Skip to main content

Euronews România poate începe emisia. Are acordul CNA. Când va fi lansarea?

 
Euronews România poate începe emisia. Are acordul CNA. Când va fi lansarea?

Viitorul post de ştiri Euronews România este pe punctul de lansare, iar startul emisiei ţine de ultimele probe ale echipei televiziunii.

Publicitate

Euronews România a obţinut Decizia de autorizare de la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Practic, Decizia de autorizare este actul care permite emisia efectivă a unei televiziuni.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Euronews va fi lansat în România în jurul datei de 25 mai, adică peste câteva săptămâni. Conform aceloraşi surse, televiziunea este în faza finală de negocieri cu distribuitorii, astfel încât să intre în grilele cabliştilor.

Proiectul Euronews România a atras o serie de nume din media, atât din faţa, cât şi din spatele camerelor. Adelin Petrişor (exTVR), Vitalie Cojocari (fost Pro TV), Claudiu Popa, Mirela Vaşadi (de la Realitatea), Daniel Coman (exTVR), Xenia Croitoru, Cristi Citre sunt doar câteva.

La nivel de management, staţia îi are pe Andra Miron (redactor-şef), cameramanul Sorin Mişcoci (director de producţie), Bebe Nicola (producător executiv) şi Cristian Coman (şef NewsDesk).

Citeşte şi: Cum arată echipa ştirilor Euronews

Citeşte şiCine sunt şefii Euronews România? Lista completă

Vezi şi: Euronews, imagini de la testele tehnice. Cum arată studioul şi grafica de post

Licenţa Euronews, luată în plină pandemie

CONTEXT. Pe data de 6 ianuarie 2021, Euronews a anunţat semnarea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) pentru a lansa Euronews România, un nou canal de ştiri independent destinat unui public vorbitor de limba română. La data de 9 noiembrie, televiziunea primea licenţă de la CNA.

Euronews România va fi o televiziune naţională care va difuza ştiri şi va realiza producţii locale, naţionale, regionale şi internaţionale în limba română, în baza principiilor jurnalismului independent promovat de Euronews World.

În ultimii doi ani, Euronews a lansat alte patru proiecte afiliate de marcă în Georgia, Albania, Serbia şi Bulgaria.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Cameramanul Sorin Mişcoci, şef la Euronews. Ce va face?


Citeşte şi: Jurnalistul Cristi Citre intră în echipa Euronews


Citeşte şi: Cum arată echipa ştirilor Euronews


Citeşte şiCine sunt şefii Euronews România? Lista completă


Vezi şi: Euronews, imagini de la testele tehnice. Cum arată studioul şi grafica de post


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mitica Botosani Mitica Botosani
    .......facut de PSD + alte partide. Nu-mi doresc Euronews si CNN romanesc, le vreau originale (dublate in romana) cum erau Europa Libera si Vocea Americii.
  • margo margo
    oamenii din teren sunt ok, problema e la conducere... andra miron e redactor sef... valentina pufulescu, de care nu ati mai scris, probabil de rusine, e editor coordonator...
  • margo margo
    cata birocratie... daca aveau licenta, de ce mai e nevoie de decizie de autorizare? ca sa isi justifice salariul inca vreo 3 taietori de frunza la caini, ala care scrie documentul, ala care il printeaza si ala care il stampileaza?
  • Leo Leo
    @B.A.M vb prostii, sunt trimisi pe teren ca sa faca materiale pentru 'arhiva' , ce ti se pare asa anormal? Ce e adevarat e adevarat dar ce nu...hai sa nu batem campii...zic.

    EuroUpb asta e un esec total din nascare prin prizma 'conducerii' canceroase, si a 'vedetelor' dar nu putem sa avbem pretentii la asa *** de Echipa. App (din sursele mele din interior) salariile pornesc de la 5000 lei in sus... asa ca sa tot lucrezi acolo, nu? Banii nu-s o problema ca are universitatea ...plus ca mai pompeaza si poporul roman prin Statul cvare ne conduce...si pe care l-ati votat de fiecare data....
  • B.A.M B.A.M
    @unu, deja se pregătesc. Cel mai aiurea e că își trimit reporterii pe teren deși nu au început emisia!!! De abia ăia trebuie să se plângă...
  • unu unu
    de un an tot vorbim de postul asta fără sa vedem nimic...numa anunțuri și comunicate:)) asta e noua televiziune? poate intra pe tiktok. pacat de oamenii aia angajați sa stea pe bara
  • Preli Preli
    Inca un canal al P S D. Ce mi-e antena 3, romania tv , digi 24 sau astia.
  • Leo Leo
    @Denis Ciobanu :))) eu ce tot am zis ...? :)))
  • DURO DURO
    adica intii te zbati , recrutezi ,cheltuiesti si la urma capeti avizul ? ?? si daca nu il primeau ?
  • Denis Ciobanu Denis Ciobanu
    Cu nume ca cele enumerate mai sus esecul este garantat. Dar atat timp cat vine banu, emisia continua.
  • Corina Damian Corina Damian
    Go, go, go!
    Cu toate panzele sus, Euronews Romania! In sfarsit!!!!!
  • CH+ CH+
    Decizia de autorizare a avut loc miercurea trecută. Oricum e cu 2 zile înainte să absolv liceul.
  • Aladin Aladin
    Am fi preferat Euronews fluxul european dar cu dublare audio in românește . Adică adevăratul Euronews nu un canal românesc făcut de PSD având doar sigla Euronews.

Trimite un comentariu

sus