Skip to main content

Ana Maria Brânză: „Îmi era teamă de tot, şi de mâncare...”. Fosta campioana olimpică la scrimă, poveşti neştiute despre testele anti-doping - podcast de Ioana Cosma

 
Ana Maria Brânză Popescu a vorbit despre viaţa personală şi carieră, în podcastul „SPORT Toc & Talk” realizat de Ioana Cosma în parteneriat cu studioul Paginademedia.ro / colaj: Paginademedia
Ana Maria Brânză Popescu a vorbit despre viaţa personală şi carieră, în podcastul „SPORT Toc & Talk” realizat de Ioana Cosma în parteneriat cu studioul Paginademedia.ro / colaj: Paginademedia

Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Brânză Popescu face declaraţii în premieră pentru podcastul „SPORT Toc & Talk” realizat de Ioana Cosma în parteneriat cu studioul Paginademedia.ro. Aceasta a povestit lucruri neştiute despre testele anti-doping şi a comentat şi cazul Simona Halep, tenismenă suspendată patru ani pentru încălcarea regulilor antidoping.

Publicitate

La începutul lunii septembrie, Ioana Cosma şi-a lansat propriul podcast, intitulat „SPORT Toc & Talk”. Este disponibil atât pe canalul ei de facebook, cât şi pe site-ul Paginademedia.ro.

În cel mai nou episod, Ioana Cosma o are parteneră de dialog pe campioana olimpică de scrimă, Ana Maria Brânză Popescu.

„Mă rog ca Simona să poată să treacă peste această perioadă.

Eu, după ce m-am retras din sport, nici măcar o secundă nu m-am gândit şi nu am păţit să mă trezesc dimineaţa că trebuie să-mi iau echipamentul să merg la sală.

În schimb, în primul weekend când am plecat de acasă, după ce m-am retras din activitate, panica mea era să anunţ Agenţia Mondială Antidoping, să-mi completez locaţia. Şi nu e chiar plăcut să te trezeşti a doua zi de Paşte cu ei la uşă...

Rămâi cu tot felul de chestii de genul acesta... Îmi era teamă de tot, şi de mâncare... Eu nici acum nu beau dintr-o sticlă de apă pe care am deschis-o şi nu am avut-o în supraveghere... Rămâi cu un soi de paranoia...”, a spus Ana Maria Brânză Popescu, pentru podcastul „SPORT Toc & Talk”.

VIDEO. Ana Maria Brânză Popescu, în podcastul „SPORT Toc & Talk” realizat de Ioana Cosma şi Paginademedia.ro

Ana Maria Brânză Popescu a făcut multe declaraţii despre viaţa personală de după retragerea din sport.

„Merg cu tramvaiul 41. Fac chestia asta pentru că nu vreau să stau în maşină o oră şi jumătate. Şi pentru că îmi place să mă uit la oameni, să-mi imaginez poveştile lor. Le pun şi nume...”

„De ce nu vă place să vi se spună muschetari?”, a întrebat-o, la un moment dat, Ioana Cosma pe campioana de scrimă.

„Scrima artistică este o ramură a scrimei, dar este foarte diferită de scrima sportivă.

Eu am început scrima când încă era în vogă Zorro şi toată lumea mă întreba dacă pot să mă semnez. Nici măcar nu am încercat vreodată. Dar am încercat să pictez cu spada, însă nu mi-a ieşit. Am văzut şi animăluţe care sunt mai talentate decât mine la asta.”

VIDEO. Ana Maria Brânză Popescu a povestit cum arată un antrenament de scrimă

A povestit ce simţea în timpul „luptelor” de scrimă.

Am văzut fiecare asalt ca pe un dialog pe care îl porţi cu adversarul tău prin intermediul lamelor. Doar că este genul acela de dialog unde vrei tu să ai dreptate. Eu şi dacă o aveam pe mama în faţă adversar, îmi doream să câştig”

Ce a făcut cu trofeele Ana Maria Brânză Popescu?

Toată cariera mea, până m-am retras din activitate, medaliile mele au fost închise undeva închise în nişte cutii, în pod. Nu am vrut să le pun pe pereţi, pentru că aş fi avut senzaţia că o să cred că sunt multe şiu că sunt o mare campioană. Pentru mine, în întreaga carieră cea mai importantă medalie era următoarea.”

GALERIE FOTO. Ana Maria Brânză Popescu, în redacţia Paginademedia

Ana Maria Brânză Popescu, despre visul din copilărie

Visul meu era să lucrez la tarabă atunci când eram mică, pentru că mergeam cu bunica mea în piaţă şi mi se părea fascinant cum erau toate colorate şi doamne în costume populare. Din păcate, eu nu am avut bunici la ţară, am fost copil de asfalt...”

CITEŞTE ŞI

Povestea căţeluşilor din podcastul Ioanei Cosma: „Vor şi ei o casă şi stăpâni iubitori”. Cum se pot adopta?

VIDEO. Eric de Oliveira: „Eram pasionat de tricouri, ziceam că o să am şi eu unul ca al României”. EXCLUSIV pentru podcastul SPORT Toc & Talk realizat de Ioana Cosma şi Paginademedia.ro

VIDEO Exclusiv. Chef Cezar Munteanu, în podcastul realizat de Ioana Cosma şi Paginademedia.ro: „Echipei Naţionalei i-a lipsit un nutriţionist”

Norocul lui „Norocel”. Ioana Cosma a spart gheaţa în primul episod din podcast-ul SPORT Toc & Talk şi a adoptat primul căţel. Are doar 3 picioruşe...

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus