Skip to main content

VIDEO. Eric de Oliveira: „Eram pasionat de tricouri, ziceam că o să am şi eu unul ca al României”. EXCLUSIV pentru podcastul SPORT Toc & Talk realizat de Ioana Cosma şi Paginademedia.ro

 
VIDEO. Eric de Oliveira: „Eram pasionat de tricouri, ziceam că o să am şi eu unul ca al României”. EXCLUSIV pentru podcastul SPORT Toc & Talk realizat de Ioana Cosma şi Paginademedia.ro

Noul episod al emisiunii SPORT Toc & Talk realizate de jurnalista Ioana Cosma în studioul de podcast de la Paginademedia.ro îi este dedicat fostului fotbalist Eric de Oliveira Pereira, sau Eric The King - cum a fost supranumit datorită numărului impresionant de goluri marcate pentru Naţionala României. Acesta a făcut dezvăluiri exclusive despre depresia cauzată de problemele de sănătate şi despre familie.

Publicitate

Ca în fiecare ediţie, Ioana Cosma a avut la SPORT Toc & Talk şi un invitat necuvântător, un căţeluş pe nume Neluţu, oferit spre adopţie de Adăpostul speranţa. „Are două luni, 220 de grame şi îl cheama Neluţu. E foarte iubitor şi vrea şi el o casă şi stăpâni care să-l iubească”, a spus jurnalista.

Eric a debutat ca fotbalist la vârsta de 18 ani, în 2007, în Brazilia, ţara natală, pentru clubul Metropolitano, unde a jucat puţin timp.

A ajuns în România în 2007, după ce a fost împrumutat de echipa Gaz Metan Mediaş, din Liga a II-a, pe care a ajutat-o să promoveze în prima divizie.

A debutat în Europa League în 2011.

Este cel mai important marcator străin din Liga I din fotbalul românesc.

S-a retras din sportul de performanţă în iulie 2021, din cauza unor probleme de sănătate.

La începutul acestui an a fost cooptat de Gheorge Hagi în staff-ul echipei pe care o conduce, Farul Constanţa.

Iată câteva dintre cele mai impresionante declaraţii făcute de Eric de Oliveira în podcastul SPORT Toc & Talk cu Ioana Cosma:

Tatăl meu nu m-a recunoscut. Nu mi-a făcut certificat de naştere. Dacă o facea, numele meu eră total diferit. Ar fi fost mai lung.”

De când am mers la Constanţa, perspectiva mea asupra vieţii s-a schimbat foarte mult. Am fugit de fotbal, am spus de mai multe ori că nu mai vreau nicio treabă cu fotbalul după ce m-am lansat, pentru că m-am lansat cam forţat, dar la Constanţa e bine.”

Am venit în România în 2007. Când am ajuns aici ştiam doar de Nadia Comăneci, de Hagi, de Adrian Mutu, de Chivu. Nu ştiam foarte multe, dar mai ştiam de Transilvania, de Dracula, vampirul ăla din filmele de la Hollywood. A fost frumos în primele şase luni după ce am ajuns la Mediaş. După şase luni am vrut să-mi fac bagajele şi să plec înapoi. Am sunat-o pe mama şi când i-am spus asta mi-a zis: Ai părăsit şcoala pentru fotbal, aşa că rămâi acolo, cât îţi e de greu. Şi de atunci nu am uitat aceste vorbe şi aşa am făcut.”

VIDEO. Ioana Cosma, în Studio-ul de podcast de la Paginademedia.ro: SPORT Toc & Talk, episodul 3: cu fotbalistul brazilian  3: cu fotbalistul brazilian Eric de Oliveira Pereira

„La şcoală eram deştept, dar foarte leneş.”

Am trăit cu 18 membri ai familiei în casă. La noi aşa e: familia sunt şi unchii, şi verii. Mi-e foarte dor de Brazilia, unde m-am născut şi am crescut, chiar dacă am trăit jumătate de viaţă şi aici.”

Îi spuneam mamei că eu cred că totul din trecutul meu a făcut parcă să vin în România. Îmi amintesc că fugeam de la şcoală ca să mă uit la cupele mondiale şi primul tricou care mi-a plăcut foarte mult a fost cel galben, cu dungi roşii, al jucătorilor români.

Atunci când eram mic eram pasionat de tricouri şi ziceam că într-o zi o să am şi eu un tricou ca al României, fără să ştiu, fireşte, că între timp voi ajunge aici, în România. Mama zicea că, atunci când dormeam, în somn vorbeam o limbă străină pe care nu o înţelegea şi strigam Goool. De asta am spus că nu o să părăsesc România, pentru că nici România nu m-a părăsit pe mine niciodată.”

Credeam că am trăit rău în Ucraina, unde au fost perioade când nu am primit banii, dar atunci când am primit de la medici verdictul că trebuie să mă retrag din performanţă a fost de 3-4 ori mai rău.

Am umblat pe la mulţi medici până au găsit ce am, o arteră înfundată la un picior. Atunci au început toate problemele mele. Am avut şi depresie. Adormeam pe la 6-7 dimineaţa. Mă trezeam pe la 3, mergeam să beau whisky.

Aia a fost şi o perioadă în care m-am îndepărtat puţin de familia mea. A fost greu. Dar asta nu o să se mai întoarcă. Din fericire a fost Hagi care mi-a dat o mână de ajutor. Faptul că m-am simţit important din nou mi-a dat putere.”

Din mâncărurile româneşti îmi plac ciorbă de burtă - pentru că avem şi în Brazilia ceva asemănător şi îmi place burta, dar cel mai mult mi-au plăcut ardeii umpluţi şi sarmalele.”

În pandemie nu mi-a fost uşor, a trebuit să închid şi afacerea. Şi au început toate problemele mele, cu rinichii. Singura chestie bună a fost că a rămas mama mai mult, a stat şase luni.”

Transcriere realizată cu ajutorul soluţiei Vatis.Tech

GALERIE FOTO. Eric de Oliveira a spus că donează şi un tricou semnat de el celui care îl va înfia pe căţeluşul Neluţu

CITEŞTE ŞI:

Premieră! Podcastul realizat de Ioana Cosma şi PaginadeMedia, SPORT Toc & Talk, e online! Primul invitat: Florin Niţă. „Îmi doresc să găsesc o echipă cât mai repede”

Norocul lui „Norocel”. Ioana Cosma a spart gheaţa în primul episod din podcast-ul SPORT Toc & Talk şi a adoptat primul căţel. Are doar 3 picioruşe...

VIDEO Exclusiv. Chef Cezar Munteanu, în podcastul realizat de Ioana Cosma şi Paginademedia.ro: „Echipei Naţionalei i-a lipsit un nutriţionist”

INTERVIUL LUNII. Ioana Cosma: „Da, domne', am fost dată afară de la Pro TV! Dar acum pot din nou, în sfârşit, să Gândesc liber!"

Revenire-surpriză, după 30 de ani de Pro TV. Proiectul secret al jurnalistei Ioana Cosma, exclusiv cu Paginademedia.ro

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus