Skip to main content

Cazul Băluţă - Libertatea, argumentat de judecători cu legea audiovizuală, care nu se aplică presei scrise!

 
Cazul Băluţă - Libertatea, argumentat de judecători cu legea audiovizuală, care nu se aplică presei scrise!

Decizia prin care Libertatea a fost obligată de instanţă să publice un material după plângerea primarului Băluţă a fost motivată cu un articol din...legislaţia audiovizuală. Legislaţia audiovizuală se aplică posturilor de radio şi televiziune şi nu vizează presa scrisă, scrie Libertatea.

Publicitate

Despre ce proces este vorba?

Primarul Daniel Băluţă a atacat în instanţă Libertatea după ce ziarul a publicat un interviu cu directorul Liceului Şincai. Băluţă a cerut instanţei (şi a obţinut) ca Libertatea să îi publice punctul de vedere. Primarul a făcut demersul direct în instanţă, nu a cerut drept la replică ziarului.

Punctul de vedere al lui Băluţă  corectează” întrebările puse de reporter unui intervievat şi chiar susţine că o parte din răspunsuri ar fi trebuit cenzurate

CITEŞTE ŞI. Drept la replică obţinut în instanţă. Primaria lui Băluţă corectează întrebările jurnaliştilor Libertatea

Ce spune motivarea:

„În drept, potrivit dispoziţiilor art. 49 din Decizia 220/2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, «Orice persoană fizică sau juridică ale cărei drepturi sau interese legitime au fost lezate prin prezentarea în cadrul unui program audiovizual a unor fapte neadevărate beneficiază de dreptul la replică»”

Legea citată, scrie Libertatea, reglementează exclusiv media audiovizuală, adică posturile de radio şi de televiziune.

Băluţă, ploaie de plângeri împotriva presei

În ultima jumătate de an, politicianul a iniţiat, personal sau folosind primăria, peste 15 dosare împotriva ziariştilor de investigaţie Libertatea, scrie publicaţia.

Libertatea nu a fost singura vizată de plângeri. Primarul Sectorului 4 a făcut plângeri care au vizat şi jurnalişti de la Newsweek, de la emisiunea România, te iubesc (Pro TV) la Parchete, la CNA, sau la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Articolul din Libertatea, aici.

CITEŞTE ŞI. Drept la replică obţinut în instanţă. Primaria lui Băluţă corectează întrebările jurnaliştilor Libertatea


CITEŞTE ŞI: Informaţii „false şi nedovedite”. Primarul Băluţă la CNA, despre „România, te iubesc”. Fosta şefă a forului a criticat reportajul Pro TV


CITEŞTE ŞI: Instanţa a respins cererea Primarului Băluţă. A vrut ştergerea unui articol semnat de Tolontan! Tolo: În societăţile totalitare, acest proces se numeşte „controlul adevărului”


CITEŞTE ŞI: Presa la DIICOT. A fost clasat dosarul în care Băluţă îi acuza pe Tolontan şi jurnaliştii Newsweek de „constituirea unui grup infracţional organizat”


CITEŞTE ŞI: „Jurnaliştii nu trebuie reduşi la tăcere”. Reporteri Fără Frontiere, reacţie după ce primarul Băluţă a reclamat Libertatea la DIICOT


CITEŞTE ŞI: Deutsche Welle şi cazul Libertatea-Băluţă: În România, cenzurarea jurnaliştilor se face şi cu instituţiile statului


CITEŞTE ŞI: Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, plângere la DIICOT împotriva jurnaliştilor Tolontan şi Toma de la Libertatea. Răspunsul ziarului


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei andrei
    Baluta are actiuni contra profesorilor, presei, ong-urile de mediu. Dar nu e o problema, ca ii face treaba Clanul Sportivilor.
  • Nectarie Popa Nectarie Popa
    Incredibil! Si de abia acum si-au dat seama? Pai i-au publicat degeaba mofturile lui Băluţă.
  • s0rin s0rin
    Din păcate, justiția e varză. Cine a fost parte într-un proces și-a dat seama că grefierii și judecătorii fac greșeli de grădiniță. Mulți, dar mulți nu au ce căuta acolo.
  • Răzvan Răzvan
    Dați și audientele noului sezon din Visuri la cheie

Trimite un comentariu

sus