si in nas de frica
  • Cristi Cristi
    Moda cu codițele e tot o marcă alephiană?

    Eu n-am văzut să fie prezentatoare cu părul lăsat liber... în curând vor introduce peruci cu codițe și în rândul bărbaților care apar pe post. :)))

    Și prezentatoarele își citesc texul de parcă sunt sub amenințarea unui pistol ascuns sub masă.
  • Cristi Cristi
    Pentru anul II (dacă vor mai fi live), propun să le înfigă niște ace-n cranii, ca-n Hellraiser.

    Conform CNA, Smart TV și Aleph Business ar fi trebuit să intre în emisie din iunie, altfel pierdeau licențele...
  • Alex Petre Alex Petre
    nino nino
  • omar omar
    astept ziua cand genialul mogul o sa le baga pe post cu peruca si nas de clovn, sau cu un tampon lipit pe fata. sper sa salariul compenseaza demnitatea amputata de un batranel senil, cu pretentii de Mesia mass media. urate vremuri a ajuns presa din tara asta...
  • didi didi
    numai prostii de idei crete la postul asta, pe cuvant... nu am avut niciodata curiozitatea sa ma uit in direct, doar ce am vazut pe fb sau pe youtube capturi sau secvente si efectiv te doare capul, e prea agresiva prezenta capetelor pe ecran, nu au nicio proportie.
  • Daniel C. Daniel C.
    *** cu față umană! Adică aceleiași mizerie...
  • Fost Fost
    @Mihai, tot ce vezi, ideea lui Sirbu e. In special in ce tine de vizual. Si daca ai ceva de obiectat, iesi de pe post. I’ve been there.
  • Vlad Vlad
    Sper ca au salariu mare de accepta sa-si bata joc de ei asa, cu dungi pe frunte.
    Arata ca un post al unor sectanti.
  • Adi Adi
    Nu ai ce sa faci. Cu înaintarea în vârstă nu te poți pune!
  • jk jk
    Parca si in ziua de Paste au avut pe gat ceva,nu mai stiu exact ce...
  • mihai mihai
    Am navigat si eu azi prin canalele media si am vazut fetele astea cu dungă pe frunte de la "s'aleph praful" tv. Oare cine este responsabil cu ideile astea năstrușnice precum stirile cu prim planul permanent pe ecran TV mare sau dunga rosie pe frunte, sârbu oare, sau mai este vreun director pe acolo care se face ca lucrează cu materialul șefului?
  • dalien dalien
    Sinistra identitate vizuala... Zici ca au capetele crestate cu barda. Si se mai si uita in sufletu tau cu aceste closeup-uri.

Trimite un comentariu

sus