Skip to main content

Cristian Geambaşu a plecat de la Gazeta Sporturilor. Jurnalistul se alătură echipei lui Cătălin Tolontan la HotNews

 
Cristian Geambaşu / foto: gsp.ro
Cristian Geambaşu / foto: gsp.ro

O nouă plecare de la Gazeta Sporturilor. Jurnalistul Cristian Geambaşu, unul dintre cele mai vechi nume de la ziar, întrerupe colaborarea cu Gazeta Sporturilor. Editorialistul a făcut partea din echipa ziarului sportiv încă din anii 90. A început la Gazeta Sporturilor, în 1990, când încă nu venise Cătălin Tolontan.

Publicitate

A trecut apoi cu echipele la Sportul Românesc, la ProSport (în epoca Adrian Sârbu) şi la Gazeta Sporturilor (cu echipa care a plecat în bloc în grupul Intact).

De ce a lăsat Gazeta Sporturilor, editată de Ringier România?

„Nu mă mai regăseam în conţinutul de acolo. Este o decizie unilaterală, este decizia mea. Nu este din partea lor”, a declarat Cristian Geambaşu pentru Paginademedia.

În ce direcţie se îndreaptă?

Cristian Geambaşu se alătură echipei de la HotNews şi va lucra la noul site de sport care este în pregătire.

„Am primit propunerea de a lucra cu Cătălin Tolontan. Suntem colegi de aproape 30 de ani”, a mai spus el pentru Paginademedia.

Cine este Cristian Geambaşu?

  • A intrat în presă în 1990, la Gazeta Sporturilor, unde a activat până în 1991, când s-a înfiinţat cotidianul sportiv Sportul Românesc. A scris cronici, reportaje, interviuri şi editoriale
  • Din 1997 până în 2003 a lucrat ca editorialist la Prosport, aflindu-se, ca şi în cazul Sportului Românesc, în echipa fondatoare
  • Între 2008-2011 a fost colaborator permanent GSP TV, iar din 2013 invitat permanent la Digi Sport
  • A primit Premiul Teodora Maftei pentru blog sportiv din partea Asociaţiei Presei sportive în 2018
  • Vara lui 2003 îl găseşte la Gazeta Sporturilor, unde şi-a continuat activitatea de editorialist până în martie 2024
  • Din 2006, în paralel cu activitatea jurnalistică de la Gazeta Sporturilor, a colaborat cu Realitatea TV, fiind analistul sportiv al postului

Ce se va întâmpla în următoarea perioadă la HotNews?

Invitat în studioul Paginademedia, Cătălin Tolontan, fost coordonator editorial Libertatea şi GSP, a povestit că împreună cu echipa de la HotNews şi cu mai mulţi jurnalişti (foşti Libertatea sau GSP) lucrează la extinderea HotNews, la o nouă publicaţie sportivă dar şi la un alt proiect coordonat de Răzvan Luţac şi de Iulia Roşu.

Citeşte şi: VIDEO EXCLUSIV. Cătălin Tolontan: De ce Hotnews şi nu un proiect propriu Tolo şi echipa? Toate detaliile. Nu va fi (şi) acţionar. În trecut am refuzat acţiuni şi de la Sârbu, şi de la Ringier

Plecarea lui Geambaşu vine în contextul evenimentelor pretrecute în ultimele luni la Ringier.

Istoria situaţiei agitate de la Ringier:

Amintim că redactorul-şef al GSP, Cătălin Ţepelin, a fost concediat de Ringier. Ulterior, un protest semnat de redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor vorbea despre imixtiuni în editorial, mai exact de cererea managementului de a vedea înainte de publicare articolele despre casele de pariuri (cerere cu care redacţiile nu au fost de acord).
 
- La începutul lunii decembrie, Ringier a decis să concedieze trei dintre jurnaliştii de la vârful Libertăţii, pe Cătălin Tolontan, coordonator editorial, şi pe ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct.
 
- După îndepărtarea celor trei au urmat şi alte plecări. Dan Duca, redctorul-şef, şi-a anunţat şi el demisia la scurt timp. La fel şi echipa de jurnalişti Elena Stancu şi Cosmin Bumbuţ, care au semnat peste 100 de reportaje despre românii din Diaspora. 

- Şi jurnalistul independent Mircea Barbu, care a transmis pentru Libertatea din zone de război din Ucraina şi Israel, a renunţat la colaborarea cu ziarul din cauza demiterii celor trei jurnalişti.

 

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus